Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak szaleć to na całego - poszłam poszukać w piwniczce naszej kuroniowej Magicznej. ;)

Zapraszam!

http://www.chefpaul.net/forum_Macieja/maggie01.JPG

Przez ten śnieg, padający cały dzień, udało się Sołtysa namówić do założenia nowych karniszy w sypialni. :D

Razem z drobnymi naprawami przy tej okazji, gipsowaniem starych dziur i podmalowywaniem ścian zabrało to nam cały dzień! :bash:

Jednak jesteśmy zadowoleni, bo przynajmniej nowe karnisze są, nowe firanki i nowe zasłony! :cool:

Czy ta zima to już jutro sobie pójdzie...? :rolleyes:

śnieg pięknie wygląda, ale mnie szlak trafi. Nie zdążyłam powiązać tuj a mam takie okragłe i już się zaczęły łamać pod śniegiem. Drzewa mają liście i się gną! Musiałam otrząsać wszystkie iglaki, jabłonkę (bo gałęzie już miała przy ziemi prawie), magnolię. Śnieg ciężki bo mrozu nie ma. Jeszcze przed nocą muszę raz wyjść i pootrząsać. Ale mi przyjemność, fuj, to mokre białe .... :(

Depsia, zbiorek rozgrzewaczy na zime imponujacy :-) W takim towarzystwie, to nawet mnie mrozy nie bylyby straszne :p

Zima zaskakuje nie tylko drogowcow :cool: Ja tez w tym roku czuje sie zaskoczona :mad: Wczoraj dopiero przetrawialm testy opon zimowych i ok 5 listopada dopiero bede zamawiac. Jutro na tydzien wyjezdzam troche odpoczac i jakos ta cholerna zima musi na mnie poczekac :mad::lol2::lol2::lol2:

Powróceni z urlopu pozdrawiają wyjeżdżających na urlop! :lol:

Odpoczywaj, Kochana, łap energię i chill out, na pewno będzie pięknie, zwłaszcza jeśli się wyjeżdża ze swoim Panem! :yes:

Bateria to jednakowoż nie moja, pożyczyłam od koleżanki z innego foruma. ;)

Ale nic nie mówi, więc chyba nie ma nic przeciwko temu (bo nie wie... :lol2: ).

Roślin u nas nie trzeba było otrząsać na szczęście, śnieg padał, ale szybko topniał, jest ok, puchu nie tak dużo, żeby łamał gałęzie.

Cieszę się, że Sołtys wczoraj opony zmienił, dzisiaj mógł jechać bez problemu. :yes:

Też czasem jeździliśmy na tylko dwóch zimówkach, wtedy zawsze obie były założone na przód.

Daje się radę. ;)

Bateria to jednakowoż nie moja, pożyczyłam od koleżanki z innego foruma. ;)

Ale nic nie mówi, więc chyba nie ma nic przeciwko temu (bo nie wie... :lol2: ).

recze, ze obojetna by nie pozostala jakby zawartosc buteleczek cudem sie pod sosny teleportowala :p:lol2::lol2::lol2:

Dzieki, dzieki ... chwila odechu bardzo nam sie przyda. Chociaz zimy to my nie zakladalismy :evil:

U mnie zima na całego :yes: DSC_0346.jpgtak było koło południa , teraz zamiecia i zawieja i jest już ze 20 cm śniegu a do wieczora poniedziałku ma być poniżej zera , to zima trochę posiedzi :yes:dobrze ,że te róże obsypałam ziemią, bo tu się jeszcze nic na zimę nie przygotowało a będzie pod śniegiem leżało , przyjdzie odwilż , to odkopię :D

właścicielka tego zapasiku, to wiesz ,że czasem raptowna, to se uważaj ,żeby giwery nie wyciągnęła ;)

Eeee, Magiczna jest, wybaczy.

Chyba... :lol2:

U nas wciąż jeszcze śnieżnie i zimowo, ale za to pięknie!!!

Błękitne niebo, kilka malutkich i nieśmiałych kłaczków białych na niebie, śnieżek leży i jest prawie całkiem biało.

Jak dla mnie - śliczności!

Relcia - Ty masz taki ten ogród tam na fotce, że idealnie by pod sosny pasował, całkiem podobny jak nasze krajobrazy! :D

Jaaakie przystojniaki :yes: a Maćki , to zawsze ładne chłopaki :rolleyes: tak uważam odkąd mam Maciejkę w domu :D

a pod wieczór to już miałam taki widoczek DSC_0358.jpgi nadal mam , to widok z drzwi tarasowych :) ......a wczorajszego dnia, to pół spędziliśmy z moim Tow .Ż w fotelach przy kominku naprzeciw tych drzwi :) do póżnego wieczora ,opowiadając sobie bajki , czytając newsy z komórki ...ciesząc się jak dzieci z widoka :)))))

Edytowane przez relek

Jaaakie przystojniaki :yes: a Maćki , to zawsze ładne chłopaki :rolleyes: tak uważam odkąd mam Maciejkę w domu :D

a pod wieczór to już miałam taki widoczek [ATTACH=CONFIG]144713[/ATTACH] i nadal mam , to widok z drzwi tarasowych :) ......a wczorajszego dnia, to pół spędziliśmy z moim Tow .Ż w fotelach przy kominku naprzeciw tych drzwi :) do póżnego wieczora ,opowiadając sobie bajki , czytając newsy z komórki ...ciesząc się jak dzieci z widoka :)))))

tak Maćki to mają do siebie :D:D:D

Twego załącznika nie widzę :-(