Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Próbowałam zrobić zdjęcia "pod kątem", żeby wyszła ta gładkość, ale aparat łapie ostrość na pierwszych kilkunastu cm a potem jest nieostro.

Są miejsca, gdzie jest tak gładko jak przy gładzi - wiem bo w sypialni panowie od CO się przebili od łazienki i zrobili dziurę którą potem "łatali" zaprawą a ja wygładzałam sobie gładzią i trzeba się przypatrzeć żeby widzieć różnicę. Ale np na korytarzu w podobnej sytuacji nieco widać różnicę choć też w oczy się nie rzuca.

Fotki postaram się zrobić

A Ty przypomnij mi - masz gładzie czy nie? Z tego co pamietam masz tynki z filcowaniemn?

nasze teżbyły przez Panów filcowane, a potem jeszcze papierem ściernym zrzucałam ziarenka piasku

Co do wiosny

JA CHCE WIOSNĘ!!! JA muszę się przeprowadzić za tydzień na budowę, a tu ZIMNO!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aha

No u mnie jest jeszcze taka opcja że Pani Architekt ma męża inż bud. z uprawnieniami kier. bud. Wstępnie zawołał 3000 (na okres 2 lat)

I tak sie zastanawiam bo w sumie może to bedzie mialo jakies plusy skoro żona robiła projekt to może jakoś łatwiej mu będzie sie w tym znaleźć. :)

to nie okres jest ważny, ale co w zamian. Ile razy ma zamiar przyjechać, za co chce wziąć odpowiedzialność - czy tylko mury czy np też tynkarzy i dekarza może "odebrać"

Aha

No u mnie jest jeszcze taka opcja że Pani Architekt ma męża inż bud. z uprawnieniami kier. bud. Wstępnie zawołał 3000 (na okres 2 lat)

I tak sie zastanawiam bo w sumie może to bedzie mialo jakies plusy skoro żona robiła projekt to może jakoś łatwiej mu będzie sie w tym znaleźć. :)

OO ja bym raczej uważał na taki układ. Jak będzie jakikolwiek błąd to pewnie się chłopina nie odezwie bo dostanie w domu ochrzan, że się czepia do pracy żony.

Ja bym nie brał nikogo związanego uczuciowo z architektem.

Ale to moja opinia.

Witam

Szukam informacji na temat kierownika budowy

Ile w woj. łódzkim liczą sobie kierownicy budowy? i czy może macie jakieś namiary na takiego w miarę rzetelnego.

Oczywiście nie chodzi o to żeby ciagle przyjeżdzał na budowe ale np zeby był w najważniejszych momentach.

ja jestem bardzo zadowolony z mojego kierbuda. Naprawdę rzetelny facet i sporo można się od niego nauczyć.

Bierze ode mnie 700 zł za miesiąc pracy na budowie. Teraz jak stoimi z robotami to nic nie płacę ale jak ida roboty to jest wtedy kiedy trzeba i nie robi problemów jak sam go poproszę, żeby się pojawił.

A i ma jeszcze jedną zaletę jego osobista żona pracuje w nadzorze budowlanym, więc z odbiorem nie powinno być większych problemów.

Jak chcesz namiary to daj znac na priv.

Czy ktoś może podać namiary gdzie można kupić suche drewno do kominka? Wiem, że nie polecany był dostawca z Andrespola jakiś czas temu na tym forum.

Wielkie dzięki

Spróbuj tu :

Jolanta Świerczyńska

tel. (42) 679 43 54

mob.601 66 91 24

i napisz po ile...

W nadlesnictwach cenniki na opałowe są ok 120/m3 ale ciekawe, czy można jechać i kupić i gdzie w okolicy Łodzi..