Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie mam bażantów ale mam sarny i dziki.

Ostatnio szłam sobie skrótem do Leclerka. Są dwie drogi - przez pole albo taka szutrowa. Z polnej wychodzi pani z siatami i mówi, że idą za nią dwa dziki :o droga wąska, myslę sobie, że z dzikami się nie zmieszczę i będzie kłopot - kto komu ma ustąpić. No to poszłam tą dłuzszą szutową i omal nie umarłam na zawał, jak stanełam oko w oko z dużym jeleniem. Na szczęście popatrzył tylko na mnie i nie śpiesząc się poszedł przede mną. No to ja za nim. I tak sobie szliśmy drogą. Myśle, lepszy jeleń, niż dziki... Rozstaliśmy się przy stacji Radegast.....

Ostatnio szłam sobie skrótem do Leclerka. Są dwie drogi - przez pole albo taka szutrowa. Z polnej wychodzi pani z siatami i mówi, że idą za nią dwa dziki :o droga wąska, myslę sobie, że z dzikami się nie zmieszczę i będzie kłopot - kto komu ma ustąpić. No to poszłam tą dłuzszą szutową i omal nie umarłam na zawał, jak stanełam oko w oko z dużym jeleniem. Na szczęście popatrzył tylko na mnie i nie śpiesząc się poszedł przede mną. No to ja za nim. I tak sobie szliśmy drogą. Myśle, lepszy jeleń, niż dziki... Rozstaliśmy się przy stacji Radegast.....

:o ...a łyżka na to: "niemożliwe" :wink:

Możecie się śmiać lub nie, ale mnie to przypomniało moje spotkanie w górach, w lesie z... krową. Otóż szłam właśnie z wózkiem, w wózku moi dwaj synkowie, wąska droga - dopiero co przeprawiłam się przez gliniaste rozlewisko i na pewno nie zdołam się przez nie przedrzeć ponownie tym razem uciekając przed zwierzem - a tu właśnie - wyrosła przede mną krowa z cielakiem. Pewnie myślicie, że krowa nie groźna, ale jak się pcha przed sobą wózek z dziećmi (dwójką) i się wie, że z dwójką na ręku przez las ni jak sie nie da uciekać.. cholera, naprawdę się bałam. No bo skąd krowa w lesie, daleko, daleko od jakiegokolwiek gospodarstwa?! Na szczęście dogadałyśmy się jak matka z matką ;) - ja poszłam dalej ze swoimi synami, a ona ze swoim cielakiem. Ale naprawdę się bałam! :lol:

[ Z TABLICY OGŁOSZEŃ]

Na działkę zlokalizowaną na Romanowie potrzebuję nawieźć sporo ziemi. Gdyby komuś w okolicy zbywało chętnie będę partycypował w kosztach transportu. Zależy mi na czystej ziemi lub piachu (bez gruzu). W razie zainteresowania proszę o kontakt 508 000 586.

Michał

ty się nie śmiej

przecie zaraz mam las łagiewnicki

dziki to moja kuzynka kilka ulic ode mnie dokarmia całą zimę chrupkami dla psów. Tak, że wiadomość o dzikach wcale mnie nie zdziwiła, widywałam je na tej drodze już wcześniej. Dziwny był jeleń. Sarny - Ok, bywały, ale dorodny jeleń jeszcze nie. Bo to, że nie uciekł lecz lazł przede mną też nie jest dziwne - te łagiewnickie zwierzątka średnio ludzi się boją a taki jeleń swoją siłę zna. On wiedział, że to ja się boję :lol:

kurcze... przyszedł czas na podjazd przed domem

najarałem sie na prawdziwy bruk kamienny ale...

pozdr

Nadal mam łupek granitowz do sprzedania:

http://www.allegro.pl/item965242440_lupek_granitowy_granit_grys_lodz_kostka_kamien.html

fajny ten twój podjazd ale nie w mojej kolorystyce ani estetyce ten granit lezy... niestety

nie bedzie mi do elewacji szary pasował poprostu

ech ale cena fajna...

pozdr

fajny ten twój podjazd ale nie w mojej kolorystyce ani estetyce ten granit lezy... niestety

nie bedzie mi do elewacji szary pasował poprostu

ech ale cena fanja...

pozdr

Ale w Polsce nie sprzedaje się granitowej kostki brukowej w innych kolorach. To znaczy jest ale na zamówienie i kosztuje bajońskie kwoty.

To co mamy w ziemi to wszystko kolory szare i jego odcienie. Innych złóż granitu w Polsce niestety brak.

Ja słyszałem o sprowadzaniu kostki brukowej z Ukrainy ale tam ceny też były raczej z kosmosu.

ty się nie śmiej

przecie zaraz mam las łagiewnicki

dziki to moja kuzynka kilka ulic ode mnie dokarmia całą zimę chrupkami dla psów. Tak, że wiadomość o dzikach wcale mnie nie zdziwiła, widywałam je na tej drodze już wcześniej. Dziwny był jeleń. Sarny - Ok, bywały, ale dorodny jeleń jeszcze nie. Bo to, że nie uciekł lecz lazł przede mną też nie jest dziwne - te łagiewnickie zwierzątka średnio ludzi się boją a taki jeleń swoją siłę zna. On wiedział, że to ja się boję :lol:

Ja się nie śmieję...

Ciarki mnie tylko przeszły, bo kiedyś koło stacji Radegast wybrałam się z wózkiem na spacerek, ot, taka spokojna okolica, dziecko poszłam uśpić... (no, jakieś 2 lata temu), ciekawe jak bym spierniczała, jakby jeleń jakiś chciał mi się zaprezentować w całej krasie :roll: :wink:

ja nie chce bruku granitowego...

tylko bruk kamienny , taki staro-bruk...

ewentualnie bruk dębowy...

ktoś coś podpowie...? kto to sensownie w okolicy robi?

A co masz na myśli mówiąc bruk kamienny????

Przecież te wszystkie ulice wybrukowane są właśnie zrobione z granitu.

Nie słyszałem, żeby z innych kamieni robili kiedykolwiek bruk.

ja nie chce bruku granitowego...

tylko bruk kamienny , taki staro-bruk...

ewentualnie bruk dębowy...

ktoś coś podpowie...? kto to sensownie w okolicy robi?

A co masz na myśli mówiąc bruk kamienny????

Przecież te wszystkie ulice wybrukowane są właśnie zrobione z granitu.

Nie słyszałem, żeby z innych kamieni robili kiedykolwiek bruk.

a widziałes coś takiego? :lol:

http://allegro.pl/item960077927_kostka_brukowa_z_kamienia_polnego_kostka_granitowa.html

http://allegro.pl/item954639530_bruk_drewniany_debowy_warszawa.html

pozdr

1/cena nie ta :roll:

2/musi byc super zabezpieczone zeby polezalo troche... u Tesciow po 5 latach zrywali wszystkie sciezki (dab niby zabezpieczony, ale grzyby go zjadly praktycznie...) ii kladli sciezki z lamanego kamienia polnego...

1/cena nie ta :roll:

2/musi byc super zabezpieczone zeby polezalo troche... u Tesciow po 5 latach zrywali wszystkie sciezki (dab niby zabezpieczony, ale grzyby go zjadly praktycznie...) ii kladli sciezki z lamanego kamienia polnego...

może trza tu użyc jakiego zajzajeru jak na podkłady kolejowe... to nic tego nie ruszy.... albo mieli dużo wody na działce albo cholera wie czego....

p.s. co z cena bo nie czaje...?

korci mnie żeby zaryzykować z tym dębem... :lol:

Co z cena? Drogo :)

Tona kostki granitowej to w okolicy Lodzi ok 400 zl. A ten bruk 50% drozej...

Paskudztwa do podkladow kolejowych nie chcieli, w sumie podklady mozna pociac w poprzek i tak ulozyc. Mialo byc naturalnie - tj byl ten dab impregnowany cisnieniowo plus nasaczany czyms, ale nie wytrzymal... mokro tam raczej nie jest, ale dlugo zimno - pare kilometrow od Augustowa.

Pozdrawiam