Yeti 28.10.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ale ślicznie na dworku , rzadko tak wcześnie śnieg pada, a teraz jest biało i kolorowe kwiaty na śniegu i kolorowe liście na drzewach złotej brzozie pięknie jest w tej bieli ....nie pamiętam takiego śniegu na te porę , co to wróży? ...wielkie błoto dzisiaj, albo jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.10.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) jeszcze nie dziś idzie mróz będzie śliiizgawica DePeSia tylko mi jeszcze Twojego pieca brakuje Edytowane 28 Października 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.10.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 ...wielkie błoto dzisiaj, albo jutro hi, hi, hi. :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.10.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 U mnie słońce w natarciu i na szczęście to białe... (czego nazwy nie wymienię) topi się na potęgę. ...ale wieczorkiem to będzie niezła jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.10.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) Ja zawsze mam dylemat przez które okno sobie oko pocieszyć, jak za nimi pojawia się bajkowa prawie sceneria , gdy słońce zachodzi, albo chmury zjawiskowe na niebie mieszkam ...no prawie , w dolinie rzeki no chyba najbardziej śmierdzącej rzeki w PRLu , kto jeździł pociągiem w latach 80 tych z Poznania do Wawy ten na pewno:lol2: zna ten smród dziś w niej raki pływają Wspominałam onegdaj,że czynię śliwkową nutellę ? powidła śliwkowe z czekoladą i kakaem ......znalazłam wykorzystanie na nią ciasto PANI WALEWSKA nie wiem czy będzie dobra , bo nigdy się w to ciasto nie zagłębiałam zobaczymy ...na razie zajmuje się obiadem niedzielnym dla powracających z boju walczą na boisku do siatkówki ....mielę od szynki , dynię , cebulę , prawdziwka :jawdrop:w to wkroję pekińską , wciepam jajko ,przyprawy , bułkę tartą dla zagęszczenia (można kaszę manną błyskawiczną ) osmaże zgrabne owaliki i do piecyka obaczę co wyndzie - okazało się , że jeszcze przed smażeniem obtoczyłam w bułce, bo kapusta wystawała i mogła się palić by gdzieś mnie tu wlazł załącznik jak mnie sie uda to wyciepie...kiedyś Edytowane 28 Października 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.10.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Relcia... :mięso, cebula prawdziwki, pekinka i DYNIA?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.10.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Relcia ja przez Ciebie od wczoraj z dżemem z dyni walczę pieronem rano w słoiki pchałam bo chłop wczoraj gorący wyżerał i się dziwił że mu masło się topi na kromce:lol2: a dzisiaj druga porcyjka się robi;) a i jeszcze dżemik z marchewki produkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.10.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Relcia... :mięso, cebula prawdziwki, pekinka i DYNIA?????? czemu nie? ja do leczo ananasa dodaje dla smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 28.10.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 WU Prawda, że on jest magiczny:Dmagicznie znika z garnka a ten słoneczny kolor do dzisiejszej pogody pasuje .......jak nie wiem co :stirthepot:gotuj , gotuj ten dżem na grzanki do porannej kawusi do łóżeczka dla mężusia .......... okazało się moja dzisiejsza twórczość była smaczna rano wyjęłam z zamrażarki mięso na kotlety mielone, bo dawno w moim domu nie było mielonych oj dawno ...i po rozmrożeniu okazało się ,że to szynka , więc wymyślałam , co by ta szynka pulchna była . w tych mielonych ...i się udało smacznie dynia jest bezsmakowa i przyjmuje smak potrawy a ile ma cennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.10.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Relcia no jak mój chłop się za ten dżem wziął to on rzeczywiście magiczny:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Ja mam zbożny zamiar po 1 listopada wziąć się za dżem dyniowy, też mam przepis do wypróbowania. Boszsz, jaki u nas dzisiaj mróz z rana! Minus 5*C jak byk! Wszystko zmrożone, oszronione, skulone... Ledwiem wczoraj na okno postawiła dekoracje jakieś z jesiennymi liśćmi i porostami, a tutaj taaaaki mróz! Sołtys żeby mógł coś zrobić w stodole, poszedł w kuchni tam napalić, żeby jakieś ciepło mieć. Nawet nie ma jak liści wkoło chałupy pograbić! No nic, może uda się za parę dni. Póki co, trzeba sobie znaleźć coś do roboty w domowych pieleszach i zabrać się za to. Długo nie trzeba będzie szukać... Ivo - dziękuję za pamięć, miałam wcześniej pisać, chłopaków masz jak malowanie, kochana! Pozdrawiam Was serdecznie, zaglądaj czasem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 29.10.