DPS 30.07.2007 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ojej, na pewno będzie pięknie. Już to sobie wyobrażam. Postaramy się przyjechać, bo mocno kusi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.07.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Wiesz, po obejrzeniu zdjęć jadalni mam po prostu ochotę w niej usiąść i coś zjeść, nie wiem tylko czy dałabym się po zjedzeniu z niej wygonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.07.2007 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Dziękuję, brazo, cieszę się, że Ci się podoba. A kto by wyganiał... Chyba, że by ktoś zabraniał wyjść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 30.07.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Zachęcam! Zacznę pisać pewnie niedługo. Powiadomię Cię pierwszą jak tylko zacznę pisać. Dzięki za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 31.07.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 witaj DPS tak sobie od jakiegos czasu podgladam Twoje zmagania i podziwiam, pięknie u Ciebie.... ale jak zobaczyłam ostatnie zdjęcia z jadalni ......to mnie zatkało super klimacik, uwielbiam starocie i wspaniale że nie pozwoliłaś na ich zatracenie... ale w cichości Ci powiem że najbardziej podoba mi się Twoja kuchnia kaflowa..... i jak dobrze pójdzie to może i mnie się uda takie cudo zbudować u siebie? pozdrawiam serdecznie i życzę duuużo zadowolonych gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.07.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Oj robi się u Ciebie coraz piękniej i ładniej no i.....................żeby nie zapeszyć superowo. Widzę że zbierasz różne ksiązki kucharskie. Dla mnie najlepszą książką kucharską jest "Uniwersalna książka kucharska" Maryi Ochrowicz Monatowej. W moim domu jest oryginał tej książki z 1890 roku. W necie można kupić reprint (tez go mam wydania z 1910). To superowa książka bo przepisy są realne a konfitury i inne przetwory wręcz genialne (np glazurowane orzechy mniam). Jako ciekawostka podobno Monatowa była ochmistrzynią Franca Jóżefa. A kuchnia jest dla gospodyń domowych tego co nazwalibyśmy obecnie middle middlle class. Są świetne dania nawet z resztek pieczeni. A dzisiejsze wymysły na włoską kuchnie, francuską itp to wg. tej książki nic nowego i w Polsce znane od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2007 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 witaj DPS tak sobie od jakiegos czasu podgladam Twoje zmagania i podziwiam, pięknie u Ciebie.... ale jak zobaczyłam ostatnie zdjęcia z jadalni ......to mnie zatkało super klimacik, uwielbiam starocie i wspaniale że nie pozwoliłaś na ich zatracenie... ale w cichości Ci powiem że najbardziej podoba mi się Twoja kuchnia kaflowa..... i jak dobrze pójdzie to może i mnie się uda takie cudo zbudować u siebie? pozdrawiam serdecznie i życzę duuużo zadowolonych gości Dziękuję za bardzo miłe słowa. Cieszę się, że masz pomysła na kuchnię kaflową, uważam, że to najlepsze na świecie kuchnie i niech się schowają nowoczesne indukcyjne i inne cudeńka. Życzę powodzenia w przedsięwzięciu i nie dziękuję - żeby nie zapeszyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2007 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Oj robi się u Ciebie coraz piękniej i ładniej no i.....................żeby nie zapeszyć superowo. Widzę że zbierasz różne ksiązki kucharskie. Dla mnie najlepszą książką kucharską jest "Uniwersalna książka kucharska" Maryi Ochrowicz Monatowej. W moim domu jest oryginał tej książki z 1890 roku. W necie można kupić reprint (tez go mam wydania z 1910). To superowa książka bo przepisy są realne a konfitury i inne przetwory wręcz genialne (np glazurowane orzechy mniam). Jako ciekawostka podobno Monatowa była ochmistrzynią Franca Jóżefa. A kuchnia jest dla gospodyń domowych tego co nazwalibyśmy obecnie middle middlle class. Są świetne dania nawet z resztek pieczeni. A dzisiejsze wymysły na włoską kuchnie, francuską itp to wg. tej książki nic nowego i w Polsce znane od lat. Wspaniale, że podczytujesz u mnie, witaj w moich skromnych progach. A podpowiedź o książce kucharskiej na pewno wykorzystam, poszukam tej książki w necie, tak jak radzisz. Fajnie, że wszyscy jesteście, to bardzo podtrzymuje optymizm i wiarę w to, że robi się tak jak trzeba, że warto coś robić - dla siebie i dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 01.08.