Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

niebawem ruszam z budową (Rąbień) i poszukuję betonu B20, stali i piasku (do zasypania fundamentów) w dobrej cenie.

Możecie dać namiary? Jak teraz kształtują się ceny?

A cha, wciąż szukam Kierownika budowy. Do tej pory znalazłem fajną Panią kierownik, ale chciała 3500zł za prowadzenie budowy. To chyba trochę za dużo. Jak sądzicie ?

Pozdr.

sailor_man

Witaj,

ja wszystkie materiały kupowałem w Centrobudzie w Ozorkowie, również stal. Wszystko dowozili bez żadnych problemów i dodatkowych kosztów. Ceny mieli dużo niższe w Łodzi. Tel. 42/7187787; Współwłaściciel Pan Arkadiusz tel. 603-922-552; Warto pojechać i zaproponować dostarczanie materiałów na całą budowę. Potem tylko telefoniczne zamówienia.

Beton kupowałem w STALBECIE w Łodzi przy ul. Teresy - Pan Szczepaniak tel. 509-034-207;

Piasek dostarczał mi Pan Zygmunt - tel.502-923-697; Wykonawca umawia się z nim jaki rodzaj piasku potrzebuje i ile.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nic rozpisałem się chyba za bardzo w swoim poście kilka postów wyżej, teraz będzie krócej :)

Poszukuję betoniarni i hurtowni stali w powiecie bełchatowskim, znajdzie się ktoś z tych okolic co by podpowiedzieć gdzie w swoim powiecie (lub sąsiednim) mogę te tematy załatwić?

Pozdrawiam

Jarek

niedżwiedż importowany ci pisał

w Bełchatowie to ja nie mam pojęcia.

Stal kupowałam w Centrozłomie na Brukowej (nie mylić z Centrostalem, który jest drogi)

beton brałam od Walenciaka, chwalę sobie bardzo, ale do Bełchatowa to on ma chyba za daleko

Dzięki EZS za zauważenie :)

No Niedźwiedź może pisał owszem, ale sailor_manowi, chyba, że ślepy jestem i nie widzę postu :/

Nic wychodzi, że mało inwestorów z moich okolic, a te miejsca, które podajecie to jednak za daleko, bo jeśli nawet mogły by okazać się tańsze to koszty transportu mogą się nie kalkulować.

Pozdrawiam

Jarek

ProStaś - fajnie, że zaglądasz. Pamiętasz naszą rozmowę sprzed roku? Zimna Woda poszła w odstawkę - jest Widzew :)

Pozdrawiam prawie_sąsiada 8) i gratuluję przeprowadzki

ProStaś, czuję, że byłby z Ciebie fajny sąsiad :wink:

Miło słyszeć, dziękować, dziękować....

Oby poszukiwania tej jedynej, idealnej nie przypominały biegu do linii horyzontu. Im Wy bliżej, tym ona dalej.

Poczujcie w sobie silną chęć posiadania domu, zniknie wiele uciążliwości kolejnych lokalizacji działek. Bo może być tak, że kolejne problemy z lokalizacją wynikają z niechęci do zmiany stylu życia, a nie z prawdziwych i realnych niedostatków urbanistycznych działek.

Tak, czy inaczej, życzę powodzenia w poszukiwaniach. Trzeba być dobrej myśli.

Witaj *milek*/B].... normalnie nie wiem jak się tutaj poruszać....

o dzisiaj chyba można już zobaczyć pocztę...

ostatnio mało tutaj zaglądam bo robię odliczenie vat......

wydaje się to proste....

chyba udało mi się to zrobić........dobre sobie..........zobaczymy co na to US....

pozdrawiam M

Witaj *milek*/B].... normalnie nie wiem jak się tutaj poruszać....

o dzisiaj chyba można już zobaczyć pocztę...

ostatnio mało tutaj zaglądam bo robię odliczenie vat......

wydaje się to proste....

chyba udało mi się to zrobić........dobre sobie..........zobaczymy co na to US....

pozdrawiam M

Cześć, dobrze Cię widzieć!

Sprawdzę czy uda mi się wysłać.

Jak nie to daj znak na maila

medunia[małpa]gazeta.pl

Milek, do Ciebie nie mozna wyslac maila. Oproznij skrzynke plisss:)

Bo to jest skanadal - co to za limit 50 postów :bash::mad:

Pokasowałam - choć nie bez bólu...

Lubię mieć korespondencję pod ręką w razie konieczności podglądnięcia i wsparcia pamięci - teraz może mi się kiełbasić - z góry przepraszam jak powypisuję głupoty ;)

A w ogóle to cześć :D

Witam,

mam w projekcie stropodach odwrócony

warstwy od góry wg projektu:

płyty tarasowe

żwir 4/8 mm, min. 3 cm

geowłóknina

2x papa termozgrzewalna

papa podkładowa mocowana mechanicznie

izolacja termiczna gr. 15cm

wylewka keramzyto-betonowa ze spadkiem 1% zbrojona siatką

paroizolacja

strop teriva 24cm

znacie może jakieś systemy izolacji takich dachów oraz doświadczone, zaufane firmy, które zrobią mi taki dach??

Witam; możecie podać namiary na firmy układające kostkę?, sprawa pilna.

Pozdrawiam

Z tablicy ogłoszeń są 3 namiary. Do wszystkich dzwoniłąm, jeden był fajny chłopak, ale drugi koniec Łodzi (chyba bliżej ciebie) i nie miał ochoty przyjechać. Poza tym mam jeszcze jeden namiar ale w domu, a jestem teraz w Zielonej Górze

No i z jednym prawie się umówiłam (polecony od nas z forum) ale póki co miał zadzweonić, przyjechjać i... cisza.... :(