Jurek59 09.03.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam wszystkich forumowiczów. Mam stary domek na wsi, w którym niestety rozchodzą się fundamenty. Kilka lat temu (koło 13 lat) kopali wodę koło domku. Podłoże piaszczyste i się najwidoczniej usunęło i się mur przechylił. zamieszczam fote: http://www.digitalvideo.cba.pl Kamienie są poukładane i jak widać kończą się na tej wysokości. Co byście na to poradzili żeby "ściana nie uciekała" bo w środku widać, jest popękane. Słyszałem, że dobre jest podbijanie fundamentów są jakieś inne sposoby????i jak to się robi, mogę sam wykonać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 11.03.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Zrób więcej zdjęć bo z tego nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek59 12.03.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 No nie da rady bym musiał odkopać. A co byście poradzili czy podbijać???Czytałem też że jeżeli nie będę tego w górę rozbudowywał to wystarczy w niektórych miejscach oblać betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 12.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 nic nie widać na tym zdjęciu które zrobiłeś wg tego zdjecia jest ok. Musisz zrobic z innego miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 12.03.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 a jak to zmierzyłeś, że się przechylił... i czy też sa zmiany nie tylko w pionie, ale też w poziomie... najbardziej byłoby to widoczne wewnatrz budynku a szczególnie na tynku... masz takie??jeżeli sa pęknięcia. to musi to byc w charakterystczny sposób... uwidocznione na zdjeciach... nie każde pęknięcie musi byc od razu katastrofą... jezeli mur peka, przechyla sie to potrafią pękac cegły wzdłuż rysy... pooglądaj dokładnie.... a szczególnie wewnatrz... przy suficie, podłodze, na łaczeniach ścian /w rogach... pozdrawiam...na wszysto jest sposób...ja nie mogłem spać kilka nocy.... miałem odchył od pionu około 4 cm...ściany nosnej... a załatwiłem to kilkoma pojemnikami pianki montazowej...obserwuj, wyciągaj własciwe wnioski i działaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts