Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znacie może aktualne stawki za położenie glazury i terakoty? Przymierzam się do tego etapu i chciałbym mieć jakieś rozeznanie co do cen obowiązujących na rynku.

Pochwalcie się ile płaciliście.

Z góry dzięki!!!

Jeśli aktualne można uznać kwiecień-maj zeszłego roku to 40 zł/m2

Samemu : bezcenne :lol:

pozdrawiam, majki

Znacie może aktualne stawki za położenie glazury i terakoty? Przymierzam się do tego etapu i chciałbym mieć jakieś rozeznanie co do cen obowiązujących na rynku.

Z góry dzięki!!!

jak leci od 45 pln/mkw do ......................

ceny kostki Nostalit z Betardu

kolor (grafit, czerwony, żółty) cena 25,90 zl

barwy jesieni 32,90 zl

szara zw. 23,90 zl

obrzeże 6/20/100 szare 8,50 zl kolor 9,50 zl

palisada 10/16/40 kolor 11,50 zl szara 10,50

wszystko byloby dobrze tylko koszt transportu do Lodzi to 580 zl :evil:

z dowozem w dwa miejsca nie ma zadnego problemu :roll:

czyli to jest dokladnie ta oferta

" http://www.allegro.pl/item963687543_nostalit_grafit.html

szara grafit po 26 zł. Koszt transportu ok 300 zł, palety po 25 zł kaucja - dostawa po 19 kwietnia najwcześniej. "

najgorsze, że ta cena jest tylko do konca marca. Potem może być deożej, albo... taniej.....

popatrz, a mi podali koszt transportu 300 za 60 m2. No to relatywnie jest taniej, choć nadal dodatkowe 3 -4 zł na m2 trzeba doliczyc.

No to jutro trzeba podjąć decyzję 8) To nadal jest najbardziej interesująca opcja na rynku..

A obrzeża mają cenę powiedziałabym normalną. Nie wiem do konca, czy są potrzebne...

Z góry dzięki!!!

marzec 2010 płaciłem 50zł/m2, ale glazurnik super.

Z góry dzięki!!!

jak leci od 45 pln/mkw do ......................

Ja właśnie się umówiłem z płytkarzem na 30-35zł/m2 (w salonie 35, bo rozmiar duży). Fachowiec dokładny i staranny - przynajmniej u koleżanki - widziałem jego robotę :D

Tak więc mysza twoja oferta odpadła, przynajmniej w temacie glazury :wink: .

...ale jak zrobi się cieplej i będziesz jeszcze w Łodzi, to na grila możemy się umówić :D

(z gładziami i GK jeszcze się nie rozejrzałem, na razie płytki zwożę :wink: )

[Z tablicy ogłoszeń]

Witam wszystkich Użytkowników.

Ja zjawiam się z kilkoma ogłoszeniami:

Kupię stemple budowlane używane. Z Łodzi, lub okolic (najlepiej okolice Andrespol)

Kupię kamień polny ; w rozsądnej cenie :)

Proszę o kontakt: tel:884 244 873 lub gg: 8680833

Pozdrawiam Ola

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik109893.htm

Czy macie jakąś pewną osobę od tynków zewnętrzych?

chcę w pierwszym etapie (przed dachem) otynkowac kominy a dopiero po wakacjach dom,

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik104257.htm

witam i prosze o pomoc..potrzebuje namiar na jakos porzadna ekipe do wykanczania wnetrz tj malowanie, trawertyn, i kladzenie tapet nic szczegolnie skomplikowanego.. pisss..wpisujcie wszystkich ktorzy spełnili wasze oczekiwania najlepiej łódż-wschód

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik54765.htm

Szanowni forumowicze ...

W połowie czerwca 2010 ruszam z budową na Rąbieniu AB. Poszukuję KierBud'a. Zależy mi na sprawdzonej, poleconej osobie. Nie chciałbym żeby był to biurokrata, który tylko mówi że wszystko musi być robione zgodnie z projektem ...

Nie ukrywam, że cena też gra rolę.

Dla przykładu znajomy umówił się na kwotę 150zł od wizyty (miał ich około 6 przez całą budowę).

Jeśli ktoś może dać namiary na takiego KierBud'a, będę wdzięczny.

Pozdr,

sailor_man

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik38119.htm

Szanowni forumowicze ...

W połowie czerwca 2010 ruszam z budową na Rąbieniu AB. Poszukuję KierBud'a. Zależy mi na sprawdzonej, poleconej osobie. Nie chciałbym żeby był to biurokrata, który tylko mówi że wszystko musi być robione zgodnie z projektem ...

Dla przykładu znajomy umówił się na kwotę 150zł od wizyty (miał ich około 6 przez całą budowę).

Pozdr,

sailor_man

Hello Sailor:) Tak sie składa, że my tez zaczynamy w połowie czerwca 2010:) Wiele spraw mamy już dogranych i przemyślanych, ale o wiele więcej jeszcze niewiadomych, np.: jaki piec? solary? kominek z płaszczem? i mnóstwo innych zagadek. Ale nic to DAMY RADĘ!!! Pozdrawiam.

najgorsze, że ta cena jest tylko do konca marca. Potem może być deożej, albo... taniej.....

popatrz, a mi podali koszt transportu 300 za 60 m2. No to relatywnie jest taniej, choć nadal dodatkowe 3 -4 zł na m2 trzeba doliczyc.

