DPS 07.11.2012 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ale po co ty chcesz liscie sprzatac???? jeszcze za wczesnie, poczekaj az wszystkie z drzew pospadaja, sprzatniesz za jednym zamachem. chyba ze lubisz Depsiu robote sobie dokladac u mnie na trawniku na razie tez sie liscie walaja ale Kastosiek tak fajnie sie nimi bawi, ze az zal je sprzatac, na rabatach zostawie na pewno, niech sciolke robia, w ostatecznosci pozgrabiam z trawnika choc u nas zwykle takie pizdziwiatry, ze same sie wywieja Kochana - a jak Ty sobie wyobrażasz posprzątanie liści na 70 arach za jednym zamachem? I na tych 70 a rośnie 7 dorosłych liściastych drzewsk wielkich, np. 2 dęby, tulipanowiec, buk szkarłatny, wiąz holenderski itd. Nie liczę liści z sadu ponad 20 drzew), orzechów włoskich... U nas to trwa ze dwa tygodnie, takie sprzątanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 07.11.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 (edytowane) "Nieużyta jakaś jesteś, nie pomagasz, wcale...":eek: znaczy mnie się to tyczyło?a kto Ci towarzystwo zabawiał jak wzięłaś pupę w troki i na waksy pojechałaś , co? One tu odkurzały a ja im panele otwierałam:cool: i po co Ci te dynie scierać? ja ją w kostkę ciepię a ja chciałam przepis Ty nie=dobra kobieto na dżem z dyni ... może masz inny niż ja :stirthepot:na mnie czeka jeszcze 6 kilogramowa dynia Edytowane 7 Listopada 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.11.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 .... Na podwórku i za stodołą syf i mogiła... reklama roku 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.11.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 reklama roku 2012 Nic tylko do DPSi na wczasy A mnie się w tym roku liści nie chce zbierać. Czekam na odpowiedni kierunek wiatru. Może przewieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.11.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Relcia, przepis na dżem z dyni to ja bardzo prosty mam, TEN. Można dodać cukier żelujący, bo jest na naturalnej pektynie z jabłek, tzn. ten od Diamanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.11.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 reklama roku 2012 Dlatego u nas już do maja zamknięte! Nic tylko do DPSi na wczasy A mnie się w tym roku liści nie chce zbierać. Czekam na odpowiedni kierunek wiatru. Może przewieje? To i mnie spróbuj tego wiatru podesłac, bo inaczej to nie wiem, jak sobie sama z tymi tonami liści poradzę, Paweł nie ma czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 A ja wpadłam na pomysł, żeby po raz ostatni kosiarkę odpalić... liście by wsysło od razuNie wiem tylko czy to dobry pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 07.11.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 no to całkiem podobny do mojego, ino ja dodałam jeszcze sok z cytryny i jabłka , bo to później w naleśnikach dobrze leży .....jak nie znajdę innego przepisu , to te 6 kg zrobię z jabłkiem i galaretką brzoskwiniową tylko czy ma ktoś przepis na niewylizywanie produktu z garnka, bo mnie później mało słoiczków wychodzi trawę można jeszcze skosić, tylko trzeba wyżej ciąć, a jak kosiarka sobie da radę z liśćmi , to chyba można spróbować, jak nie , to pozostaje dmuchać w stronę sąsiada ja mam płot tylko z jednej strony, to nie mam problemu liściowego ...same znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.11.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Ja zagladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Właśnie tak myślałam i podniosę kosiarkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.11.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 pomysł dobry ale za mokro. Może jakby jilka dni suchych było i te liście też suche... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.11.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Haaa, przypomniało mi się! Przecież my odkurzacz do liści w tym roku w konkursie wygraliśmy! Musowo wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.11.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ja robilam z tego http://www.mojewypieki.com/przepis/dzem-dyniowy-z-pomarancza tylko galki nie dawalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 07.11.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 znaczy przedmuchasz do sąsiada ? a ja znalazłam to co misie lubią najbardziej jestem pożeraczką bananów od urodzenia a tu MARMOLADA DYNIOWO-BANANOWA Bardzo dojrzałe banany, miąższ dyni, cukier. Przygotowanie: Rozdrobnione banany i dynie rozgotować, ewentualnie zmiksować. Dodać tyle cukru, ile ważą razem banany i dynia, zagotować, nałożyć do słoików, spasteryzować. albo MARMOLADA Z DYNI I MORELI 1 puszka moreli, 800 g miąższu dyni pokrojonego w kostkę, 800 g cukru żelującego, 1/3 torebki cukru waniliowego, 30 ml rumu. Przygotowanie: Morele odsączyć, do zalewy włożyć dynię, gotować w wysokim garnku do miękkości (ok. 5 min). Zmiksować, dodać cukier żelujący, cukier waniliowy i rum. Wszystko razem zagotować, nałożyć do słoików, postawić na 5 min do góry dnem, aby w słoikach powstało podciśnienie. i MARMOLADA Z DYNI, JABŁEK I BORÓWEK 500 g oczyszczonej dyni, 1,5 kg jabłek, 500 g borówek (ewentualnie przemrożonej jarzębiny albo żurawin), cukier do smaku (100–250 g). Przygotowanie: Jabłka upiec w piekarniku i przetrzeć przez sito. Dynię rozparować i zmiksować. Oba przeciery połączyć z przebranymi borówkami. Odparować na małym ogniu, aż pozostanie mniej więcej połowa pierwotnej objętości. Dodać cukier i dalej smażyć. Gdy kropla spuszczona na ostrze noża lub na talerzyk nie rozlewa się, wkładać przetwór do słoików, zamykać i „pod kocyk”. może Cię coś DePeSiu zainspiruje polecałabym zwłaszcza ten środkowy przepis , bo jak Ci się kiedyś Paweł trafi, to na śniadanie do jego kawy jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.11.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Nic tylko do DPSi na wczasy Dlatego u nas już do maja zamknięte! Nie wiem tylko czy to dobry pomysł... no to całkiem podobny do mojego, pomysł dobry ale za mokro. Musowo wypróbować. Uwielbiam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.11.2012 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Osia - Środkowy przepis na dynię rzeczywiście brzmi zachęcająco kto wie, może i coś się wymodzi! Tylko trzeba by na rum się zrujnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.11.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Rum mam, 7 dyni czeka.. cukier w sklepie , słoiczków brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 08.11.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ten sam problem słoiczków brak.....może sprawdzę w OBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.11.2012 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Słoiczków ci u mnie dostatek, ino rumu i maszynki do rozdrabniania trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.11.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Jak skończysz u siebie to wpadnij do mnie... Ja popatrzę, pogadam, Ty zrobisz, a mężowie poleją Zobacz jaka korzyść dla wszystkich.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts