Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejoo,

Powiedzcie, jak otwierają się Wasze drzwi wejściowe: skrzydłem do wewnątrz, czy na zewnątrz?

na zewnatrz, aczkolwiek czytalam, ze powinny sie drzwi otwierac do wewnatrz, ze niby w ten sposob wyraza sie zaproszenie gosci do srodka, ale przyznam, ze mnie jakos to otwierania skrzydla do wew nie pasowalo .............

mamy obok wodomierza zalozony grzejnik

Aha, czyli ogrzewany garaż... my nie planowaliśmy ogrzewania w garażu, a wychodzi nam tam wodomierz - pewnie trzeba będzie podciągnąć jedną nitkę ogrzewania :roll:

Zmieniał ktoś później lokalizację wodomierza względem tego co w projekcie?

drzwi na zewnątrz. Jak się otwiera to mniej wieje no i latem mniej przeszkadzają (są stale otwarte). Ale fakt, przy grubm ociepleniu albo trzeba to ocieplenie ściąć po skosie albo nie otworzy się ich w pełni.

witam,

Szukam pustaków Pototherm 25-3750 szt , Porotherm 11,5-400 szt oraz cegły drobnej palonej 4000 szt.

Obdzwaniam różne składy ceny dość porównywalne. Czy ktoś ostatnio trafił gdzieś w łdzkiem na jakąś dobracenę (zwłąszcza poro25 z uwagi na ilość robi znaczną kwotę). Materiał potrzebuję wraz z transportem do okolic Brzezin.

Ja kupiłem odpowiednik Porotherm z Cegielni Stopka (http://www.cegielniastopka.pl/1,14,Pustak_250_P_W_238.html). Polecił mi mój murarz. Jestem zadowolony. Bardzo dobra cena i jakość (twarde). Na żywo możesz sobie obejrzeć w Pabianicach (http://gspabianice.pl/nowa/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=69). Na Priv mogę ci dać tel do handlowca z którym wszystko załatwiałem. Transport miałem w cenie.

PS. Gdybyś zdecydował się na zamówienie, to może zrobili byśmy zakupy jednym transportem - potrzebuję jeszcze pustak wentylacyjny.

sailor_man

Ja kupiłem odpowiednik Porotherm z Cegielni Stopka (http://www.cegielniastopka.pl/1,14,Pustak_250_P_W_238.html). Polecił mi mój murarz. Jestem zadowolony. Bardzo dobra cena i jakość (twarde). Na żywo możesz sobie obejrzeć w Pabianicach (http://gspabianice.pl/nowa/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=69). Na Priv mogę ci dać tel do handlowca z którym wszystko załatwiałem. Transport miałem w cenie.

PS. Gdybyś zdecydował się na zamówienie, to może zrobili byśmy zakupy jednym transportem - potrzebuję jeszcze pustak wentylacyjny.

sailor_man

Sailor_man - możesz podać cenę tych pustaków?

ogrzewany garaz to za duzo powiedziane, garaz ma 35 m2 a grzejnik 6 zeberek :), ma dzialac jako antyzamrozeniowka dla wodomierza

Dzięki za info, może też tak zrobimy.

Zastanawiam się jeszcze nad przeniesieniem wodomierza w inne miejsce później - sprawdza to ktoś, mogą się czepiać?

witam,

Szukam pustaków Pototherm 25-3750 szt , Porotherm 11,5-400 szt oraz cegły drobnej palonej 4000 szt.

Obdzwaniam różne składy ceny dość porównywalne. Czy ktoś ostatnio trafił gdzieś w łdzkiem na jakąś dobracenę (zwłąszcza poro25 z uwagi na ilość robi znaczną kwotę). Materiał potrzebuję wraz z transportem do okolic Brzezin.

Pytaliście może w K4 w Brzezinach? Nie wiem jak tam ceny pustaków, my dostaliśmy u nich bdb cenę na blachę.

Nie mieliśmy Porothermu, ale na naszego pustaka dostaliśmy super cenę w składzie na Bieszczadzkiej przy ul. Kolumny w Łodzi: tel: 605 564 972

pzdr

Hello:) Powiedzcie proszę, żeby załatwic sprawy formalne związane z rozpoczeciem budowy muszę:

1. zarejestrowac dziennik budowy

2. dołączyc do niego oświadczenie kierbuda

3. dołączyc zawiadomienie o planowanym rozpoczęciu robót

4. i .... ?????

... no właśnie, czy to wszystkie kwitki???

jeśli tak to czy zasuwam z nimi do Wydziału Budownictwa w starostwie czy do Nadzoru budowlanego???

Hello:) Powiedzcie proszę, żeby załatwic sprawy formalne związane z rozpoczeciem budowy muszę:

4. i .... ?????

jeśli tak to czy zasuwam z nimi do Wydziału Budownictwa w starostwie czy do Nadzoru budowlanego???

Z tego co pamiętam zgłoszenie do Nadzoru, reszta do Wydz. Bud.

4. i .... ?????

Jeszcze potrzebna przynależność do Izby Inżynierów kierbuda

A podpowiedzcie jeszcze coś na temat solidnej i łednej blachodachówki:) (wiem wiem a może dachówke byś położył??? - ale moim zdaniem za ciężka na nasz dach z takim małym spadkiem i już)

A kolejna sprawa to okna, drzwi wejściowe, brama garażowai rolety... Można tu gdzieś w jednej firmie zrealizowac takie zamówienie??? Czy lepiej szukac osobno okien, drzwi itd. ???