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 dompodsosnami Pięknie u Was, jadalnia wyszła wspaniale, ma niepowtarzalny klimat. A Twoje hafty są po prostu rewelacyjne. W najbliższą sobotę będziemy już odpoczywać w Twoich stronach, więc może wpadnę na wizję lokalną Serdecznie dziękuję za adresy gospodarstw AGRO. Udało nam się w jednym z nich zarezerwować pobyt. Pozdrawiam B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.08.2007 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 No to dziękuję za dobre słowo , a szczególnie się cieszę, że hafty się podobają (bo mi też się podobają ). Jeśli będziecie, to oczywiście odwiedźcie nas, tylko proszę o telefon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 01.08.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Dziękuję za ponowne zaproszenie Jeżeli będziemy w pobliżu chętnie wstąpimy, oczywiście wcześniej zadzwonię. Chcemy wypoczywać bardzo aktywnie: spacery, jazda na rowerach, bieganie oraz zwiedzanie. Już troszeczkę zapoznałam się z ofertą turystyczną Twojego regionu, jednak chętnie przyjmę wszelkie rady i podpowiedzi B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.08.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Wita Anetko. Znalazłam takie obrazki i od razu pomyślałam o Tobie. Może będą dla Ciebie inspiracją, albo chociaż czymś miłym dla oka http://images27.fotosik.pl/44/d96103b1e521dda2.jpg http://images28.fotosik.pl/44/39388e830910726c.jpg http://images30.fotosik.pl/44/62d8e9bdd5f91eee.jpg Pomyślałam też o Tatjanie i Białej. U Ciebie już są swojskie, ciepłe klimaty, może i dla Nich będą inspiracją Chyba Je napadnę tymi zdjęciami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 01.08.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 sosenko, jestem pod wrazeniem. Pieknie! Pieknie! Zastanawiam sie, gdyz /zapewne/ niedoczytalam : czy kuchnia z ladna jadalnia to dla agro-gosci czy dla Twojej rodzinki? Jesli dla gosci tooo nie dziwi mnie, ze masz zabokowane na sezon. Jak dobrze, ze jest ten watek, ilez inspiracji i info. Ogladajac Twoje dzielo, przypomnialam sobie, iz moja Babcia wyszywala przepiekne /jak to nazwac?/ obrazki na plotnie; bede musiala je odnalesc w starej skrzyni. Dziekuje Ci sosenko! Powiem Ci w sekrecie, iz zareklamowalam Twoje gospodarstwo dla przemilego Panstwa /znajomi mojej mamy/ a czy skorzystaja - nie wiem, nie wypada mi namawiac, aby nie wygladalo hmmm... podejrzanie. Usmialam sie, kiedy powiedzieli, ze przyjada do mojego agro-gospodarstwa , o moim to na razie ptaki spiewaja . sosenko, wpadne do Ciebie nie tylko na herbatke i ciasto ale na ... ziemniaczki z koperkiem i kwasne mleko , w tak uroczym miejscu bedzie smakowac jak wyszukany specjal Powodzenia i zamieszczaj wiecej zdjatek, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.08.2007 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 April 13 - cieszę się i do zobaczenia. Z pewnością mogę Wam polecić miejsca warte odwiedzenia w regionie i u sąsiadów za Odrą, więc czekam. Braza - dzięki Ci, dobra kobieto! Zwłaszcza to pierwsze zdjęcie będzie inspiracją, coś takiego mi się właśnie marzy w jadalni, miejsce jest tam przygotowane! Dzięki! Bajko, będzie mi miło Cię gościć. Jadalnia jest oczywiście dla gości, tak jak cała budowa. A z tymi zdjęciami to jest tak, że nie mogę zamieszczać i oglądać zbyt wielu zdjęć, bo mam internet bezprzewodowy (skazana jestem na Orange, bo tylko oni mają tutaj zasięg) i obowiązuje mnie limit transferu danych, który wynosi 500 Mb na miesiąc. I to jest naprawdę mało. Przykro mi. Może kiedyś będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.08.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Cieszę się niezmiernie, że mogłam choć parę grosików dorzucić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 02.08.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 efekt jest wspaniały- jestem pod wrazeniem! Masz zmysł artystyczny i do tego znajdujesz czas na hobby. Super! Wnetrze z ostatnich zdjęć robi wrażenie... Gratuluję i pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.08.2007 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Fajnie, że Ci się podoba, dzięki. A mnie się podoba Twój projekt - bardzo mi się podobają okna wykuszowe. I nie podoba mi się, że ciągle używam słowa "podoba", jakbym innego nie znała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.08.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Anetko, witaj. Zajrzyj do Dziennika Budowy - wątek Budowa Słoneczka na Śląsku - autor kraktom - tam jest kominek przecudnej urody. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.08.2007 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Dzięki - już go dawno wyczaiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.08.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Hej kobieto Ale postęp!!!!!!!!!! Rewelacyjnie wszystko to wymyśliłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts