marcioszek 09.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam. Mam dylemat . Budowa zakończona, pozwolenie jest ale w trakcie budowy za namową wielu użytkowników zmieniłem charakter przeznaczenia kilku pomieszczeń, otóż zamiast garażu zrobiłem pokój, który notabene wyszedł bardzo ładnie, zmieniłem miejsce na łazienkę kosztem kotłowni. Teraz mam niesamowity dylemat bo w dzienniku budowy jest zapis że budowa bez zmian istotnych acha jeszcze zmieniłem lokalizacje szamba, poprostu przeniosłem je w inne miejsce niż na planie zagospodarowania działki. Najgorsze jest to że jak przyjdzie geodeta to naniesie w takim stanie jak jest obecnie i wyjdzie że mam zmiany a DB pokazuje że nie ma zmian istotnych. Poradźcie mi co mogę teraz zrobić, albo co w takim razie grozi minie jak i kierownikowi budowy za podanie nieprawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flanker 13.03.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Zakładamy że dokonałeś istotnych odstępstw od zatwierdzonego projektu. W zależności od tego jak podejdzie do sprawy PINB: kierownikowi nie zrobią nic, wlepią mandat 200-500zł, lub skierują sprawę do Izby (która i tak nic Jemu nie zrobi). W Twoim przypadku, sporządzenie projektu zamiennego zgodnie z art. 51 ust 1 pkt 3 z obowiązkiem uzyskania pozwolenia na użytkowanie.To wszystko.Pozdrawiam Flanker!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcioszek 14.03.2007 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 I to wszystko. Nie stosują żadnych kar? Czy możesz coś więcej powiedzieć na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.03.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam. Mam dylemat . Budowa zakończona, pozwolenie jest ale w trakcie budowy za namową wielu użytkowników zmieniłem charakter przeznaczenia kilku pomieszczeń, otóż zamiast garażu zrobiłem pokój, który notabene wyszedł bardzo ładnie, zmieniłem miejsce na łazienkę kosztem kotłowni. Teraz mam niesamowity dylemat bo w dzienniku budowy jest zapis że budowa bez zmian istotnych acha jeszcze zmieniłem lokalizacje szamba, poprostu przeniosłem je w inne miejsce niż na planie zagospodarowania działki. Najgorsze jest to że jak przyjdzie geodeta to naniesie w takim stanie jak jest obecnie i wyjdzie że mam zmiany a DB pokazuje że nie ma zmian istotnych. Poradźcie mi co mogę teraz zrobić, albo co w takim razie grozi minie jak i kierownikowi budowy za podanie nieprawdy. obciąz ich rachunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flanker 16.03.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 W opisanym przez Ciebie przypadku nie można nałożyć kary z tytułu istotnych odstępstw.PINB może nałożyć mandat nie wyższy niż 500 złPozdrawiam Flanker! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts