Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

od razu chlamydia... przecież nikt nie każe tego wąchać ani jeść!

Inne ptaszki też mają bogate życie wewnętrzne.

Wszyscy coś noszą więc nie wiem czemu czepiacie sie gołębi :)

My nawet mamy fotkę jak modraszka wynosi góóówienko z budki lęgowej. Nazywa się to "worek odchodowy" i wygląda jak pampersik;)

Po [prawdzie to i ja nie wiem o co chodzi, czemu całkiem spora liczba osób nie lubi akurat gołębi.

Są piękne, pożyteczne (w czasie wojen gołębie pocztowe oddawały ludziom nieocenione przysługi), przyjazne.

A że srają?

Wszystkie ptaki srają!

Jeśli już miałabym wybrać mniej lubianego przeze mnie ptaka to raczej kruki i wrony. Fuj. :sick:

Bardzo inteligentne, wiem...

Ja tam pozytywnie do wszystkich ptaków podchodze. Srają ? Wszyscy srają - psy, koty, konie ludzie też ... Ptaki umilają nam życie, psy sa nam wierne, koty służą do kochania, konie pomogły nam zbudować cywilizację ... tylko o ludziach nie zawsze jest coś miłego do powiedzenia ;)

W bloku się wychowałam, ale gołębie absolutnie mi nie przeszkadzają.

A kruki i wrony to tak jak Wusia napisała - jak plucha, szarość, ciemność, gołe drzewa, wiatr i żałobne krakanie.

Fuj :sick:

Ale z drugiej strony bardzo lubię kruka łużyckiego, Krabata znaczy.

Kruk to ptasi symbol Łużyc, bo Mistrz co noc zamieniał swoich uczniów, w tej liczbie i Krabata, w kruki.

W ogóle bardzo lubię tę historię o uczniu czarnoksiężnika.

Znacie opowieść o Krabacie?

"swoje pticzki" dokarmiam przez rok cały ... odwdzięczają się pięknym śpiewem każdego wschodu słońca, (szczególnie kardynałki) :) ... czarnego gonię, bo mnie poprostu wkurwiają krakaniem ;)
a ja kruki i wrony podziwiam. Czasem można je obserwować długo, bo widać, jak się uczą od siebie i od nas. Kiedyś przez 5 dni zostawiałam rozłupany orzech na parapecie. 6 dnia znalazłam na parapecie naszykowane DWA do rozłupania :lol2:

:rotfl::lol2:

No własnie Ewa, one sa niesamowicie inteligentne!! I wcale nie przeszkadza mi ich krakanie, a często je słychać w lesie - czemu niezmiennie się dziwię, bo toz one bardziej miejskie są!!

Ha, inteligencji to im nikt nie śmie odmówić, są bardzo inteligentne!

Tylko ponuro się kojarzą i mają paskudny głos. :sick:

Wygląda na to, że zbliża się nam wszystkim fala upałów.

oj, będzie gorrrrąco... ;)