Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rtg kolan i bioder kazał robić, bo doszedł do wniosku, że jedną nogę mam krótszą o całe 1,5 cm! :o

Doprawdy, bardzo dziwne, sama w życiu bym nie wpadła.

Nic się nie przejmuj, przecież drugą masz dłuższą...:yes:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nawet w jakiś informacjach o tych jeleniach mówili ... a ja przypominam jeno delikatnie, żeś sama chwilami na myśliwych pomstowała ....:p

Pozwolisz, że nadal będę Cię nazywała Depsią, okey???

Tego to ja nie wiem...

A TUTAJ coś dla wszystkich, którzy łatwo odsądzają wszystkich myśliwych od czci i wiary i uważają, że to tylko bezmyslni okrutnicy. :p

no, oni tylko uprawiają bardzo brutalny sport dla przyjemności. Przyjemność ważniejsza, niż życie.

A tutaj- przyjemność żadna, więc co szkodzi pomóc?

czy te "perłowe" jelenie nie szły tropem Brazy :rolleyes:

dobrze, że za płotem nie mam Parsęty albo innego strumyka, bo może też

bym musiał wyciągać jelenie, które przychodzą do sąsiadowego paśnika

Ewa - masz zawężone spojrzenie na myśliwych.

Nie tylko uprawiają strzelanie do zwierząt dla przyjemności.

Odstrzeliwują chore, np. wsciekłe.

Eliminują nadmiernie rozmnażające się

Dokarmiają zimą w paśnikach.

krótko mówiąc - dbają o dobrostan.

Brazunia - pomstowałam.

Na "myśliwych", nie myśliwych.

Na bezmyślnych i okrutnych, którzy na oczach właściciela strzelają do psa, bo biega w lesie.

Na tych, którzy niepotrzebnie szczują zwierzęta do walki bezpośredniej - to powinno być karalne.

Ale - mój tata to też myśliwy.

Wiele razy sama z Nim bywałam na polowaniach.

To nie jest bezmyślna strzelanka, z całą pewnością.

I nie będę potakiwać tylko dlatego, że teraz takie modne i trendy jest "jechanie" po wstrętnych myśliwych.

Myśliwi są bardzo potrzebni, bo pomagają utrzymać w ryzach liczebność i zdrowotność dzikich zwierząt.

NAPRAWDĘ ci faceci w rzeźniach, którzy brutalnie kopią na wpół żywe zwierzęta hodowlane, czasem niedobite żywcem obdzierają ze skóry i ćwiartują, są lepsi od mysliwych i mięsko od nich jest cacy?

To zwyczajna hipokryzja, sorry.

DPS-iu,nie włażę w dyskusję.nie włażę w dyskusję,nie włażę,,,,:no:

Powiem tylko jak "widzę" wiedźmę- :D

Wiedźma – w przedchrześcijanskich słowiańskich społecznościach kobieta posiadająca wiedzę, związaną z ziołolecznictwem, medycyną, przyrodą. Osoba szanowana przez społeczeństwo, zwracano się do niej po rady (za wikipedią):):hug:

Ewa - masz zawężone spojrzenie na myśliwych.

Nie tylko uprawiają strzelanie do zwierząt dla przyjemności.

Odstrzeliwują chore, np. wsciekłe.

Eliminują nadmiernie rozmnażające się

Dokarmiają zimą w paśnikach.

krótko mówiąc - dbają o dobrostan.

To powinni kolegów po fachu wystrzelić:p:P:P:mad:

DPS-iu,nie włażę w dyskusję.nie włażę w dyskusję,nie włażę,,,,:no:

Ja też... prawie się powstrzymałam:lol:

Wiedźma – w przedchrześcijanskich słowiańskich społecznościach kobieta posiadająca wiedzę, związaną z ziołolecznictwem, medycyną, przyrodą. Osoba szanowana przez społeczeństwo, zwracano się do niej po rady (za wikipedią):):hug:

Toż to CAŁA DEPSIA:o

Arctisia - chcesz mi powiedzieć, że jednym z tych do odstrzału jest np. mój ojciec...?

Czy jego sąsiad?

Wg jakich kryteriów będziemy wybierać i kto wyrok wykona?

Nie zmienia to faktu, że miło mi, iż wiedźmy dobrze postrzegane były. :)

... trochę to nawet zabawne, że wiele krzyku w temacie myślistwa słychać ze strony mięsożernych :lol: ... ustawiłem się grzecznie w kolejce do odstrzalu ;)

ja tam powiem co wiem :rolleyes: drzewiej były i knieje i puszcze i bory .......wiela w tych lasach było zwierza :p zachodziła naturalna selekcja , a człek pierwotny chodził na zwierzynę, by rodzinę utrzymać :rolleyes: ubierał , bo nie było dajmy na to Łodzi i Chin ......a teraz są sklepy :lol2:..........potem łowiectwo :rolleyes:utraciło swoje znaczenie na rzecz rolnictwa pozostając źródłem ... rozrywki :mad:( w skrócie:rolleyes:) .....lasy to teraz prawie ino parki narodowe i małe zagajniki ....i co się w tych lasach ostało ? sieroty !!!! ... no to na miły B ... na sieroty polować ? ..........a taki myśliwy dokarmia , no bo jakby nie dokarmiał i nie dbał, to by potem nie miał na co polować :rolleyes: hipokryzja ......

U mnie zima taka DSC_0001.jpgDSC_0006.jpga tu głodna Litwa na dokarmienie czeka ...ale ja jej potem nie zjadam :no::p noo czasem Lombina sobie złapie, ale tylko wtedy gdy ja nie widzę , bo jak widzę to z pyska wyrywam :p

a ten plusowy mróz nie daje rady temu minusowemu nocnemu mrozowi i mam zimę dalej :wiggle:

Edytowane przez relek

Oj Depsinko nie od razu tak dosadnie... sama wiesz, że każdy kij ma dwa końce...

Tak jak są dobrzy myśliwi, karmiący i chroniący zwierzaki tak samo są ci, którzy czerpią przyjemność z samego aktu zabijania... a właśnie na to pociągnięcie za cyngiel się burzę... nie ma sprawy głodni, niech zabijają, to sama natura, ale niech dadzą zwierzęciu szansę, niech staną jak do równego sobie... z gołymi rękami czy pięściakiem

ale nie ma "głodni" ...dla mnie myśliwy to taki szpaner , przecież nie robi tego z głodu ...to taka odmiana jak harleyowiec :p mężczyzna kupił sobie drogi sprzęt i szpanuje :lol2:

Tyle kur w sklepie http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/g035.gif a on przychodzi do mnie i na bażanty poluje po krzakach IMG_0055.jpgIMG_0058.jpgIMG_0062.jpg królewski ptak:p......... ale królów przeca w Polsce nima , to po co strzelać ........http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/k045.gif

Edytowane przez relek
... rozumiem, ze kury żywe zjadacie (za cyngiel nie ciągając) :) ;) ... no i jak ma się kura do bażanta czy dzik do wieprza na półmisku ;)
... rozumiem, ze kury żywe zjadacie (za cyngiel nie ciągając) :) ;) ... no i jak ma się kura do bażanta czy dzik do wieprza na półmisku ;)

inaczej życia pozbawione

u mnie w godzinach wieczorno-nocnych to cza mieć oczy dookoła głowy, przejechać się

nie da niespotkawszy jeleni paradujących szosą,

dzisiaj w nocy znowu stadko w paśniku za płotem się gościło,

dokarmiają ..... rusznikarze i kapelan ...... myśliwych