Yaro666 09.03.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Dzień dobry, mam następujący problem: w październiku zeszłego roku radni w moim mieście zatwierdzili uchwałę mówiącą o przystąpieniu do opracowania miejscowego planu zagospodarowania terenu, na którym znajduje się między innymi moja działka. Na dzień dzisiejszy jest to rola. Są to ostatnie wolne tereny w granicach administracyjnych miasta, więc domniemywam że miasto będzie chciało zmieniać przeznaczenie tych gruntów na budowlane.Teraz moje pytanie: ile czasu może potrwać tworzenie takiego planu zagospodarowania. Czy są jakieś terminy określone przepisami? Dodam, że teren wzięty pod uwagę ma obszar ok. 20 ha i leży na obżerzach miasta.Pozdrawiam i oczekuję rzetelnej i fachowej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 09.03.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 masz tyle gleby, a skąpisz na zawodowca - wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaro666 09.03.2007 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Czytaj uważnie, tam jest napisane: ...terenu, na którym znajduje się między innymi moja działka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 09.03.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 pardon, do Ciebie należy tylko dojazdowa a tak poważnie - zależy od tego co się w okolicy dzieje, bo bez planu dają warunki indywidualnie (mogą dać) i już można cieszyć się kapuchą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 09.03.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 No nie dają tak łatwo. Po pierwsze możesz wystąpić o warunki zabudowy jeżeli twoja działka sąsiaduje bezpośrednio z działką na której stoi budynek. Ale jeżeli podjęto uchwałę o planie zagospodarowania przestrzennego to gmina Ci nie wyda żadnych warunków zabudowy. Czas trwania całego procesu jest zależny: 1. Od gminy i jej urzędasów, 2. Od tego czy będą sprzeciwy w trakcie uchwalania planu, Jakiś tam czas mają na uchwalenie. W jednej gminie gdzie mam działkę rok uchwalali i guzik coś popie...... i musieli od nowa. Teraz gdzie kupuję działkę gm Grodzisk Mazowiecki mam wrażenie że wszystko idzie jak TGW błyskawica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaro666 09.03.2007 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Mylisz chyba warunki zabudowy z miejscowym planem zagospodarowania. - Barbossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts