Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Próbowałam zrobić zdjęcia "pod kątem", żeby wyszła ta gładkość, ale aparat łapie ostrość na pierwszych kilkunastu cm a potem jest nieostro.

Są miejsca, gdzie jest tak gładko jak przy gładzi - wiem bo w sypialni panowie od CO się przebili od łazienki i zrobili dziurę którą potem "łatali" zaprawą a ja wygładzałam sobie gładzią i trzeba się przypatrzeć żeby widzieć różnicę. Ale np na korytarzu w podobnej sytuacji nieco widać różnicę choć też w oczy się nie rzuca.

Fotki postaram się zrobić

A Ty przypomnij mi - masz gładzie czy nie? Z tego co pamietam masz tynki z filcowaniemn?

nasze teżbyły przez Panów filcowane, a potem jeszcze papierem ściernym zrzucałam ziarenka piasku

Co do wiosny

JA CHCE WIOSNĘ!!! JA muszę się przeprowadzić za tydzień na budowę, a tu ZIMNO!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

AGP-ON napisał:
Czy macie kogoś kto zrobi odprowadzenia wody deszczowej?

Trzeba zrobić studnie chłonną i rury doprowadzające oraz odprowadzenia z rynien.

Mam, u mnie zrobil, ale nie polece, chyba ze naprawde nikogo nie znajdziesz. Zrobione dobrze, ale ile to zajelo czasu i marudzenia nie pytaj :/

maren100 napisał:
  AGP-ON napisał:
Czy macie kogoś kto zrobi odprowadzenia wody deszczowej?

Trzeba zrobić studnie chłonną i rury doprowadzające oraz odprowadzenia z rynien.

Andrzej Kaluzny

Aleksandrów Łódzki, ul. Nowokaliska 22

tel. 42-712-45-04

tel.kom.: 796 770-610

A czy to nie oni maja też oczyszczalnie?

markoos napisał:
Aha

No u mnie jest jeszcze taka opcja że Pani Architekt ma męża inż bud. z uprawnieniami kier. bud. Wstępnie zawołał 3000 (na okres 2 lat)

I tak sie zastanawiam bo w sumie może to bedzie mialo jakies plusy skoro żona robiła projekt to może jakoś łatwiej mu będzie sie w tym znaleźć. :)

to nie okres jest ważny, ale co w zamian. Ile razy ma zamiar przyjechać, za co chce wziąć odpowiedzialność - czy tylko mury czy np też tynkarzy i dekarza może "odebrać"

markoos napisał:
Aha

No u mnie jest jeszcze taka opcja że Pani Architekt ma męża inż bud. z uprawnieniami kier. bud. Wstępnie zawołał 3000 (na okres 2 lat)

I tak sie zastanawiam bo w sumie może to bedzie mialo jakies plusy skoro żona robiła projekt to może jakoś łatwiej mu będzie sie w tym znaleźć. :)

OO ja bym raczej uważał na taki układ. Jak będzie jakikolwiek błąd to pewnie się chłopina nie odezwie bo dostanie w domu ochrzan, że się czepia do pracy żony.

Ja bym nie brał nikogo związanego uczuciowo z architektem.

Ale to moja opinia.

markoos napisał:
Witam

Szukam informacji na temat kierownika budowy

Ile w woj. łódzkim liczą sobie kierownicy budowy? i czy może macie jakieś namiary na takiego w miarę rzetelnego.

Oczywiście nie chodzi o to żeby ciagle przyjeżdzał na budowe ale np zeby był w najważniejszych momentach.

ja jestem bardzo zadowolony z mojego kierbuda. Naprawdę rzetelny facet i sporo można się od niego nauczyć.

Bierze ode mnie 700 zł za miesiąc pracy na budowie. Teraz jak stoimi z robotami to nic nie płacę ale jak ida roboty to jest wtedy kiedy trzeba i nie robi problemów jak sam go poproszę, żeby się pojawił.

A i ma jeszcze jedną zaletę jego osobista żona pracuje w nadzorze budowlanym, więc z odbiorem nie powinno być większych problemów.

Jak chcesz namiary to daj znac na priv.

null napisał:
Czy ktoś może podać namiary gdzie można kupić suche drewno do kominka? Wiem, że nie polecany był dostawca z Andrespola jakiś czas temu na tym forum.

Wielkie dzięki

Spróbuj tu :

Jolanta Świerczyńska

tel. (42) 679 43 54

mob.601 66 91 24

meg60 napisał:
  null napisał:
Czy ktoś może podać namiary gdzie można kupić suche drewno do kominka? Wiem, że nie polecany był dostawca z Andrespola jakiś czas temu na tym forum.

Wielkie dzięki

Spróbuj tu :

Jolanta Świerczyńska

tel. (42) 679 43 54

mob.601 66 91 24

i napisz po ile...

W nadlesnictwach cenniki na opałowe są ok 120/m3 ale ciekawe, czy można jechać i kupić i gdzie w okolicy Łodzi..