Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja na razie hucznie polecam kontakt z firmą. Za tydzień montują się okna i będę w stanie powiedzieć więcej ;-)

Ok, Ok... czekam na info:) a właśnie co z POŚ??? Podobno ogarnia u Was ten temat ta sama ekipa co u Jędruśków? Podpowidzcie coś więcej, warto z nimi to popełnic?

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hmmmm czy dobre okna = dobra cena??? :) Jestem na etapie rozmów z Schuco, uzgadniając kompleksowe zamówienie, ale cena .... no szczerze powiem niska nie jest:)

A jakie Majki brałeś okna od Mielczarka? Chodzi mi o parametry, ilośc komór itp.

A Abatex... ? ich oferta przynajmniej cenowa jest "przyjemniejsza":)

Dla nas Mielczarek byl za drogi.

Mamy okna z Abatexu - Salamander 3D trzyszybowe.

Profil nam sie bardzo podoba, wyglada jak drewniany :)

Dla nas Mielczarek byl za drogi.

Mamy okna z Abatexu - Salamander 3D trzyszybowe.

Profil nam sie bardzo podoba, wyglada jak drewniany :)

No właśnie też rozważamy jako alternatywe Salamander 3d z Abatexa:) wstępne porównanie cenowe wypada korzystnie. Czy Wasze trzyszybowe Salamandry maja U=0,6? Braliscie z Abatexu tylko okna czy jeszcze innerzeczy tzn. brame garażową, parapety, rolety? Duża była różnica finansowa w porównaniu z Schuco?

No właśnie też rozważamy jako alternatywe Salamander 3d z Abatexa:) wstępne porównanie cenowe wypada korzystnie. Czy Wasze trzyszybowe Salamandry maja U=0,6? Braliscie z Abatexu tylko okna czy jeszcze innerzeczy tzn. brame garażową, parapety, rolety? Duża była różnica finansowa w porównaniu z Schuco?

Bralismy tylko okna. Teraz juz nie pamietam ile, ale byla spora roznica w cenie.

Ja robiłem wycenę okien w Abatex, Salamender 3D+szyby antywłamaniowe P4, okucia WK2, klamki z kluczykiem, podwójny kolor złoty dąb i wyszło mi około 20tys.zł. Trochę przestraszyła mnie ta cena. Nie porównywałem jeszcze u Mielczarka.

Dodam, że mam spore okna - powierzchnia całkowita 31m2; obwód całkowity 69m

Model Salamander SL (StreamLine) wyszedłby około 18tys. zł.

sailor_man

Salamandry 3D trzyszybowe mają U=0,6 - tak napisał mi handlowiec z Abatex.

sailor_man

Ja robiłem wycenę okien w Abatex, Salamender 3D+szyby antywłamaniowe P4, okucia WK2, klamki z kluczykiem, podwójny kolor złoty dąb i wyszło mi około 20tys.zł. Trochę przestraszyła mnie ta cena. Nie porównywałem jeszcze u Mielczarka.

Dodam, że mam spore okna - powierzchnia całkowita 31m2; obwód całkowity 69m

Model Salamander SL (StreamLine) wyszedłby około 18tys. zł.

sailor_man

Sailor, robiłes w Abatexie tylko wycene okien, czy może tez parapetów, rolet zewn.? A tak dla porównania: moje okna w Schuco 5-cio komorowe o U=0,6 (z ciepłym montażem) wyniosłyby 19 380zł, a okna w Abatexie o tych samych parametrach (na profilu Salamander 3d) to kwota 12 778zł. RÓŻNICA: 6 602 zł. Daje więc do myślenia prawda?

A jakie jest Wasze zdanie dot. ilości komór w profilu okiennym? 5, 6 a może 8 ?:) Czy nie chodzi przypadkiem tylko o nakręcenie kasy?

My mamy Salamander ale Okna Rabien. Zaplacilismy 50% wyceny z Mielczarka (Rabien dal nam dobre ceny, brat Meza ma spore upusty)... wiec Schueco, o ile fajne, odpadly... Rozumiem jeszzce 20-30% roznicy, ale 50%? Moze trzeba bylo sie targowac?

Moim skromnym zdaniem Oknom Rąbień daleko do Schucco. Ja się targowałam i mam od Mielczarka w cenie Abatexu ;-) A w zasadzie dostałam dużo więcej niż dawał Abatex. Polecam Mielczarka!

Romin, to proszę uliczka po uliczce;)

Witam:) No to jedziemy...

1. do ŁOdzi wjeżdżamy od strony Zgierza ul. Zgierską...

2. w momencie gdy zjeżdżamy lekko w dół, a po lewej stronie mamy Castoramę (duży, wysoki widoczny z daleka baner), to na tymże rondzie skręcamy w prawo...

3. jestesmy teraz na ul. Włókniarzy i jedziemy (w pewnym momencieulica skręca w lewo o 90 stopni - ale cały czas to ta sama ulica) a mu dalej jedziemy i jedziemy prosto

4. podam pewne punkty orientacyjne, które musimy minąc: McDonald (po prawej), stacja benzynowa BP (zielona, też po prawej), MAKRO (po lewej) i ...

5. gdy miniemy MAKRO to na skrzyżowaniu ze światłami skręcamy w prawo, przejeżdżamy pod wiaduktem i na światłach w lewo...

6. jesteśmy juz na ul. Aleja Unii i zaraz po prawej stronie jest wjazd na parkin FALI:)