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 (edytowane) U mnie -7 i Tow.Ż do domu choróbsko wlecze:mad: a chory chłop w domu to zaraza albo jeszcze gorzej:bash:poszedł do przychodni zdrowy z bolącym kręgosłupem, a wrócił z zarazą .....i lecz się tu człowieku w przychodnaich DePeSia nadejszła zima to masz wolne :Dmozesz spokojnie zasiąść przy kozie i haftować "Lato" :lol2:bez wyrzutów sumienia Edytowane 29 Października 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Prawdę powiedziawszy tak właśnie najchętniej bym zrobiła. Ale nie mogie, kochana, nie mogie, znowu doopa by mi urosła 10 kilo! Musowo coś się ruszać, cholera, bardzo nie chcę przytyć, ale BARDZO nie chcę. Chyba na strychu napalę w pokoju po moich chłopakach i będę porządki robić, tam roboty i na miesiąc wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 29.10.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 A myślisz , że jakby siedział na doopie i nie jadł , to też by przytył? Ja tam siedzę , bo czekam na huragan Sandy ...ale zrobię sobie przerwę na wczorajsze "owaliki":lol2: i schodzę zapalonemu Oskrzelikowi z drogi ...siedzę sobie cichutko w kąciku:popcorn:przed ogromnym ekranem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2012 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Nooo, kochana, to nie ma siły - urośnie! Nawet jakby nie jadł za bardzo, bo co z tego, że nie je dużo, jak nawet tego, co zje, nie spala? Ja póki co usiłuję nie utyć zwyczajowe 2-3 kg na zimę, to już będzie dobrze, bo wtedy znowu wiosną będzie samo z siebie te 2-3 kg w dół! Poszłam na górę, odsunęłam ze środka i siadłam do szycia 6 zasłon świątecznych czerwonych. Zanim pomierzyłam, pocięłam, do roboty się zabrałam, minęło 2 godziny. Kolejne półtorej zeszło mi na szyciu JEDNEJ zasłony!!! Moja durna maszyna jakieś 30 razy zerwała mi nić, już mnie szlag trafia, chyba ją wywalę w diabły! Nie szyłam na singerku, bo on nieduży, a zasłony wielkie są, ale chyba będzie trzeba singerka poddać tej próbie, bo nerwowo się wykończę. Matka moja mi w prezencie kupiła maszynę do szycia marki ikea. Ile to goowno mi już nerwów zeżarło, to szok. Teraz chrzanię, siadam i dzisiaj już nic nie robię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.10.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 A ja się super cieszę, że w końcu ten czas przesunęli bo jak ciemno to ja klapen dupen i mogę hafcić to teraz się chociaż opłaca siadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.10.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 A ja tyję, bo ograniczam palenie. Nie żebym rzuciła, ale palę połowę mniej, niż tydzień temu. I dziś, podbudowana trójglicerydami 80 mg (bardzo dobre i świadczą o właściwym odżywianiu) wrąbałam pół kury w bufecie. Pół kury ociekającej tłuszczem, która kura tak pięknie pachniała!!! Zapłaczę się. A jak mi teraz niedobrze!!! Ja nie toleruję żarcia ze stołówki, buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.10.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 A ja tyję, bo ograniczam palenie. Nie żebym rzuciła, ale palę połowę mniej, niż tydzień temu. I dziś, podbudowana trójglicerydami 80 mg (bardzo dobre i świadczą o właściwym odżywianiu) wrąbałam pół kury w bufecie. Pół kury ociekającej tłuszczem, która kura tak pięknie pachniała!!! Zapłaczę się. A jak mi teraz niedobrze!!! Ja nie toleruję żarcia ze stołówki, buuu przykladam pione, od wczoraj tez rzucam, spalilam 1/4 tego co zwykle. jutro znowu mniej az do zera. nie umiem niestety tak na raz rzucic. na szczescie nie mam napadow glodu, jem jak dotychczas tylko sobie robie rurki papierowe udajace fajurke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.10.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 http://www.emito.net/files/imagecache/ng_group_profile/ng/crossed-fingers.jpg http://2.bp.blogspot.com/-A8heIBlQEGc/T9ZN1YlXNQI/AAAAAAAAAEw/lOaGv6Admus/s1600/kciuki1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.10.2012 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Dziewczynki, trzymam za Was kciuki bardzo mocno!!! Ja przytyłam 20 kg właśnie wtedy, kiedy rzuciłam, jednego dnia zostawiłam. Teraz walczę z kilogramami do dziś. Ale mimo to absolutnie nie żałuję, to była świetna decyzja, inaczej się żyje bez papierosów. Śnieg u nas popaduje! Miał sobie iść w diabły! A my mamy do miasta jechać! Cholera! Sołtysowe czółko zmarszczone, a z ust dobywa się marudny jęk: "ziiiiimnooooo..." I mamrocąc pod nosem niepochlebne uwagi pod adresem aury i swego losu, idzie rozpalać w kozie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts