Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ambercia.. to jest ten słynny KA????? Chyba tak...

Tylko dlaczego mikser jest tak bardzo pożądany? co on ma w sobie? I dlaczego u nas jest tak bardzo drogi?????

to jest wlasnie ten KA :-) Dlaczego jest u nas tak drogi??? Bo Kochana przeciez Polacy zarabiaja najwiecej, wiec dystrybutor (jak wielu innych np. ten od Termomixa rowniez) ustalil, ze takie produkty bedziemy kupowac w najwyzszych cenach :p

A gdy juz jakis zuczek - taki jak ja ;) - zryje pol internetu, zdobedzie kupony promocyjne, wbije sie na strony niedostepne z polskich IP i wykona jeszcze kilka innych legalnych "sztuczek" aby kupic to cudo za ludzkie pieniadze, to wyklada sie na braku amerykanskich danych w kanalach platniczych ... :p

Ale ja jeszcze ostatniego slowa w temacie nie powiedzialam :popcorn:

to ok choc jak swojego czasu dumalam nad sprzetem z usa to oni mieli 110 a nie 230 jak u nas i te transformatory nie radzily sobie przy KA ale pewnie juz sie sporo od tego czasu zmienilo :)

wszystko sobie zawsze radzilo. Od 10 lat sprowadzam rozny sprzet na wlasny uzytek z USA i zaden nie mial problemow. Natomiast rozsiewanie glupot w sieci na takie tematy jest na reke dystrybutorom, wiec sie nie dziwie iz trafilas na takie info :(

No dobra nie zasmiecam watku, bo Depsia mnie odkurzaczem do lisci potraktuje i bedzie mi sie nalezalo :sick:

Nie zaśmiecasz, tylko zaciekawiasz!

Jeżeli KA mozna nabyć za 230 USD, to ja taki bym chciała, nawet bez kuponu promocyjnego!

Ale thermomix jest przeze mnie jeszcze bardziej pożądany.

Amberciu... a potrafisz znaleźć go w jakiejś poludzkiej cenie...? :oops:

Ja tam bym Chefa poprosiła, a co mi tam, to dobry chłop jest...

to jest wlasnie ten KA :-) Dlaczego jest u nas tak drogi??? Bo Kochana przeciez Polacy zarabiaja najwiecej, wiec dystrybutor (jak wielu innych np. ten od Termomixa rowniez) ustalil, ze takie produkty bedziemy kupowac w najwyzszych cenach :p

Ja kupowałam w wersji europejskiej bodaj przez Francję i też był drogi. Niestety, to nie polscy dystrybutorzy, to wersja na UE tyle kosztuje :(

A dziwiłaś się, że nie mogłam kupić w stanach. Właśnie z płaceniem jest kłopot.

Nawiasem mówiąc patrzę na prezent gwiazdkowy w postaci praystawki do warzyw :)

Nie zaśmiecasz, tylko zaciekawiasz!

Jeżeli KA mozna nabyć za 230 USD, to ja taki bym chciała, nawet bez kuponu promocyjnego!

Ale thermomix jest przeze mnie jeszcze bardziej pożądany.

Amberciu... a potrafisz znaleźć go w jakiejś poludzkiej cenie...? :oops:

Ja tam bym Chefa poprosiła, a co mi tam, to dobry chłop jest...

Kochana, mysle ze ja moglabym tam drugi dorzucic i gdy moj drugi kupon promocyjny jest dalej aktywny (chyba jest do jutra) to moglybysmy miec dwa w takiej cenie. Tylko potem ktos musialby sie tam zalogowac za mnie, kto ma karte kredytowa albo PayPala z danymi USA. Oczywiscie przed ta operacja od nas musialyby isc pieniadze na konto tej osoby. Teraz wlasnie takiej szukam wsrod swoich znajomych. Mam Kanadyjczyka ... ale wlasnie zostal odrzucony bo dane musza byc z USA :p Szukam wiec dalej i pewnie znajde ;) ...

Ale wracajac do Twojego pozadanego Thermomixa, to nalezy pamietac ze produkt jest europejski i szukac promocji trzeba nieco inaczej ... pomysle, popatrze ...

EZS, placic mozna, a jakze. Na Amazonie to zaden problem, ale nie ma az takich off-ow chociaz i tak ceny sa o niebo lepsze niz te w Polsce.

Obecnie bez problemu kupilabym model ktory jest w Polsce za 2.600 za mniej niz 300 USD.

Edytowane przez AmberWind

Nawiasem mówiąc patrzę na prezent gwiazdkowy w postaci praystawki do warzyw :)

w "moim" sklepie ;) 34 USD - 12 USD discount czyli 22 USD ... niezle nie ... Szlag mnie trafia jak widze ceny w PL :(

Lece ... jakies swiatlo w tunelu sie pokazalo ;)

Edytowane przez AmberWind

ja sie osmielam wciac - bo Depsia zezwolila na off-topic

Amber - a ten na amazonie ? :)

Nie nada sie ? Jakby sie nadal - to tez bym wziela :) Jedym poleconym moglyby jechac :)

przepraszam - ale czcionki polskie mi wysiadly..

http://www.amazon.com/KitchenAid-KSM75WH-Classic-Tilt-Head-2-Quart/dp/B00063ULMI/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1352658467&sr=8-7&keywords=kitchen+aid

Zochna, nieeee ... Ten pokazany przez Ciebie jest duzo slabszy. To dokladnie ten model http://www.amazon.com/KitchenAid-KSM150PSMC-Artisan-5-Quart-Metallic/dp/B00007IT2P

Ale mozna go kupic tak tanio tylko on-line w ich macierzystym sklepie (outlet). I tam nawet bez znizki (69 USD) jest on na chwile obecna tanszy niz na Amazonie bo tylko 229,99 USD.

NIestety z polskiego IP na ten sklep w USA nie mozna ot tak sobie wejsc, wiec ja uzywam amerykanskiego proxy.

no tak. ja tak jedno oko na maroko , a drugie na KA - i nie wczytalam sie w szczegoly :)

swoja droga nie rozumiem polityki tego sklepu. Dolary od amerykanskiego IP

sa niby ladniejsze ?

no chyba, ze rzad amerykanski dotuje ich towary w ramach wspierania amerykanskich gospodyn domowych -;) :)

Powiedziałąbym nawet, że fascynujący topic!

na prawde nie masz mi za zle??? :o :bye: Troche mna dzisiaj zakrecilo, bo w sumie mam na wyciagniecie reki ten cholerny KA, a rozbilam sie o nieamerykanskie dane na Pay Palu i karcie kredytowej :sick: Normalnie nokaut, ale sie nie poddaje :wiggle:

Zochna, mysle ze to wiaze sie z zaszlosciami braku zaufania do krajow bloku wschodniego to raz, a dwa z jakims pokatnym porozumieniem pomiedzy producentem a europejskimi dystrybutorami KA. W USA blokuja dostep do tego typu okazji klientom z Europy, tylko po to aby dystrybutorzy mogli kasowac za KA wszystkie pieniadze plus Vat .... Logiczne, nie?

tez mysle, ze to umowa miedzy stronami. i wyglada na to , ze sa chetni na sprzet w europejskich cenach.

Trzymam kciuki Amber za udane lowy :)

ostatnio w jakims sklepie internetowym natknelam sie na szczotke do WC - w promocji byla

- przeceniona z 950 zl na 899 zl :))) sklep prosperuje niezle, to chyba i szczotki schodza :)