Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Uff! Cieszę się, że nie jestem osamotniona w moim osądzie. ;)

W casto to raczej na pewno kryształ...

Ja wiem, że kryształy są drogie, ale parę "wisiadełek" kryształowych nie może kosztować 1800, kiedy np. rżnięta misa kosztuje kilkadziesiąt zł, nie? :rolleyes:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a co Wy na to :rolleyes: ..." - ......jogurty, które są dobrym źródłem metioniny (potocznie zwanej "naturalną viagrą)" lub.... "Białko roślinne nie posiada pełnego zestawu aminokwasów, dlatego gdy jemy głównie warzywa, powinniśmy pamiętać również o produktach pochodzenia zwierzęcego. Aby dostarczyć organizmowi potrzebną porcję białka, konieczne jest łączenie różnych jego źródeł podczas posiłku. Jeśli przygotowujesz na obiad kurczaka, podaj go z fasolką szparagową, a jajka sadzone z ziemniakami popij kefirem.

Białka w diecie można komponować w zależności od efektów, jakie chcemy osiągnąć. Aby poprawić humor, lepiej spać i ukoić nerwy pij mleko i jedz twaróg. Są one bogate w aminokwas zwany tryptofan, który odpowiada za syntezę serotoniny, "hormonu szczęścia".

z tym jabłkiem to jak z tym mlekiem :rolleyes: była kampania od zarania dziejów ...albo w PRLu ;) - jedno jabłko dziennie uchroni cię od raka .....ale jabłko to węglowodany ......dr Kwaśniewski , ten od diety głosi teorię że dawniejsi uczeni w Sumerze, czy w starożytnym Egipcie, czy autorzy Biblii wskazywali na jabłko jako symbol produktu najbardziej dla człowieka szkodliwego ..... w jabłku bez pestek na 1g białka przypada około 110-120g węglowodanów, czyli jabłka praktycznie wg niego są źródłem tylko węglowodanów i to tych gorszych....w ziemniakach węglowodany są lepsze:rolleyes: ale sam zjada wieczorem pół szarej renety .....mnie po jabłkach jest nie dobrze , czasem mam mdłości , więc nie jem :rolleyes:.......a ponoć rak odżywia się cukrem i węglowodanami .... na szczęście jeszcze nie muszę go karmić ;)o czym my rozprawiamy ? ........tak czy inaczej życzę koledze żeby wyzdrowiał ....a aa, miałam wujka ,który wahadełkiem sprawdzał co może zjeść :rolleyes: na koniec lekarz w szpitalu powiedział ,że tym wahadełkiem ściągnął sobie kolegę ....

ja potrzebuję żyrandola :rolleyes: też ....kryształowy chciałam do łazienki ale mi przeszło :wiggle:

Relek, dajmy juz spokoj i mleku i twarogom :lol2: Mleko pije - fakt bez laktozy do owsianki, a z laktoza ale chude do kawy :-) Pije tez kakao, a mleko uzywam jeszcze do sernika na zimno, ktory jadam w ilosciach hurtowych :-) I nabial tez. Jak tak dobrze policzyc to dobowo wychodzi, ze zjadam jakies 2g bialka na kg mojej masy. W tym co najmniej polowa pochodzi z twarogow i jaj :wiggle: Jedno jablko jadam codziennie. Przyzwyczajenie z dziecinstwa :popcorn: Do ziemniakow sie nie przyznaje. NIe pamietam kiedy jadlam ... chyba pare lat temu :rolleyes:

No i jako tako turlam sie po tym swiecie :o :p

Depsia, na sama mysl o krysztalkach zwisajacych z zyrandoli dostaje gesiej skorki ... piesn przeszlosci, wiec spokojnie mozesz z TEGO zakupu zrezygnowac ;)

Ambercia, ale to wraca!!! Kryształki były modne, jak miałam 10 lat czyli dawno. I okresowo wracają do łask. Jak byłam dzieckiem mieliśmy taki zyrandol ze szkła krysztalowego.. jaki on był piękny! Ale niestety, sopelki się powoli wytłukły a odkupić się nie dawało. Zostało wspomnienie. Jak mnie będzie stać, to sobie taki kupię, choćby dla wspomnień. Ale musi być szkło, bo te plastikowe to do niczego :)

Ambercia, ale ja lubię pieśni przeszłości właśnie. :D

Kiedyś miałam wręcz alergiczne reakcje na takie lampy z kryształkami, a teraz... lubię! :lol2:

Brrr, ta mgła wisi za oknem, paskudna taka...

