Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

No dobraaaa ... w sprawie krysztalkow to juz nic nie powiem :p:wiggle: Wiem, wiem ... moda odchodzi i wraca. Nie mniej dla mnie musi chyba wrocic kilka razy i to w nastepnym stuleciu ;) , abym jakos cieplej spojrzala na wszedobylskie - od lamp, kinkietow, salonow, lazienek, kuchni i dekoltow pań domu - krysztalki spojrzala :p Ostatecznie musze sie zgodzic z EZS. Jesli juz cokolwiek w tym (i innych tematach) to oryginal i prawdziwosc, a nie imitacje :rolleyes:

Cyklicznie dostarczaja nam pyszna, wedzona poledwice :-) Bez ostrzykiwania, sojowych dodatkow i calej listy konserwantow. Zawsze jedna - dwie zostawiam u nas, a jedna wysylam przesylka konduktorska do Mamy :rolleyes: Lepszej mi nie trzeba :-) Innych wedlin nie kupujemy, ale za to sami pieczemy np. indyka z roznymi dodatkami, ktory potem idealnie pasuje do kanapek czy salatek :-)

BTW chyba czas pomyslec o swiatecznych prezentach :-) Glowe jak zwykle mam pelna pomyslow : :wiggle:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja juz wszystkie prezenty zakupilam, miesko wedzi nam kolega po znajomosci wiec jest wolne od wad, my dostarczamy miesko i przyprawy, no i ja czasem sama pieczen w piekarniku robie.

piernikow nie robie, bo nie umiem :D za to sernik na swieta wysmienity kilka blach, bo dla calej rodzinki.

A ja na prezenty nie mam pomysłów...

ja mam zawsze nadmiar ... n awet dla sierciuchow ;)

dla psow chcialm kupic lokalizatory GPS

tagg-pet-tracker2.jpg

One nigdy nie uciekaja, ale ... ale gdy cos, kiedys sie stalo, to zawsze mozna by bylo dokladnie okreslic ich polozenie na smartphonie albo laptopie

tagg1._SL285_.jpg

ciekawe czy bylyby bardziej zadowolone, niz z nowej giczy cielecej do gryzienia :lol2:

no ja ciasto na pierniki juz we wrzesniu zarobilam :)

a podrzuc no ten wysmienity sernik

z prezentami to jestem w lesie na razie a tu kurka Mikolaj za pasem

kiedys u monsambii podrzucalam, musze znalezc przepis, bo ja to z glowy na oko robie i zawsze cos ulepszam :D

Słuchajcie, mała giełda pomysłów - co kupić dla dziadka???

Kłopot z tym jest, bo dziadek ma demencję, czytać już nie lubi, bo słabo już mu idzie, programy w tv wszystkie są fe, generalnie wszystko wg dziadka (no, prawie wszystko) jest do niczego. :(

I czym mu sprawić radość? :rolleyes:

Martusia żadne chody szynka surowa w sklepie zakupiona w postaci 4 kg ochłapa :lol2: (tym razem ochłap piękny był na śliczne dwie szynusie;) ), potem we własnoręczną marynatkę na tydzień, nie mam wędzarni więc musiałam to inaczej wykombinować;) jak się zamarynuje to ją wiążę, krótko parzę smaruję miodem z musztardą i piekę w piekarniku - miód w gębusi:lol2: ale kiedyś będę miała wędzarnię choćbym miała sama sobie ją wymurować:mad:

fakt, piernik czas zacząć? Chyba jeszcze z tydzień poczekam, nie ma gdzie trzymać tak długo, za ciepło u mnie a on z jajcami stoi.. Początek grudnia styknie.

Szynka... ale skąd wziąć mięso? Z amrketu nawet pies nie chce jeść. Ze sklepu na dole - jeszcze gorzej, sama woda. Chłopa nie znam.. Chyba kupię jakąś drogą szynkę na jarmarku, u nas robią co 2 tyg, przyjeżdzają producenci, drogie jak.. ale daje się zjeść.

Zabawne, ale mój pies nie je kości.. To znaczy je, ale bez entuzjazmu i wygląda to pociesznie. Kupiłam mu kiedyś właśnie taką cielęcą, sama bym zjadła ale za duża ;) No więc okazało się, że surowa nie wchodzi wcale. Zero zainteresowania. Ugotowałam. Ugotowaną próbowała wziąć w zęby, ale nie podobała się, bo duża! Mój pies sięga mi prawie do pasa głową a kostka cielęca go przytłaczała.. stała, patrzyła, próbowała raz jednym zębem, raz drugim.. Dopiero jak jej JA zaniosłam na posłanie, to się położyła obok i napoczęła. Im mniej było kości, tym chętniej jadła. Duża była za duża :) Taki ten mój pies dziwak...

Edytowane przez EZS

Depsia, musisz pomyslec co dla Dziadka jest wazne ... Starcza demencja (byc moze polaczona z Alzheimer'em) to trudna sprawa ... MOja Babcia w takim stadium najbardziej cenila rzeczy praktyczne: cieple kapcie, nowa pizamke, albo gore ciastek i bombonierek aby mogla wszystkich czestowac ... Reszta nie byla istotna ...

Ambercia to fakt... Moim dziadkom już od dłuższego czasu kupuję albo dobre czekoladowe cukierki albo bombonierki. z przewagą cukierków.. malaga tikitaki, kasztanki, solidarność w dużych ilościach.. itd.. niesamowite.. jak Oni się cieszą :)

ano wlasnie ... proste, znane rzeczy ... MImo, ze nie powinni ale ... Mojej Babci dawalo to najwiecej radosci ... Dobry tez byl koc z mikrofibry. W domu zawsze bylo bardzo cieplo, ale Babcia na starosc zrobila sie tak chudziutka, ze tylko skora i kosci ... Pled przydawal sie zawsze. Byl mieciutki, lekki i cieply :-)

Moi w koce zaopatrzeni... Ale cukierkami się dzielą jak nie wiem..

Ostatnio babcia miała 81 lat... i kupiłam w markecie duuużo czekoladek...

Jak Oni z dziadkiem się nimi częstują...

Normalnie jak dzieci..

Jak tak usiadłam poobserwowałam to pomyślałam, że trzeba im kupować takie rzeczy jak dzieciakom 5-8 letnim...

Czekoladkami i ja dzisiaj byłam poczęstowana... :yes: