DPS 15.11.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Uff! Cieszę się, że nie jestem osamotniona w moim osądzie. W casto to raczej na pewno kryształ... Ja wiem, że kryształy są drogie, ale parę "wisiadełek" kryształowych nie może kosztować 1800, kiedy np. rżnięta misa kosztuje kilkadziesiąt zł, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.11.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Oooo może DPSia.. może.... Ja zawiesiłam oko nad takim za 3400... a potrzebuje dwa + kinkiety... Odwidziały mi się kryształy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 15.11.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 a co Wy na to ..." - ......jogurty, które są dobrym źródłem metioniny (potocznie zwanej "naturalną viagrą)" lub.... "Białko roślinne nie posiada pełnego zestawu aminokwasów, dlatego gdy jemy głównie warzywa, powinniśmy pamiętać również o produktach pochodzenia zwierzęcego. Aby dostarczyć organizmowi potrzebną porcję białka, konieczne jest łączenie różnych jego źródeł podczas posiłku. Jeśli przygotowujesz na obiad kurczaka, podaj go z fasolką szparagową, a jajka sadzone z ziemniakami popij kefirem. Białka w diecie można komponować w zależności od efektów, jakie chcemy osiągnąć. Aby poprawić humor, lepiej spać i ukoić nerwy pij mleko i jedz twaróg. Są one bogate w aminokwas zwany tryptofan, który odpowiada za syntezę serotoniny, "hormonu szczęścia". z tym jabłkiem to jak z tym mlekiem była kampania od zarania dziejów ...albo w PRLu - jedno jabłko dziennie uchroni cię od raka .....ale jabłko to węglowodany ......dr Kwaśniewski , ten od diety głosi teorię że dawniejsi uczeni w Sumerze, czy w starożytnym Egipcie, czy autorzy Biblii wskazywali na jabłko jako symbol produktu najbardziej dla człowieka szkodliwego ..... w jabłku bez pestek na 1g białka przypada około 110-120g węglowodanów, czyli jabłka praktycznie wg niego są źródłem tylko węglowodanów i to tych gorszych....w ziemniakach węglowodany są lepsze:rolleyes: ale sam zjada wieczorem pół szarej renety .....mnie po jabłkach jest nie dobrze , czasem mam mdłości , więc nie jem .......a ponoć rak odżywia się cukrem i węglowodanami .... na szczęście jeszcze nie muszę go karmić ;)o czym my rozprawiamy ? ........tak czy inaczej życzę koledze żeby wyzdrowiał ....a aa, miałam wujka ,który wahadełkiem sprawdzał co może zjeść na koniec lekarz w szpitalu powiedział ,że tym wahadełkiem ściągnął sobie kolegę .... ja potrzebuję żyrandola też ....kryształowy chciałam do łazienki ale mi przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 15.11.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 a gdyby jeszcze kto nie osiwiał od dylematów żywieniowych polecam na dobranoc i na jutro rezygnację z jakichkolwiek zakupów , zwłaszcza w hiper ...super Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.11.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Relek, dajmy juz spokoj i mleku i twarogom Mleko pije - fakt bez laktozy do owsianki, a z laktoza ale chude do kawy Pije tez kakao, a mleko uzywam jeszcze do sernika na zimno, ktory jadam w ilosciach hurtowych I nabial tez. Jak tak dobrze policzyc to dobowo wychodzi, ze zjadam jakies 2g bialka na kg mojej masy. W tym co najmniej polowa pochodzi z twarogow i jaj Jedno jablko jadam codziennie. Przyzwyczajenie z dziecinstwa Do ziemniakow sie nie przyznaje. NIe pamietam kiedy jadlam ... chyba pare lat temu No i jako tako turlam sie po tym swiecie Depsia, na sama mysl o krysztalkach zwisajacych z zyrandoli dostaje gesiej skorki ... piesn przeszlosci, wiec spokojnie mozesz z TEGO zakupu zrezygnowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.11.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ambercia, ale to wraca!!! Kryształki były modne, jak miałam 10 lat czyli dawno. I okresowo wracają do łask. Jak byłam dzieckiem mieliśmy taki zyrandol ze szkła krysztalowego.. jaki on był piękny! Ale niestety, sopelki się powoli wytłukły a odkupić się nie dawało. Zostało wspomnienie. Jak mnie będzie stać, to sobie taki kupię, choćby dla wspomnień. Ale musi być szkło, bo te plastikowe to do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.11.2012 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ambercia, ale ja lubię pieśni przeszłości właśnie. Kiedyś miałam wręcz alergiczne reakcje na takie lampy z kryształkami, a teraz... lubię! Brrr, ta mgła wisi za oknem, paskudna taka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.11.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Gusta jak sinusoida zmieniają się cyklicznie... i całe szczęście mam kryształki ze starych lampek rozwieszone w oknie na żyłce i uwielbiam, gdy słońce puszcza zajączki na ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.11.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 ja w sypialni mam krysztalki, i tylko tam, mi sie podobaja daja fajne efekty i taka przytulnosc w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.11.2012 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Gusta jak sinusoida zmieniają się cyklicznie... i całe szczęście mam kryształki ze starych lampek rozwieszone w oknie na żyłce i uwielbiam, gdy słońce puszcza zajączki na ścianę Ooo, to fajny pomysł! Gosiek, a mogłabyś kochana pokazać fotkę tej szybki i kryształków na niej? Jak są rozwieszone, po prostu jak pranie na sznurku...? Czy w jakiś wzorek siatkowy? Pokaż kryształki, kochana, cooo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 16.11.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) w tym ostatnim linku to już nie ma nic o mleku i twarogu .......a propos twarogu , to zabieram się za sernik ......ale tam są istne horrory :jawdrop:a lekarz nas uświadamia ....a czy wiecie że ryby w hiper-super są z CHIN ?:ostrach pomyśleć co oni tam dodają .... ale na życzenie przejdę do weselszych tematów uwielbiam świetliki rzucane przez słońce za pomocą kryształków DePeSia złamałam się ( Canon mnie się zepsuł :osmartfon robi lepsze zdjęcia ) domówiłam jeszcze 3 zasłony i przewiesiłam woal trudno , teraz jest szaro na świecie :rolleyes:na wiosnę szmatkę z ciągnę .....mózg mi się chyba lasuje ...ściągnę zanim mnie się całkowicie zlasuje , to pójdę nastawić ciasto na pierniki , bo to ostatni dzwonek !! Edytowane 16 Listopada 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.11.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 mówisz i masz tutaj widać supełki, w które wpinałam druciki kryształków http://img560.imageshack.us/img560/5388/krysztalkif.jpg sznureczek ozdobny, jakieś ,,stare złoto" pasmanteryjne zamoczowałam do jednej żabki i mogę suwać nim do woli w te i we wte http://img690.imageshack.us/img690/727/krysztalki2.jpg http://img593.imageshack.us/img593/9517/krysztalki3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 16.11.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 sznurek mam teraz tylko dokupić żyrandol za 1800 i będę miała :lol2:we wszystkie okna :wiggle: te nawiedzone kobietki co sprzedają akcesoria do feng shui mają takie kryształki z łezką do powieszenia ...i wiesza się toto na czerwonej nitce w oknie i jeszcze zawiązuje ileś supełków ....no ale tamte kryształki są o wiele brzydsze o tego cuda w Twoim oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.11.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Relka - pokażę filmik mężowi, który niestety kocha wędliny i nijak go oduczyć nie mogę (więc i to pewnie nic nie da ). Swoją drogą - DLACZEGO ci wszyscy producenci nie siedzą jeszcze w więzieniach skoro wszyscy wiedzą CO oni robią i CZYM to skutkuje? Dziwny Jest Ten Świat. Doprawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.11.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Uff! Cieszę się, że nie jestem osamotniona w moim osądzie. DPSia ja też jestem z Tobą! ABSOLUTNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.11.2012 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Relcia - oj, chyba by się mi u Ciebie podobało, faaaajne lampy masz i obrazy, i mebelek, i w ogóle! Fakt - Ty masz rację, jesli pierniki to koniecznie już teraz! Chyba muszę jutro pomyśleć... Skoro domówiłaś, to teraz masz komplet - będzie Pani zadowolooooona! Gosiek - to BARDZO fajny pomysł, w słoneczny dzień refleksy muszą być bajkowe! Prosta drobna rzecz, a ile radości może z tego być! Gagatko - to prawda, że świat bywa bardzo dziwny, zwłaszcza w odniesieniu do takich rzeczy, że ONI to robią, a nic IM się nie dzieje. Ale przynajmniej mogłabym założyć partię na rzecz integracji imigrantów w Europie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.11.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 ja właśnie zanabyłam surowe mięsko szyneczkę konkretnie i będę produkować własną prywatną szynkę na święta:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.11.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 gdzie ty masz takie chody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Eeee szynkę.. znaczy mięsko to nie problem.. Tylko wędzarnia to już inna inkszość... Mąż miał budować.. i kolejny rok i nie mamy wędzarni... Nic to .. wybuduje innym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.11.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Cholerka, zaczynam się martwić! Najpierw Relka z piernikami, teraz Wy z wędlinami... Wędzić czas, nie...? Dostałam taką piękną nową wędzarnię od męża w tym roku, trzeba koniecznie użyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts