Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jamlesik - wstyd się przyznać, ale ja NIE MAM gumofilców. :(

Mam za to baaardzo wiekowe śniegowce, mają teraz już jakieś 30 lat!

Dostałam je w czasach studenckich, typowe buty śniegowe, szwedzkie, więc nieprawdopodobnie dobrej jakości.

Służą mi do dziś, choć mocno już nadszarpnięte zębem czasu.

Ale nadal są cieplutkie i szczelne.

Właściwie to chyba powinnam je zgłosić do Księgi Rekordów Guinnessa - najdłużej używane buty!

No i miałam odsnieżać, ale... nie poodśnieżam sobie.

Jedna Pani zamówiła mąkę orkiszową razową BIO, no to produkujemy...

A poniewaz czynność jest dość pracochłonna, to oboje wyglądamy już z Sołtysem jak rasowi młynarze! :lol2:

Z tym, że mąka orkiszowa pełna jest nie biała, tylko taka... beżowa, bo zawiera wszystkie części ziarna (oczywiście plewy nie, to nie ziarno), nie tylko najbielsze wnętrze.

Coś czuję, że Sołtys ma ochotę w kuchni z tą mąką poszaleć, już po obiedzie wziął mojego starego kochanego lapka (teraz JEGO lapka :( ) i widziałam, że szuka przepisów z mąką orkiszową.

Ojjj, będzie się działo! :D

No co Ty, nie tak znowu daleko! ;)

Jak A4 jechać (a to prawie pod mój dom, zostaje jakies 10 km poza autostradą), to 3 godzinki, max 4 i się jest!

Tam z Waszych stron to mnóstwo ludzi do nas na wywczasy przyjeżdża, główny target naszych gości! :yes:

Poza tym - jak coś, to zawsze jeszcze poczta jest, wysłać też dajemy radę! :D

ja tez nie odsiezam, ciagnik gminny odsnieza;) fajnie jest i przejezdnie

ooo tak, zaczęła się walka z ciągnikiem, który czyha za rogiem aż my odsnieżymy. CZłowiek wchodzi do domu a on cichutko zza tego rogu i dawaj spychać śnieg z połowy ulicy pod naszą bramę. Żeby nam się nie nudziło przypadkiem...

Nooo, a tyle płaczu było, że to białe... !!! :mad:

Sołtys właśnie pater noster zaliczył.

Jak naznosić do domu, misek, miseczek, pojemników, pojemnniczków, sit, siteczek - to zajmuje mu 15 minut.

Ale POWYNOSIĆ na miejsce - nieeee, przecież to samo wraca!!!

Cholera mnie wzięła, jak zobaczyłam kuchnię. :mad:

Co mogłam, zabrałam za jednym kursem do stodoły po mieleniu orkiszu (uff, skończyliśmy...).

Mówię mu: to zwiń tę resztę, żeby w chałupie nie wyglądało jak we młynie.

To on ...pozsuwał tę resztę na jeden koniec stołu!!!

Jestem oburzona.

Idę się wytrzepać z mąki orkiszowej.

ooo tak, zaczęła się walka z ciągnikiem, który czyha za rogiem aż my odsnieżymy. CZłowiek wchodzi do domu a on cichutko zza tego rogu i dawaj spychać śnieg z połowy ulicy pod naszą bramę. Żeby nam się nie nudziło przypadkiem...

łee to nasz logiczny jakis, poza tym ze czesto przyjezdza to dzis rano jak zobaczyl, ze wal przed brama zrobil (sila woli musial jak droge odsniezyl) to przestawil sie ladnie i ta swoja lycha zabral caly wal sniegowy i zrobil przejazd. sama w szoku bylam, ze pomyslal i ze mu sie chialo. na odsiezacza nie mam co narzekac juz 3 zime. tak wiec my mozemy sie ponudzic bo podjazd i drozki na posesji juz odsniezone, ale to minuta osiem z ta lopata na kolkach, nie meczy i calkiem przyjemy umiarkowany ruch :D

nic specjalnego :rolleyes: zostało mi rosołu, ale mało ...więc przecedziłam , wrzuciłam marchewkę , cebule pieczoną, pietruszkę, kapustę i seler z tego rosołu i mięso czyli indyka i kurczaka .....zmiksowałam, curry, pieprz świeżo mielony .....miałam jeszcze iść w jakieś cytrusy, ale że zrobiłam grzanki czosnkowe, to na tym poprzestałam ...na miseczkę wycisnęłam ząbek czosnku na grypę i zalałam tym kremem i kawał rosołowego wołu na zagrychę :p fajne było :rolleyes:dostał orgazmu i co ? nici ......:Pmecz ogląda