braza 19.12.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 O widzisz Relcia, Ty wiesz, kiedy się odezwać!!! Właśnie zastanawiałam się nad tym ubitym białkiem, dzwoniłam mi, że moja Mama to cudo dodawała, nie byłam jednak pewna, czy w dobrym kościele dzwoni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 19.12.2013 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 ...Zakupiłam dzisiaj wątróbki drobiowej z 70 deko, gdzieś wyczytałam, że takie nadzienie z nią, bułką tarta i mnóstwem pietruchy zielonej też ujdzie, a pamiętam, że moja Mama robiła właśnie takie do kaczki.... Ech, Braza - to Ty wyższa szkoła jazdy jesteś a mnie tu wypuszczasz na zwykłe jabłka To Ewka może od razu skorzystać z przepisu .. Ja z gęsi to najbardziej właśnie jabłka lubię - tak że tego , no pakuje jabłka. Słyszałam też o wersji z pomarańczą Słyszałam, że skóra z kota dobrze działa, ale gęś grzana na patelni - pierwsze słyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Zochna, bo z dumy spuchnę .... Ja nie znosze połączenia mięsa i owoców, szczególnie na ciepło, dlatego wersja z jabłkami czy innymi takimi odpada. Gdyby nie Relcia .... lepiej nie mówić "na świecie są rzeczy, o których nawet filozofom się nie śniło" dlatego wierzę w zbawienne działanie smażonego gęsiego tłuszczu, co do kotów ... zamiast skóry wolę całego, żywego i do tego mruczącego kota, szczególnie to mruczenie to prawie jak rezonans magnetyczny, czyli dwa w jednym:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.12.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Ja mam wizję na przepiórki , jeśli mi się uda zanabyć taką ilość (nie ma totamto, po sztuce na jamę ustną musi być), to będę jutro przerabiać to co Braza dzisiaj Miał być indyk, ale mi się do piekarnika nie zmieści :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Widziałam przepiórki w Biedronce i miałam nad nimi chwilę zadumy ... na zadumaniu się skończyło, gęś jest większa i ma w związku z tym większą siłę przekonywania:D .......... tylko .... kiedy uda mi się ją zjeść??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.12.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 moja gęś jeszcze w zamrażarce i prowadzę pertraktacje, czy będziemy piec na święta czy po swiętach. Bo zwykle zostaje sporoz wigilii i taka duża ptica może nie mieć brania w święta No i czekam, co Brazie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.12.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 A Ciotka Depsia kiedy wyjeżdża, dzisiaj? Szczęśliwej podróży i miłego pobytu!! Pokaż potem jak za granicą się świętuje. Zdrowych, wesołych Świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Ewa, wyszło, i naprawdę fajnie wyszło. Podzieliłam ptaszencje na porcje a jutro gdy porzadnie wystygnie chyba zamrożę, bo u mnie jak i u Ciebie może teraz nie mieć brania. Musiałam ją upiec teraz z powodu absolutnego braku miejsca w zamrażarce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.12.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 no zdrzaźnili mnie normalnie nie mogę zasiąść do obiadu, bo se takie mięso dziś przypadkiem na obiad kupiłam rzadko kupuję, ale czasem mi się zdarza, przemówiły dziś do mnie dwa takie plastry szynki do .........więc jestem otruta ??? jak mam rodzinę do stołu zawołać ???? przywlokłam to tu , żeby Depsia po wojażach zobaczyła jak nas trują i co dzień nam te rewelacje podrzucają co by my dostali kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.12.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Ewa, wyszło, i naprawdę fajnie wyszło. !to teraz odpowiedz na pytania: przewracałaś ją? w czym piekłaś? W srodku, jak rozumiem, była ta wątróbka z bułką i pietruszką? Ale surowa wątróbka czy podsmazona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.12.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 zjadłam obiad , jeszcze żyję to podpowiem :yes:tak ..........jak nadzionko z wątróbki z natką pietruszki, to wątróbkę sieka się surową ...no jak komu się chce jaką maszynę brudzić to sobie może zmielić ........a jak to nadzionko co zapodałam z jabłkami i bułką w kostkę , to nada podsmażyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.12.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Relek, mysle ze jesz - a nie wiesz - gorsze produkty niz mieso polegujace na tej pielusze Wyluzuj i pomysl o Swietach A gdzie Gospodynie wyjechala??? Nic nie wiem ... Chcialam spokojnych i smacznych Swiat zyczyc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.12.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Odpowiadam: Relek dobrze gada, wątróbke posiekałam (zupełnie zwariowałam, ale co tam) surową. Piekłam na blasze na najniższym poziomie piekarnika i przewróciłam ją raz po jakiejś 1,5 do 2 godz.. Piekła się prawie 4 godziny - trochę za krótko, jest delikatnie twardawa ale mi nie przeszkadza. Ambercia dobrze prawi, niejednokrotnie zjadamy o wiele większa świństwa nawet o tym nie wiedząc!!! Tak że luuuuuziiiik:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.12.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Amber wróciła a Gospodyni ubyła ...ja nie wiem gdzie , wiedzą to tylko wtajemniczeni ..............ja zaglądam do net , bo sobie pomysła różne podglądam, a oni mi tu wyjeżdżają z nowinkami ,że nic tylko gary zarzucić w cholerę ........ :bash:kto mnie w to wrobił? http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a020.gif jak mnie wszystko boli a to dopiero początek ...... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.12.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Oj to podroz musi byc niczym tajemnicza misja Do glowy przychodza mi albo Chinay albo UK Tak czy siak wszedzie pieknie. Wlasnie wrocilam z Paryza i wloczenie sie po tym wciaz pieknym miescie, z wiosenna aura i z wszedobylskim swiatecznym klimatem - bezcenne Mieszkalismy jakies 200 - 300 metrow od Sacre Cour, po przeciwnej stronie do Pigalle i ze spokojnym sumieniem moge ta miejscowke polecic. Zwyczajowo w pidzamie zbiega sie do pobliskiej kafejki, zamiawia kawe, przegryza croissant'em Faajnie bylo Niech podroz Gospodyni rownie, albo jeszcze lepszym przezyciem bedzie Wszystkiego cieplego na Swieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.12.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Do wtajemniczonych nie należę, ale i tak życzę Im dobrego wypoczynku gdziekolwiek są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.12.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 tak cichaczem wypłynęłła ale jednego jej zazdroszczę może się nie narobi w tym roku jak święta ma w wojażach ......http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a010.gifBon voyage Depeszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.12.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.12.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.12.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.