Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Popcarol, laliście codziennie?

Szczerze, to to bylo tak dawno temu, ze nie pamietam. Do tego robil to moj Tesc, a nie my... nie chce Cie oklamac, raczej co 2 dni, nie codziennie..

PS czy w Lodzi leje deszcz? W wawie bardzo. Interesuje mnie to, bo w sobote trawe sialam i nie wiem czy Tesciowa prosic coby podlala, czy nie...

Dzieki za cynk :)

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Majki, spalone? Co to znaczy?

Nam kazali zrosić i nakryć na 2 tygodnie. Polałam dosyć hojnie ze szlaucha ogrodowego i nakryłam folią. Teraz pod folią jest pełno maleńkich kropelek. Myślę że to zapobiegnie gwałtownemu wysychaniu. Tylko się zastanawiam, czy to dobrze, jak ten beton tak "bez powietrza" jest.

Spalone, czyli wierzchnia warstwa 1,5-2 cm jest bardzo twarda, pod spodem dalej jest juz bardziej miękko. Takie spalenie podobno występuje gdy beton wysycha bez "nawadniania" - za szybko "spala" wodę w procesie wysychania ... Ja nie wiem czy dokłądnie tłumaczę, ale tak mówili spece od parkietów, a im akurat ufam.

Na logikę - stropy np. też sie leje wodą, żeby dobrze "wyschły" ....

pozdrawiam, majki

popcarol - właśnie chwile padało ;)

Edytowane przez majki
bo padało :) :) :)

Dzięki Majki.

A kiedy Ty robiłeś wylewki? Mi powiedzieli, żeby okien nie otwierać, przeciągów nie robić. Zadzwoniłam dzisiaj do nich i powiedzieli, że już lać nie trzeba, że co innego jak upały są. Żeby zostawić jak jest.

(A u mnie strop systemowy jest (Ytong - ciiicho, żeby Mpoplaw się nie zdenerwował :))

Dzięki Majki.

A kiedy Ty robiłeś wylewki? Mi powiedzieli, żeby okien nie otwierać, przeciągów nie robić. Zadzwoniłam dzisiaj do nich i powiedzieli, że już lać nie trzeba, że co innego jak upały są. Żeby zostawić jak jest.

No były robione w październiku 2008. Było zmino, koło 10 stopni, w domu też, dom pusty i przeciągi były jeszcze, bo dach nieocieplony .... i wyschły szybko jak wiór.

Dlatego - lałbym :)

pozdrawiam, majki

witaj silna grupo...:cool:

mam sprawę.. potrzebuję erbetki!!!! PILNIE!!!

może ktoś ma na zbyciu za flaszkę....???

bardzo pilne.. jak cholera!!

pozdro

NETbet'podpinany

Już nie mam ;)

To znaczy, że generator - pa pa ? :)

Podłączyli Ci prund ? 8)

pozdrawiam, majki

Heejo,

W sprawie erbetki.

Zadzwoniłam do elektryka, który ją składał. Jest wyposażona tak:

zestaw lewo-prawo 5x16A

s 303 B 16A (1szt)

s 301 C 16A (3szt)

s 301 B 16A (2szt)

P 304 30mA/40A

gniazdo 2x230V

Oszacował ją na 300,- z uwzględnieniem zużycia i biorąc pod uwagę, że nic nie "poszło w świat" w trakcie budowy (gdy już rozdzielnia była w domu) . Bebechy Legranda. (Miały być wykorzystane do tablicy w domu. Ale inny elektryk (ten pierwszy nie miał czasu) wolał robić na Hagerze. Więc Legrand został do wykorzystania w komórce.)

Niestety nie wiem, nie sprawdziłam kompletności. Przyjmuję, że jest z całą zawartością.

WAŻNE : 15% w silnej potrzebie zjadę, (o komórce pomyślę później)

Witam wszystkich z grupy łódzkiej. Jestem nowa na forum, chociaż mam wrażenie, że wszystkich znam, bo podczytuję to forum od dosyć dawna. Jestem fanką zwłaszcza dzienników budowy.

Zamierzamy rozpocząć budowę w tym roku w Zgierzu i w związku z tym mam pytanie, czy cena 5000zł za 7m3 więżby dachowej (z deskami , impregnowane, z transportem) to dużo czy mało?

Acha oto nasz domek: http://www.z500.pl/projekty/z95.html

Witam wszystkich z grupy łódzkiej. Jestem nowa na forum, chociaż mam wrażenie, że wszystkich znam, bo podczytuję to forum od dosyć dawna. Jestem fanką zwłaszcza dzienników budowy.

Zamierzamy rozpocząć budowę w tym roku w Zgierzu i w związku z tym mam pytanie, czy cena 5000zł za 7m3 więżby dachowej (z deskami , impregnowane, z transportem) to dużo czy mało?

Acha oto nasz domek: http://www.z500.pl/projekty/z95.html

hmm, ja płaciłam coś około 380 zł za m3 za deski impregnowane, koszt z transportem. Niestety nie pamietam ile kosztowała sama konstrukcja dachu, ale chyba 2800. Nie mam pod ręką swojej tabelki. Mój daszek ma 133 m2.

A, moje ceny z vatem

Witajcie,

Mam pytanie, ile płaciliście za przeprowadzkę?

Pozdrawiam

hmm... butelka z procentami / kawa tesciom/rodzicom ;) mebli zwykle nie bralismy ze soba. Ale:

450 zl za 3 palety gresu na trasie Warszawa - Lodz (ponad 1,5 tony jakos?)

flaszka za fotel i krzesla na tej samej trasie koledze z pracy przy okazji wyjazdu sluzbowego wiekszym autem ;)