No to jutro trzeba podjąć decyzję 8) To nadal jest najbardziej interesująca opcja na rynku..

A obrzeża mają cenę powiedziałabym normalną. Nie wiem do konca, czy są potrzebne...

nie wydaje mnie sie, zeby cena od kwietnia ulegla zmianie, ja bynajmniej nic o tym nie slyszalam :roll:

300 zl za transport powiadasz :roll: :roll: :roll: roznica w cenie znaczaca, nawet jesli liczono to dla solówki 8)

ja z zakupem kostki az tak bardzo nie spiesze sie, poniewaz ekipa brukarzy, z ktorymi rozmawialam ma wolny termin dopiero na koniec maja

:cry:

Szanowni forumowicze ...

Pozdr,

sailor_man

Hello Sailor:) Tak sie składa, że my tez zaczynamy w połowie czerwca 2010:) Wiele spraw mamy już dogranych i przemyślanych, ale o wiele więcej jeszcze niewiadomych, np.: jaki piec? solary? kominek z płaszczem? i mnóstwo innych zagadek. Ale nic to DAMY RADĘ!!! Pozdrawiam.

Romin:) cieszę się że ruszamy w jednym terminie :) zawsze będzie raźniej. A wracając do tematu, to wciąż nie mam KierBuda ... czy możesz polecić swojego?

Pozdr.

nie wydaje mnie sie, zeby cena od kwietnia ulegla zmianie, ja bynajmniej nic o tym nie slyszalam :roll:

300 zl za transport powiadasz :roll: :roll: :roll: roznica w cenie znaczaca, nawet jesli liczono to dla solówki 8)

ja z zakupem kostki az tak bardzo nie spiesze sie, poniewaz ekipa brukarzy, z ktorymi rozmawialam ma wolny termin dopiero na koniec maja

:cry:

cena zmianie ulegnie. Po pierwsze mówili mi przez telefon, że ta promocja do końca marca, po drugie aukcja na allegro też kończy się jutro. Najlepszy dowód masz, że jak poprzednio rozmawiałaś, to była po 24

Cóż, zaczynamy sezon.

A cena transportu była prawdopodobnie dla mnie za kawałek tira (przy okazji) a dla nas obu za cały tir...

Acha,m ta kostka też by dojechała najwcześniej w drugiej połowie kwietnia. Tak mówili 8)

Rozumiem, że zainteresowana nie jesteś, szukam dalej sama.

A rozmawiałam z następnym brukarzem. 30 zł/m2 a do tego obrzeża po 3 zł/mb. Kostka na gotowo 90-100/m2. Chyba coraz bardziej skłaniam się do "na gotowo", bo z tych drobiazgów, które trzeba podopłacać a o których nawet nie wiem wyjdzie to samo :roll:

cena zmianie ulegnie. Po pierwsze mówili mi przez telefon, że ta promocja do końca marca, po drugie aukcja na allegro też kończy się jutro. Najlepszy dowód masz, że jak poprzednio rozmawiałaś, to była po 24

Cóż, zaczynamy sezon.

Rozumiem, że zainteresowana nie jesteś, szukam dalej sama.

zainteresowana jestem tylko nie zdecyduje sie na zakuip do jutra :roll:

cena po 24 zl to jest za kostke zwykla szara a nie grafitowa, i taka tez obowiazuje nadal :) Podaje link do aukcji

http://www.allegro.pl/item979463807_kostka_nostalit_szara_hds_tanio.html

czas trwania jeszcze 8 dni :D

a cena na gotowo to z jaka kostka ??

ja czegoś nie rozumiem.

Są aukcje milexu i ta którą podałaś. Nazwa jest inna (milex biz pio), nie ma producenta kostki (kto to robi?) Ja cały czas uważałam, że to ta sama firma, ale teraz przypatrzyłam się i tylko nazwa podobna a allegrowicz inny. 2 pozytywy... Coś mi tu nie gra... To od nich masz te dane, czy korespondowałaś właściwym milexem???

Bo to, co ja pisałam, to były informacje z milexu. Dzwoniłm do nich. A tu jakby ktoś od nich z firmy jakieś 'boczki' robił albo podszywa sie???

cena na gotowo z kostką szarą nostalit

ja czegoś nie rozumiem.

Są aukcje milexu i ta którą podałaś. Nazwa jest inna (milex biz pio), nie ma producenta kostki (kto to robi?) Ja cały czas uważałam, że to ta sama firma, ale teraz przypatrzyłam się i tylko nazwa podobna a allegrowicz inny. 2 pozytywy... Coś mi tu nie gra... To od nich masz te dane, czy korespondowałaś właściwym milexem???

Bo to, co ja pisałam, to były informacje z milexu. Dzwoniłm do nich. A tu jakby ktoś od nich z firmy jakieś 'boczki' robił albo podszywa sie???

wyglada na to, ze aukcje na Allegro sa wystawione przez osoby prywatne, pracownikow Milexu

podaje link do firmy http://www.milex.biz.pl

jak widac i pan Konrad Miller i pani Marika Kosmenda to ten sam Milex

sprzedaja kostke z Betardu

ja bynajmniej rozmawialam z p. Konradem i nic o zmianie cen nie wspominal :roll: