Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witaj DPS :D tak sobie od jakiegos czasu podgladam Twoje zmagania i podziwiam, :D pięknie u Ciebie....

ale jak zobaczyłam ostatnie zdjęcia z jadalni ......to mnie zatkało :oops: super klimacik, uwielbiam starocie i wspaniale że nie pozwoliłaś na ich zatracenie... ale w cichości Ci powiem że najbardziej podoba mi się Twoja kuchnia kaflowa..... i jak dobrze pójdzie to może i mnie się uda takie cudo zbudować u siebie?

pozdrawiam serdecznie i życzę duuużo zadowolonych gości :D

Oj robi się u Ciebie coraz piękniej i ładniej no i.....................żeby nie zapeszyć superowo.

Widzę że zbierasz różne ksiązki kucharskie. Dla mnie najlepszą książką kucharską jest "Uniwersalna książka kucharska" Maryi Ochrowicz Monatowej. W moim domu jest oryginał tej książki z 1890 roku. W necie można kupić reprint (tez go mam wydania z 1910). To superowa książka bo przepisy są realne a konfitury i inne przetwory wręcz genialne (np glazurowane orzechy mniam). Jako ciekawostka podobno Monatowa była ochmistrzynią Franca Jóżefa. A kuchnia jest dla gospodyń domowych tego co nazwalibyśmy obecnie middle middlle class. Są świetne dania nawet z resztek pieczeni. A dzisiejsze wymysły na włoską kuchnie, francuską itp to wg. tej książki nic nowego i w Polsce znane od lat.

witaj DPS :D tak sobie od jakiegos czasu podgladam Twoje zmagania i podziwiam, :D pięknie u Ciebie....

ale jak zobaczyłam ostatnie zdjęcia z jadalni ......to mnie zatkało :oops: super klimacik, uwielbiam starocie i wspaniale że nie pozwoliłaś na ich zatracenie... ale w cichości Ci powiem że najbardziej podoba mi się Twoja kuchnia kaflowa..... i jak dobrze pójdzie to może i mnie się uda takie cudo zbudować u siebie?

pozdrawiam serdecznie i życzę duuużo zadowolonych gości :D

Dziękuję za bardzo miłe słowa. :D Cieszę się, że masz pomysła na kuchnię kaflową, uważam, że to najlepsze na świecie kuchnie i niech się schowają nowoczesne indukcyjne i inne cudeńka. Życzę powodzenia w przedsięwzięciu i nie dziękuję - żeby nie zapeszyć! :lol:

Oj robi się u Ciebie coraz piękniej i ładniej no i.....................żeby nie zapeszyć superowo.

Widzę że zbierasz różne ksiązki kucharskie. Dla mnie najlepszą książką kucharską jest "Uniwersalna książka kucharska" Maryi Ochrowicz Monatowej. W moim domu jest oryginał tej książki z 1890 roku. W necie można kupić reprint (tez go mam wydania z 1910). To superowa książka bo przepisy są realne a konfitury i inne przetwory wręcz genialne (np glazurowane orzechy mniam). Jako ciekawostka podobno Monatowa była ochmistrzynią Franca Jóżefa. A kuchnia jest dla gospodyń domowych tego co nazwalibyśmy obecnie middle middlle class. Są świetne dania nawet z resztek pieczeni. A dzisiejsze wymysły na włoską kuchnie, francuską itp to wg. tej książki nic nowego i w Polsce znane od lat.

Wspaniale, że podczytujesz u mnie, witaj w moich skromnych progach. :D A podpowiedź o książce kucharskiej na pewno wykorzystam, poszukam tej książki w necie, tak jak radzisz. Fajnie, że wszyscy jesteście, to bardzo podtrzymuje optymizm i wiarę w to, że robi się tak jak trzeba, że warto coś robić - dla siebie i dla innych. :D

dompodsosnami :D

Pięknie u Was, jadalnia wyszła wspaniale, ma niepowtarzalny klimat. A Twoje hafty są po prostu rewelacyjne. W najbliższą sobotę będziemy już odpoczywać w Twoich stronach, więc może wpadnę na wizję lokalną :wink:

Serdecznie dziękuję za adresy gospodarstw AGRO. Udało nam się w jednym z nich zarezerwować pobyt.

Pozdrawiam :D

B&S

No to dziękuję za dobre słowo :D , a szczególnie się cieszę, że hafty się podobają (bo mi też się podobają :lol: ). Jeśli będziecie, to oczywiście odwiedźcie nas, tylko proszę o telefon! :D

Dziękuję za ponowne zaproszenie :D

Jeżeli będziemy w pobliżu chętnie wstąpimy, oczywiście wcześniej zadzwonię.

Chcemy wypoczywać bardzo aktywnie: spacery, jazda na rowerach, bieganie oraz zwiedzanie.

Już troszeczkę zapoznałam się z ofertą turystyczną Twojego regionu, jednak chętnie przyjmę wszelkie rady i podpowiedzi :D

B&S

Wita Anetko. Znalazłam takie obrazki i od razu pomyślałam o Tobie. Może będą dla Ciebie inspiracją, albo chociaż czymś miłym dla oka :)

http://images27.fotosik.pl/44/d96103b1e521dda2.jpg

http://images28.fotosik.pl/44/39388e830910726c.jpg

http://images30.fotosik.pl/44/62d8e9bdd5f91eee.jpg

Pomyślałam też o Tatjanie i Białej. U Ciebie już są swojskie, ciepłe klimaty, może i dla Nich będą inspiracją :oops: Chyba Je napadnę tymi zdjęciami :wink:

Pozdrawiam :D

sosenko, jestem pod wrazeniem.

Pieknie! Pieknie!

Zastanawiam sie, gdyz /zapewne/ niedoczytalam :-? : czy kuchnia z ladna jadalnia to dla agro-gosci czy dla Twojej rodzinki? Jesli dla gosci tooo nie dziwi mnie, ze masz zabokowane na sezon.

Jak dobrze, ze jest ten watek, ilez inspiracji i info.

Ogladajac Twoje dzielo, przypomnialam sobie, iz moja Babcia wyszywala przepiekne /jak to nazwac?/ obrazki na plotnie; bede musiala je odnalesc w starej skrzyni.

Dziekuje Ci sosenko!

Powiem Ci w sekrecie, iz zareklamowalam Twoje gospodarstwo dla przemilego Panstwa /znajomi mojej mamy/ a czy skorzystaja - nie wiem, nie wypada mi namawiac, aby nie wygladalo hmmm... podejrzanie. Usmialam sie, kiedy powiedzieli, ze przyjada do mojego agro-gospodarstwa , o moim to na razie ptaki spiewaja :lol: .

sosenko, wpadne do Ciebie nie tylko na herbatke i ciasto :wink: ale na ... ziemniaczki z koperkiem i kwasne mleko :D , w tak uroczym miejscu bedzie smakowac jak wyszukany specjal :D

Powodzenia i zamieszczaj wiecej zdjatek, ok?

April 13 - cieszę się i do zobaczenia. Z pewnością mogę Wam polecić miejsca warte odwiedzenia w regionie i u sąsiadów za Odrą, więc czekam. :D

Braza - dzięki Ci, dobra kobieto! Zwłaszcza to pierwsze zdjęcie będzie inspiracją, coś takiego mi się właśnie marzy w jadalni, miejsce jest tam przygotowane! Dzięki! :D

Bajko, będzie mi miło Cię gościć. Jadalnia jest oczywiście dla gości, tak jak cała budowa. A z tymi zdjęciami to jest tak, że nie mogę zamieszczać i oglądać zbyt wielu zdjęć, bo mam internet bezprzewodowy (skazana jestem na Orange, bo tylko oni mają tutaj zasięg) i obowiązuje mnie limit transferu danych, który wynosi 500 Mb na miesiąc. I to jest naprawdę mało. :evil: Przykro mi. Może kiedyś będzie lepiej. :-?

Fajnie, że Ci się podoba, dzięki. :D A mnie się podoba Twój projekt - bardzo mi się podobają okna wykuszowe. I nie podoba mi się, że ciągle używam słowa "podoba", jakbym innego nie znała... :wink: :lol: