Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To ja sie tlko tak niesmiało pochwalę, że u nas już też "biegnie" termin od złożenia wniosków do nazdzoru :)

Czyli teoretycznie, tak koło 7 czerwca powinniśmy mieć odbiór :) :) :)

No i przeprowadzka nas czeka za chwilę ... fo 1 lipca musimy się przeprowadzić :(

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja sie tlko tak niesmiało pochwalę, że u nas już też "biegnie" termin od złożenia wniosków do nazdzoru :)

No i przeprowadzka nas czeka za chwilę ... fo 1 lipca musimy się przeprowadzić :(

pozdrawiam, majki

nareszcie. Ja później zaczęłam a już powoli zapominam, że budowałam :)

pozdrawiam, majki

heh..... czyżbyś sie nie cieszył?

Ok, Ok powoli dochodzę do siebie... w sobotę ściągamy humus, potem geodeta i zaczynamy budowe domku dla naszej rodzinki... No właśnie, a dlaczego dochodzę do siebie??? Wiedzą to wszyscy tatusiowie nowonarodzonych synków :) Tak, tak wczoraj w Dniu Matki przyszedł na świat nowy forumowicz, budującu dom, MÓJ SYN WITEK!!!!!! 57cm i 3700g z pewnościa przyczyni się do sprawniejszej realizacji budowy naszego wymarzonego domu:)

markoos : u nas jest tak ( patrząc od wewnątrz )

- dysperbit x1

- rapówka ( tynk )

- bloczek fund.

- dysperbit x2

- styro XPS

- tynk+siatka

- dysperbit x2

- folia kubełkowa

- drenaż

Ale umówmy się ;) Przegięliśmy :)

pozdrawiam, majki

e tam zaraz przegieliście, ma tak samo tylko styro Austrotherm Fundament a nei xps za to 15 cm

akarolak - no to fajnie, witam w "klubie" ;)

Polanka73 - niby się cieszymy, ale jakoś jak mam pomysleć, że mamy mieskzać w innym miejscu, to na razie jakoś tak dziwnie a i szkoda tych lat co "zostają" w starym mieszkaniu ...

Ale pewno sie przyzwyczaimy :)

pozdrawiam, majki

Majki - nie cieszysz sie? My sie przeprowadzamy w polowie sierpnia i sie doczekac nie moge, chcoiaz nam sie swiat wywroci do gory nogami - daleko, nowa praca, nowy dom, nowe przedszkole... ;)

Wiesz, no fajnie .... ale jakoś na razie tak dziwnie ... dla mnie to jeszcze plac budowy .... ;)

I ten syf wokół domu, ale kostka może będzie gdzieś za miesiąc, to będzie lepiej :)

pozdrawiam, majki

Polanka73 - niby się cieszymy, ale jakoś jak mam pomysleć, że mamy mieskzać w innym miejscu, to na razie jakoś tak dziwnie a i szkoda tych lat co "zostają" w starym mieszkaniu ...

Ale pewno sie przyzwyczaimy :)

pozdrawiam, majki

Majki ja też tak myślałam, nie wyobrażałam sobie, że o starym mieszkaniu uda mi się zapomnieć (mieszkałam tam 36 lat). W domu mieszkamy już 5 miesięcy i ani przez moment nie zatęskniłam za starymi śmieciami, jednak przestrzeń i blokowa niezależność robią swoje, a plac budowy mamy cały czas.

Pozdrawiam

Dzis pytanie, wczoraj odpowiedz :)

Do tych co robili lub maja zamiar robic sufity podwieszane. Czy w ogole bierzecie pod uwage profile z blachy 0,6?? Bo zastanawia mnie ten dualizm. Co patrze na strony 'wiodacych producentow' to widze zalecenie robienia stelazy z 0.6, no 0.55 ale to juz ostateczna ostatecznosc. A jak dzwonie po skladach to robia wielkie oczy i mowia, paaaanie, 06 to na zamowienie i duzo drozsze. Czyli wszyscy jednak jada na standardzie jakim jest 0.5 na to wyglada?

Ktos ma namiar na jakis sklad z dobrej jakosci profilami w rozsadnych cenach?