Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nadejszła wiekopomna chwila - KIBEL oddam .... :) Znaczy żona kazała negocjować, więc cena do dogadania, może być w naturze ... ;)

Nie, nie chodzi o to, że żona odda coś w naturze :) :) ;)

Krzewy jakieś, inne dobra .... ;) No jakoś sie dogadamy.

W dobrym stanie jest :)

O tu go widać jak wygląda, to ten za dymem ;)

http://img59.imageshack.us/img59/9913/0079p.jpg

No i pytanko kolejne - oczyszczanie wody - robił ktoś ? Ma jakies fajne namiary na firmę czy sprzęty .... ?

Z góry dzięki ....

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i pytanko kolejne - oczyszczanie wody - robił ktoś ? Ma jakies fajne namiary na firmę czy sprzęty .... ?

Z góry dzięki ....

pozdrawiam, majki

Jakiś czas temu polecałam firmę Amii, w której pracuje mój kolega. My mamy filtry od niego w mieszkaniu, ale w domu na pewno też od nich weźmiemy. Z tego co pamiętam, to ktoś z forum dogadał się z nimi i ma ich filtry. Polanka może ma...nie pamiętam. Ale pamietam, że ten ktoś pisał, że dostał wycenę na cały dom ok 6 czy 7 tysi.

A i podobno na Świtezianki tez jest jakaś filtrowa firma, ale sporo droższa jest.

Jakiś czas temu polecałam firmę Amii, w której pracuje mój kolega. My mamy filtry od niego w mieszkaniu, ale w domu na pewno też od nich weźmiemy. Z tego co pamiętam, to ktoś z forum dogadał się z nimi i ma ich filtry. Polanka może ma...nie pamiętam. Ale pamietam, że ten ktoś pisał, że dostał wycenę na cały dom ok 6 czy 7 tysi.

A i podobno na Świtezianki tez jest jakaś filtrowa firma, ale sporo droższa jest.

Podałabyś jakieś namiary ...... rabacik ;) ?

dzięki z góry, pozdrawiam, majki

Jestem w trakcie zbierania wycen na materiały, które będę niebawem potrzebować.

Stal: fi6 2,9zł/kg, #12 2,78/kg - najtaniej znalazłem w Metalex (Antoniew, cena z 22% vat, pierwszy transp. w cenie, kolejny 60zł). Podobne ceny były jeszcze w Złomrex na ul.Rymanowskiej 4.

A teraz kilka pytań z serii gdzie ....?

Czy znacie inne miejsca, gdzie można kupić stal w lepszej cenie?

Gdzie mogę kupić w dobrej cenie komin systemowy? Potrzebuję go do kominka; na firmę jeszcze się nie zdecydowałem.

A do pieca gazowego potrzebuję rurę kwasówkę - chyba to będzie najlepsze rozwiązanie?

Gdzie kupię dobre bloczki betonowe?

Pozdr.

sailor_man

namiary na wykonawce schodow przesle na priv

ja jestem bardzo zadowolona

u mnie co prawda schody samonosne drewniane, ale wiem, ze schody betonowe rowniez obkladaja drewnem

porownywalam z innymi firmami (m.in. Wroblewski Design oraz Skala Schody na Inflanckiej - porazajaca wycena) i cena duzo duzo nizsza od pozostalych :)

za calosc z barierkami zaplacilam 12 000 zl, zdjecia w dzienniku

pozdrawiam

piękne są wasze schody, a i cena rozsądna poproszę o namiar

Mam, mam... zapłaciliśmy ok. 7 tysięcy. Watertech zaśpiewał ok. 20 tysi !!! Jesteśmy zadowoleni :) Jeszcze raz dziękuję za namiar :)

Komin systemowy kupowałam Zapela w hibecie.

dobry, jak się go samemu złoży (tzn mąż uszczelniał a murarz pustaki podawał). Optycznie ładny jest Schneidel.

OK DZIENNIK BUDOWY ZAKUPIONY:) Dzięki za wskazówki a teraz powiedzcie co z jego zarejestrowaniem??? Czy najpierw mamy wypisac dane kierbuda itp i wtedy do starostwa? Czy najpierw zarejestrowac taki pusty czysty w starostwie?

Podobno lepiej wpisać dane KierBuda, bo nie wszędzie chcą bez tego podstemplować.

witam,

Szukam pustaków Pototherm 25-3750 szt , Porotherm 11,5-400 szt oraz cegły drobnej palonej 4000 szt.

Obdzwaniam różne składy ceny dość porównywalne. Czy ktoś ostatnio trafił gdzieś w łdzkiem na jakąś dobracenę (zwłąszcza poro25 z uwagi na ilość robi znaczną kwotę). Materiał potrzebuję wraz z transportem do okolic Brzezin.

witam,

Szukam pustaków Pototherm 25-3750 szt , Porotherm 11,5-400 szt oraz cegły drobnej palonej 4000 szt.

Obdzwaniam różne składy ceny dość porównywalne. Czy ktoś ostatnio trafił gdzieś w łdzkiem na jakąś dobracenę (zwłąszcza poro25 z uwagi na ilość robi znaczną kwotę). Materiał potrzebuję wraz z transportem do okolic Brzezin.

OK DZIENNIK BUDOWY ZAKUPIONY:) Dzięki za wskazówki a teraz powiedzcie co z jego zarejestrowaniem??? Czy najpierw mamy wypisac dane kierbuda itp i wtedy do starostwa? Czy najpierw zarejestrowac taki pusty czysty w starostwie?

Heejooo,

To u nas było tak: pozwolenie odebrałam w styczniu, dziennik rejestrowałam w lutym, kierownik przyjął na siebie obowiązki w czerwcu i też w tym miesiącu, z jego oświadczeniem udałam się do nadzoru z powiadomieniem o zamierzonym terminie rozpoczęcia robót, a te rozpoczęły się we wrześniu, i w tym też czasie kierownik wypełnił część B na 1 str. dziennika i dokonał pierwszego wpisu na str.2 (że zgodnie z projektem, że bhp itp. formalności).

Najważniejsze jest żebyście nie zaczęli budowy przed upływem 7 dni od zawiadomienia organu nadzoru. A zawiadomienia dokonujesz z oświadczeniem kierownika. W dzienniku możesz zacząć wpisy po jego rejestracji (tak też chyba wynika z pouczenia na okładce).

:)

Edytowane przez bajanadjembe