Gusta jak sinusoida zmieniają się cyklicznie... i całe szczęście :rolleyes:

mam kryształki ze starych lampek rozwieszone w oknie na żyłce i uwielbiam, gdy słońce puszcza zajączki na ścianę ;)

Ooo, to fajny pomysł!

Gosiek, a mogłabyś kochana pokazać fotkę tej szybki i kryształków na niej? Jak są rozwieszone, po prostu jak pranie na sznurku...?

Czy w jakiś wzorek siatkowy?

Pokaż kryształki, kochana, cooo? :rolleyes:

w tym ostatnim linku to już nie ma nic o mleku i twarogu .......a propos twarogu , to zabieram się za sernik :rolleyes:......ale tam są istne horrory :jawdrop:a lekarz nas uświadamia ....a czy wiecie że ryby w hiper-super są z CHIN ?:ostrach pomyśleć co oni tam dodają ....

ale na życzenie przejdę do weselszych tematów :D

uwielbiam świetliki rzucane przez słońce za pomocą kryształków :)

DePeSia :) złamałam się :wiggle:IMG_1258.jpg ( Canon mnie się zepsuł :osmartfon robi lepsze zdjęcia :bash:)

domówiłam jeszcze 3 zasłony i przewiesiłam woal :) trudno , teraz jest szaro na świecie :rolleyes:na wiosnę szmatkę z ciągnę :o .....mózg mi się chyba lasuje ...ściągnę :wiggle:

zanim mnie się całkowicie zlasuje , to pójdę nastawić ciasto na pierniki , bo to ostatni dzwonek !!

Edytowane przez relek

mówisz i masz

tutaj widać supełki, w które wpinałam druciki kryształków

http://img560.imageshack.us/img560/5388/krysztalkif.jpg

sznureczek ozdobny, jakieś ,,stare złoto" pasmanteryjne zamoczowałam do jednej żabki i mogę suwać nim do woli w te i we wte

http://img690.imageshack.us/img690/727/krysztalki2.jpg

http://img593.imageshack.us/img593/9517/krysztalki3.jpg

sznurek mam :) teraz tylko dokupić żyrandol za 1800 i będę miała :lol2:we wszystkie okna :wiggle::wiggle::wiggle:

te nawiedzone kobietki co sprzedają akcesoria do feng shui mają takie kryształki z łezką do powieszenia ...i wiesza się toto na czerwonej nitce w oknie i jeszcze zawiązuje ileś supełków :o ....no ale tamte kryształki są o wiele brzydsze o tego cuda w Twoim oknie :)

Relka - pokażę filmik mężowi, który niestety kocha wędliny i nijak go oduczyć nie mogę (więc i to pewnie nic nie da :bash:).

Swoją drogą - DLACZEGO ci wszyscy producenci nie siedzą jeszcze w więzieniach skoro wszyscy wiedzą CO oni robią i CZYM to skutkuje?

Dziwny Jest Ten Świat.

Doprawdy.

Relcia - oj, chyba by się mi u Ciebie podobało, faaaajne lampy masz i obrazy, i mebelek, i w ogóle! :D

Fakt - Ty masz rację, jesli pierniki to koniecznie już teraz!

Chyba muszę jutro pomyśleć...

Skoro domówiłaś, to teraz masz komplet - będzie Pani zadowolooooona! ;)

Gosiek - to BARDZO fajny pomysł, w słoneczny dzień refleksy muszą być bajkowe!

Prosta drobna rzecz, a ile radości może z tego być! :yes:

Gagatko - to prawda, że świat bywa bardzo dziwny, zwłaszcza w odniesieniu do takich rzeczy, że ONI to robią, a nic IM się nie dzieje.

Ale przynajmniej mogłabym założyć partię na rzecz integracji imigrantów w Europie! :lol2:

Cholerka, zaczynam się martwić! :o

Najpierw Relka z piernikami, teraz Wy z wędlinami...

Wędzić czas, nie...?

Dostałam taką piękną nową wędzarnię od męża w tym roku, trzeba koniecznie użyć! :yes: