Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Owocowe spokojnie i ze smakiem zjadam, za to flaczków nie ruszę. ;)

U nas za oknem listopad, ale chyba ku przedwiośniu powoli się ma, bo przebiśniegi wylazły i zaczynają mieć wyraźne białe pąki.

W sumie - czas już ku temu.

Dzieńdybry :D czy jest tu z nami lekarz z kultowego serialu Doktor Ewa? ......bo mam pytanie z rodzaju filozoficznych :p

dopadło mnie przeziębienie , bo se loda zjadłam ...tzn miałam coś tam w rurze lekko a lód który zawsze mi pomagał tym razem zaszkodził :( znaczy się zestarzałam i muszę zmienić metodę leczenia .........zawsze ( a ja rzadko choruję ) brałam sobie polopirynę s abo aspirynę, rutinoscorbin i dawało radę ...od tego zaczęłam i teraz :yes: ale se z nudów odwiedzam różne strony i doczytałam ,że kwasu acetylosalicylowego nie należy stosować przy chorobach wirusowych , a do takich należą przeziębienie i grypa ( tylko skąd mnie ten wirus jak ja w domu siedziałam po zjedzeniu loda ?) na co ten kwas jak on na zbicie gorączki tyż ? to przy czym zbijać nim gorączkę jak przy przeziębieniu nie wolno .........czy napisali jakie głupoty? ja paracetamolu nie mogę :(

idęęęę robić pączki :mad:

Bier nurofen albo ibuprom czy ibum - coś z ibuprofenem w każdym razie, bo to przynajmniej działa przeciwgorączkowo, przeciwbólowo i przeciwzapalnie, co ma niemałe znaczenie.

Resztę może Ewa wyjaśni, jak znajdzie czas, bo ja się nie znam.

Ale dzisiaj, zjadłszy już 3 pączki marketowe, najpaskudniejsze jakie mogą być, bo takie najbardziej lubię, pomęczę Was.

Taki piękny dzień dzisiaj, że byłoby grzechem nosa z chałupy nie wychylić! :D

103_1633.jpg

103_1635.jpg

103_1639.jpg

103_1640.jpg

103_1642.jpg

ziemia ciepła, bo gadzina zaległa :) to i wschodzi .......wiosna panie sierżancie , idą ładne dni :rolleyes:

pączków 50 :p odkryłam do smażenia frytkownicę ....leciuchno , same się zrobiły :) ale się nadziałam na olej , nie zrobiłam zamówienia na smalec , nigdy nie robiłam na oleju a teraz wiem ,że to błąd , smalcu tak nie ciągną :mad:

no zamówiłam se ibum grip , może się przerzucę, chociaż nie mam grypy .....może emskie ? no namieszali mnie już w głowie

Piękne zdjęcia, i wiosna...faktycznie.

Ale ta żółta od pyłków leszczyna to broń biologiczna na mnie.

Gdybym tak postała chwilę pod nią i jeszcze powiałby wiatr...to szpital murowany :(