Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A myślisz , że jakby siedział na doopie i nie jadł , to też by przytył?

(...)siedzę sobie cichutko w kąciku:popcorn:przed ogromnym ekranem.....

Siedząc przed telewizorem też da się nie przytyć. Trzeba tylko umiejętnie to robić - tak, żeby zapewnić sobie odpowiednią dawkę ruchu.

Np. częściej kanały pilotem przełączać.

Depsia, dlaczego ty na śnieg krzyczysz? :p

Powiedz Sołtysowi, żeby się gdzieś zaszył w ciepłym kącie i przeczekał do jutra - prorocy wróżą u was ocieplenie.

Za kopciuchów też trzymam kciuki.

(może zmniejszy się smog nad Polską ;):lol2:)

Edytowane przez Yeti

Śnieżek poszedł precz, ale za to deszczyk, mżawka taka, popaduje.

Ja tam wierzę w sukces dziewczyn, skoro mnie i Jamlesowi się udało, to i im się uda.

Miliony dały radę, one też dadzą! :hug:

Skoro ja mogę teraz chudnąć... ;)

W szmateksie znalazłam śliczne kuchenne zasłonki wielkanocne! :D

No i parę innych rzeczy. ;)

Tylko teraz, po tych kilku godzinach w mieście, padliśmy wszyscy na nos. :lol2:

i ja należę do tych osób :p powiem więcej : ten kto nie jest w stanie rzucić papierosów palenia , ma po prostu słaby charakter ...nie ma silnej woli :rolleyes:i nie jest panem samego siebie , tylko zakładnikiem tych nałogów ....nie wiem jak tam z wódą , nie byłam uzależniona a mówią ,że to choroba .....to z choroba trudniej, ale papierosy można rzucić z dnia na dzień tylko trzeba chcieć i najważniejsze wytrwać ....ja pomagałam sobie najpierw wmówieniem sobie utwierdzenia ,że nie mogą być ode mnie silniejsze, a potem - i + ...i jak odkryłam ,że moja koleżanka, z którą paliłam jak smok , przy kawce , herbatce , w nocy , o północy .....cuchnie :sick: nie do wytrzymania, to już wiedziałam, że wygrałam ( po paru miesiącach wraca węch :p)

a tak sobie ustawiłam podświadomość ,że gdy wyobrażam sobie, iże zapalam papierosa i się zaciągam, od razu mam odruch wymiotny i duszenia ....dym w pomieszczeniach mnie dusi .....na wiosce mam jedyny sklepik z małym pomieszczeniem, którego właścicielka chyba w nim pali jak nie ma klientów ....i ja jej klientem już nie jestem odkąd się zaciągnęłam mlekiem z kartonika wraz ze smrodem papierosów :no:

jak się chce to można :pzaręczam

jak ja oszalałam na punkcie tego co ja tu znalazłam :o http://needleart.pl/haft-krzyzykowy-c-3.html tylko banku nie mogę namierzyć :sick: jakie cuda ...taki haft to ja by kochała :wiggle:gdzieee taaakie daają za darmooo? :bash:

Edytowane przez relek

A z tym rzucaniem to jest tak, że jak ktoś NAPRAWDĘ chce, to rzuci.

Jeno nie wszyscy naprawdę chcą, chociaż wszystkim się zdaje, że chcą.

Ale tu trzeba determinacji prawdziwej, bo nie jest łatwo.

Jeśli się nie udało, to raczej nie tyle słaby charakter, co słabe chcenie... :lol2:

też myślę, że słabe chcenie. Na razie trwam w połowie ale wiem, że jeżeli bym faktycznie chciała, to musiałabym ciach i już. I pomyślę o tym, ale najpierw muszę ogarnąć jedzenie, bo z dwoma nałogami na raz nie da się walczyć, nawet mimo silnego charakteru. Już to zmniejszenie mnie dobija i całą sobą musze panować, żeby nie jeść słodyczy (stąd ta kura... zamiast, z rozpaczy ją kupiłam ;) ). Pożyjemy, zobaczymy :)

napadow jedzenia wspolczuje, na razie nie mam tego problemu, nie czuje wiekszego glodu niz dotychczas. moze zamiast siegania po jedzenie lub slodycze probuj przekasek z owocow.

ja chrupkam marchewke, jablka albo przezuwam listki salaty (szczerze nie znosze) lub natki pietruszki