Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I do Depesi wdepnę, żeby sprawdzić jak tam zapasy w spiżarni i inne takie :wink:

Dobry wieczór

Oooo, Tolunia, witaj, kochana! :D

Wstaje tutaj piękny ranek, mgła ściele się gęsto jeszcze nad jeziorem, a szczyty widać lekko zza niewielkich chmur. Potem mgła podnosi sie jak chmura znad jeziora, a na szczytach widać granie oświetlone słońcem. Pięknie, ech... :D

Rydze zrobiliśmy na maśle, z cebulką.

No mówię Wam, poezja!

Jeszcze w życiu tak dobrych grzybów nie jadłam! 8)

Tak się kursanty uczyli chlebek piec.

http://podsosnami.files.wordpress.com/2009/10/pa070102.jpg

http://podsosnami.files.wordpress.com/2009/10/pa070104.jpg

:lol:

Kurczę, a my nie mamy za Chiny ludowe czasu, żeby na te rydze pojechać! :cry: A ja w życiu rydzów nie zierałam! :cry: I nie jadłam :cry: :cry: :cry:

W jednym miejscu to mam popiwne puszki i takie po paprykarzu szczecińskim ... piwo zakąszać :roll: Z drugiej strony to moje ulubione puszki .... służą mi za drogowskazy :wink:

A te kursanty to coś załapały z tego pieczenia... :wink:

Depsia, pobierac nauki od takiej osobki jak Ty, to sama przyjemnosc! Sama chleb wypiekam od miesiecy, ale chetnie zauczestniczylabym w takich warsztatach :D Jak kiedys do Ciebie przyjade, to pisze sie na lekcje domowego chleba i wekowania! Koniecznie :D

A z grzybami nie przesadzaj. Wiem, wiem ze pyszne ale lobuzy takie ciezkostrawne, ze lepiej sie troche ograniczac ... jesli mozna :lol: :wink:

Kurczę, a my nie mamy za Chiny ludowe czasu, żeby na te rydze pojechać! :cry: A ja w życiu rydzów nie zierałam! :cry: I nie jadłam :cry: :cry: :cry:

nie jesteś jedyna :oops: :wink:

na rydze to nasz Komtur zapraszał

Zbierania to ja za Ciebie nie wykonam, spróbowanie - mogę Ci zapewnić jeszcze dzisiaj. 8) :D

Ambercia - ino przyjedź, to ja Ci pokażę - wszystko!!! :D :D :D

Nie da się zrezygnować z tych grzybków, kurczę. :roll:

No nie da się! 8)

Fantastyczne.

A u nas puszek w lesie też pełno, a i telewizorów i opon starych i innego świństwa przy dróżkach leśnych. Jakbym dorwała... :evil: :evil: :evil:

Pozdrowienia dla wszyskich.

Depesiu tych rydzy to zazdraszczam :oops:

Ale na fotce niezły tłumek ten chlebek wyrabiał. Jestem ciekawa czy wśród tych ludków nie ma naszych gospodarzy ze Stachurówki

Jak wrócę do domu, to postaram się wstawić na bloga przepis na te rydzyki, bo naprawdę doskonałe są. :D

Ewa, a te na kaniowy sposób też takie dobre? No proszę, na to bym nie wpadła! :wink:

Siedzę sobie na Agdusiowym łóżku w gościnnym u Agdusiów, wczoraj zdjęcia oglądaliśmy, niektórych powinny były policzki wczoraj piec, na przykład Brazę, ale nie tylko! :p

I dzień doberek! :lol:

Miłego dnia zycze.

Czekam na fotki i przepisy tez mile widziane. Choć myslę że rydze to najlepciejsze som tak tylko na masełku. :o :roll:

Dzisiaj uciekam na Polagre może jakie ciekawostki ogrodnicze nabędę

Ewa, a te na kaniowy sposób też takie dobre? No proszę, na to bym nie wpadła! :wink:

ja się nimi zajadałam, moje dzieci też... ślinka mi cieknie na samą myśl :lol:

takie na maśle myślę że też pyszne

Zajrzałam grzybowego zapachu się nawdychać, bo po grypie żołądkowej grzybki tylko w sferze marzeń i westchnień.

Pozdrowionka z zimnego Podlasia :D

No te, które jadam też na maśle, ale z dodatkami, więc tam podam, z fotkami. :D

Oczywiście słoiczkowane. Mniam! :D

Tolunia, mam nadzieję, że już więcej do Ciebie to paskudztwo nie wróci, tfu, tfu! :-?