Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ano :wiggle:ja mam zaplanowane dla połowy rodziny koce z mikrofibry ,bo leciutkie i na zimę na wierzch kołdry jakby komu było za zimno, się nadadzą ....druga połowa dostanie pościele :rolleyes:w tym roku będzie praktycznie :wiggle: a jeden osobnik dostanie bluzę, bo kiedyś nie trafiłam z suwakiem w innej bluzie ( jak to na wszystko trzeba u młodych zwracać uwagę )

teściowi z demencją kupiłam kiedyś podkoszulki białe, z długim rękawem i zapinane na 3 guziczki, z prawdziwej ciepłej bawełny .....Rosjanka sprzedawała :rolleyes: ubierałam mu to do spania :) do spodni od starej piżamy ...wyglądał tak czyściutko, zadbany w tym białym a ja miałam satysfakcje ,że mu cieplutko zrobiłam na stare lata ...tez myślę , że im to takie praktyczne rzeczy , trzeba podpatrzeć co ma znoszone już i kupić nowe :)

z tymi kryształami , to mi dziś namieszałyście:eek: doczytałam się,że mam dołującą tapetę i może mnie się nieszczęście przytrafić .....a przecie to nie mnie wzięli do niewoli ino młodego

I macie rację dziewczynki, praktyczne rzeczy będą najlepsze.

Słodycze odpadają, bo dziadek ma schizę, że wszystko szkodzi, sól szkodzi, cukier szkodzi, w każdej ilości, soli i cukru nie używa w ogóle, nawet potraw nie pozwala solić, z czym mamy wielki kłopot.

Ale ciepła piżamka, szal jakiś fajny, to doskonały pomysł, dziękuję za podpowiedź! :hug:

Dzisiaj powynoszę do piwnicy słoiczki ze zrobioną konfiturą dyniową (wyszła pyszna!), a potem to chyba poszukam jakiegoś przepisu na pierniki i pomyślę, czy chce mi się piec... :p

Szynki, kiełbasy, boczki - trzeba zrobić naradę z Babcią, zaplanować ilości i zająć sie sprawą.

No to lecę! :D

A bardzo proszę, przepis na dynię TUTAJ jest.

Cukier diamanta jest na naturalnej pektynie z jabłek, nie zawiera żelatyny, więc można sobie czasem pozwolić. ;)

Relek - jak to Młodego do niewoli??? :rolleyes:

I macie rację dziewczynki, praktyczne rzeczy będą najlepsze.

Słodycze odpadają, bo dziadek ma schizę, że wszystko szkodzi, sól szkodzi, cukier szkodzi, w każdej ilości, soli i cukru nie używa w ogóle, nawet potraw nie pozwala solić, z czym mamy wielki kłopot.

Ale ciepła piżamka, szal jakiś fajny, to doskonały pomysł, dziękuję za podpowiedź! :hug:

Dziadek bedzie zadowolony! :-)

A unikanie soli i cukru to nalezy tylko pochwalic :rolleyes: Moja Babcia im byla starsza, tym bardziej lasuchowala. A im bardziej lasuchowala, tym byla chudsza ... Oj tak z ta staroscia czasami bywa ...

Piernikow nie pieczemy, bo nie lubimy. Ale ostatnio Zdrowo Zyjaca Znajoma :-) zapodala smakowity przepis na dietetyczne ciasto marchewkowe o piernikowym smaku. Zrobilam wczoraj i wyszlo przepyszne :-) Chyba sie uzaleznie :wiggle:

ciasto marchewkowe jest super!

a co do soli i cukru (i masła) to oweszem, u dorosłych się ogranicza ale zwracam uwagę - NIE OGRANICZAJCIE DZIECIOM. No, może trochę cukier ale nie do zera ;)