Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie wreszcie wiosennie!

Mam do Was prośbę z tych: poszukuję...

Szukam sprawdzonego kontaktu do parapetów wewnętrznych z MDF'u. W kilku firmach pytałem, ale nikt nie chce się podjąć przycinania pod kątem parapetów, a u mnie jest wykusz, w którym właśnie trzeba precyzyjnie dociąć.

Z góry dzięki za pomoc.

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja ma tynk Ceresit silikatowo-silikonowy. Taki polecił mi wykonawca właśnie ponoć dlatego,że mniej się brudzi. A jak będzie okaże się w użytkowaniu. Ceny w tej chwili nie pamiętam a FV mam w biurze księgowym. Na cene tynku ma też wpływ do jakiej grupy kolorystycznej się zalicza. Pokrótce można powiedzieć,że im ciemniejszy tym cena wyższa.

pozdrawiam

aga

może wiecie kto robi tanio ogrodzenia z siatki razem z bramą i furtką?.

Pozdrawiam

Tak się składa, że ja się zajmuje ogrodzeniami i chętnie się podejmę założenia siatki z bramą i furtką.

Wyślę informację na priv bo nie chcę się na forum zbytnio reklamować.

Ja też poproszę o info na priv

aga

No to teraz mi ostatecznie namieszałaś(eś) w głowie.

Kurcze każdy ma inne zdanie i tak naprawdę z tych dwóch wątków jest tylko jedna wypowiedź niejakiego ryan78 który nie chwali jaki to jego tynk jest super tylko opisał, który tynk jakie ma własności.

No nic jeszcze będzie czas się doszkolić.

ja zaś potrzebuję kominiarza silnie upierdliwego, który mi komin po zimie wyczyści i ma drabiny do chodzenia po dachówce, jako, że mój wyłaz dachowy został zrobiony w najgłupszym z możliwych miejscu

HA!

to ja też takiego poszukuję :wink: :D

Masz już kogoś?

Co do tynków

My mamy tynk silikonowo-silikatowy firmy Malfarb. Polecany przez Fachowca - korzystny cenowo - tylko kolorów mają mało :roll:

popcarol - również dziękuję, ptaszki szeptały, że przyjeżdżasz w tym tygodniu do Łodzi, prawda to?.

Szeptaly, szeptaly;) Nawet do poniedzialku zostaje, ale mam taki full zjec ze nawet Cie nie zaczepialam :oops:

Jutro dzien zajety w Zdunskiej, w niedziele nic bysmy nie zrobili na dzialce bo niedziela, a w poniedzialek akcja przedszkola...

Nastepnym razem - po Swietach -moze nam sie uda spotkac?

Pozdrowka :)

o.k.

Pozdrawiam

Kurcze każdy ma inne zdanie i tak naprawdę z tych dwóch wątków jest tylko jedna wypowiedź niejakiego ryan78 który nie chwali jaki to jego tynk jest super tylko opisał, który tynk jakie ma własności.

co tu mieszać

dobra firma to podstawa. Caparol, Sto i cos tam jeszcze

a rodzaj zależy od... kasy

co tu mieszać

dobra firma to podstawa. Caparol, Sto i cos tam jeszcze

a rodzaj zależy od... kasy

Jakoś mi się nie chce wierzyć w ten marketingowy bełkot i uważam, że każda większa firma trzyma na tyle dobre parametry, że warto kupować ich produkty.

Reszta to marketing i PiaR.

Trochę też się obawiam, że jak będzie byle jaka ekipa to potrafi zepsuć dowolnej marki tynki.

No ja jeszcze trochę mam czasu na zastanowienie i to jeszcze nie jest najważniejszy problem do rozwiązania.

Jakoś mi się nie chce wierzyć w ten marketingowy bełkot i uważam, że każda większa firma trzyma na tyle dobre parametry, że warto kupować ich produkty.

Reszta to marketing i PiaR.

.

wiesz, a jednak

dom malowałam caparolem a płot też farbą fasadową silikonową z marketu. Nie pamiętam już kto to wyprodukował, ale wcale nie tania była, wzięłam, bo mi na kolorze zależało. Jest różnica. Raz w jakości krycia (no, płot był szorstki, to prawda) a dwa w brudzeniu się - może płot bliżej ziemi?

Witajcie!

Chciałabym się dołączyć do łódzkiego wątku. Będziemy budować w Rąbieniu AB (zauważyłam, że nie tylko my - więc jak jest tu ktoś z sąsiadów, to chętnie poznam :) ). Na razie mamy tylko projekt no i działkę ;) To będzie DOM Z OBRAZKA z Muratora. Rozważamy budowę domu szkieletowego, czy ktoś z Was może taki postawił?

Pozdrawiam wszystkich Łodzian! :)

Witajcie!

Chciałabym się dołączyć do łódzkiego wątku. Będziemy budować w Rąbieniu AB (zauważyłam, że nie tylko my - więc jak jest tu ktoś z sąsiadów, to chętnie poznam :) ). Na razie mamy tylko projekt no i działkę ;) To będzie DOM Z OBRAZKA z Muratora. Rozważamy budowę domu szkieletowego, czy ktoś z Was może taki postawił?

Pozdrawiam wszystkich Łodzian! :)

Ja na temat domu szkieletowego nie będę się wypowiadał.

W której części Rąbienia się budujecie. Ostatnio wodociąg tam prowadzili i może akurat trafiło na was?

Słuchajcie, mam już totalny mętlik :roll:

Podpięłam się pod odpowiedni watek na wymianie doświadczeń, ale tu też zapytam, może coś podpowiecie...

Czy muszę mieć projekty przyłączy, jeśli media są na terenie mojej działki? Wodociąg biegnie po mojej działce, a kanalizacja to poś. Jedynie prąd będzie ciągnięty spoza działki.

Bo np w zarządzie dróg się zreflektowali, że im projekt zjazdu nie jest potrzebny, bo jest na moim terenie. Szkoda, że kazali zrobić ten projekt, żeby spojrzeć na niego i dojść do tego wniosku - będę zmuszona i tak za niego zapłacić :evil:

A jeśli na planie zagospodarowania działki jest sieć wodociągowa i kanalizacja - w moim przypadku poś - to rozumiem, że projekty przyłączy muszą się zgadzać z tym co jest na planie zagospodarowania?

Skony71!

Nasza działka jest przy ul. Ziemiańskiej, ale chyba wodociągu do nas jeszcze nie doprowadzili - choć wiem, że zaczęli coś robić. A Ty też na Rąbieniu?

Oleniek, witaj! Dlaczego "niestety" Nowosolna?

Ja nie ale mój szwagier z żoną (chyba szwagierką), mieszkają na Bocznej i ostatnio tak im rozorali ulicę, że bez Land Rowera do domu się nie dostaniesz.

Pewnie zależy w którym odcinku Ziemiańskiej bo tam właśnie miała iść ta główna linia wodociągu.