Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Depsia, przyznam iz mimo dosc nachalnej reklamy w galeriach handlowych i tu i owdzie pokazujacych sie reklamach w TV jeszcze nie czuje klimatu Swiat ... Dla mnie takim startowym momentem sa Mikolajki i tego bede sie trzymac :rolleyes:

Chociaz przyznaje, mysle juz o prezentach a czesc zostala juz szczesliwie kupiona i leci z dalekiego kraju :rolleyes:

1 grudnia - włączają swiatła na Oxford street, ech, i znowu nie zobaczę :( Mogliby u nas taką tradycję zrobić i Piotrkowską oswietlić, człowiek by sobie poszedł popatrzeć choć, bo normalnie to nie ma po co tam iść ..

1 grudnia - włączają swiatła na Oxford street, ech, i znowu nie zobaczę :( Mogliby u nas taką tradycję zrobić i Piotrkowską oswietlić, człowiek by sobie poszedł popatrzeć choć, bo normalnie to nie ma po co tam iść ..

przyjedz do Wawy :-) Przed Mikolajkami wlaczaja swiateczne dekoracje na Starym Miescie! Doprawdy jest pieknie :-) Pojawiaja sie tez drewniane budki z dobrami wszelakimi od cieplych kapci, po swojskie wedliny, miod i nalewki :-) W niektorych mozna kupic grzane wino z cynamonem i imbirem, ktore z plastikowego kubka mozna saczyc przez caly spacer ... Uwielbiam taka Warszawe i nie potrzeba mi zagramanicy ... :rolleyes:

a przecież mieliście tam niedawno Light Move Festival :rolleyes: to nie świeciło ładnie ?

tak, Warszawa jest piękna wieczorową porą w świątecznym ubranku :) i mówcie co chcecie , ale ja uwielbiam Warszawę wieczorową porą :rolleyes:i bez świąt

no i co mnie DePeSia podkusiło wejść teraz na Twój blog :bash: teraz do rana będę oglądała te 11 blogów

Edytowane przez relek

No i dobrze, o to chodziło!

A te jarmarki przedświąteczne to z Niemiec do nas przyszły, tam to bardzo stara tradycja, te grzańce także.

Na niektórych jarmarkach więcej jest budek z winem i żarciem niż jakichkolwiek innych! :lol2:

Ostatnio już kupiliśmy sobie Gluhwein - specjalne wino z Niemiec, sprzedawane tam wyłącznie w okresie przedświątecznym, u nich jest tradycja, że nawzajem sie tymi Gluhweinami obdarowują, po sąsiedzku i jak kto chce, ale u nas tak nie ma, więc sami sobie kupiliśmy. :lol2:

Właśnie, muszę się z Sołtysem na przedświąteczne zakupy w DE wybrać!

Bo przed samiuśkimi świętami straszny tłok będzie!

Relka - no to w końcu fota będzie tego czy obrazek przestrzenny???

Mów, kobieto!!!

Gospodyni, swieta racja! Jeszcze gdy za nieboszczki Polski ;) wyjezdzalam przed swietami z rodzicami do Berlina, to wlasnie pierwsza rzecza ktora najbardziej pamietam (oprocz lubieznie wypchanych dobrami wszelakimi sklepow) byly te ich jarmarki ... zywieniowe :rolleyes:

A to wino Gluhwein to sie w Polsce gdzies kupi? I jak smakuje? Jak nasz polski grzaniec czy bardziej wytrawne?

A skoro jest czas sniadanka a wczesniej tak duzo bylo o mlecznej smierci, pozostawiam ostatnia amerykanska kampanie, na ktora sie natknelam ;)

http://www.milkmustache.com/

i wszędzie ta dynia :rolleyes: naleśniki z dyni ,Ginger Pumpkin Oatmeal , rogaliki z dyni .....a ja mam ostatnią :bash:......aleee oni mają inne krooowy :rolleyes:

DePSia , jak może uważnie czytałaś moje wypociny , to wyczytałaś ,że mam poletko piasku, które raz je plażą a raz je boiskiem do piłki siatkowej plażowej :D teraz jest miejscem pozostawiania różnych śladów zwierzęcych ...to tez fajne ;).....i na tym piachu układam rekwizyty , fotka i mniej znana marka przeniesie mi ją na płótno, czyli zrobi fotoobraz , a potem druga marka , bardzo mało znana, zrobi ramki jak obwódka do inspektu i będzie obraz 2 na ścianę jedną :rolleyes:

Byłam , wino piłam , smakowało :yes:czasem mi się butelczyna trafia jak dobra dusza przywiezie :rolleyes: w Biedronce widziałam gotowy grzaniec , alem jeszcze nie próbowała :p ...myślę ,że w Wawie to będzie do dostania :rolleyes:

ja to bym chciała :rolleyes:znaleźć się we Wiedniu na takim jarmarku ,jest podobno bajeczny ....ale to musiałabym się najpierw wyzbyć wszystkich cech matki polki i kopnąć w d.. w końcu te święta :bash: i pojechać .....to podobno łatwe ;)moja bratowa ot tak jeździ sobie do Wiednia na serniczek ....a ja robię święta :bash::bash:

My kupujemy w markecie Aldi, nie wiem, czy macie w Warszawie, ich strona pokazuje Frampol, Osie, Starą Kiszewę i jeszcze coś tam, ale nie samą Wawę.

A Gluhwein dooooobry jest, pyszny grzaniec się robi! :yes:

Gluhwein to tylko w okresie przedświątecznym, taki napis (Gluhwein) będzie na etykiecie.

Co do ramki - zależy jaką wielkość chcesz, jak masz większe skrzydło, drewniane, stare, obdrapane, to tylko bym umyła, ewentualnie pozbyła się niechcianych lokatorów i... gotowe do użycia! :yes:

no może mnie tchnęłaś :rolleyes:te to już zostawię tak bo w takim odrapanym image nie pasiło by do sypialenki w moim stylu :D ale zrobię jeszcze jedno zdjęcie z kawą i do kuchni się nada :yes:nawet tam kawy nasypię :lol2:

a teraz 3majcie za mnie kciuki ...idę do Urzędu Gminy ....może panie urzędniczki będą w dobrym humorze :rolleyes: na wszelki wypadek zabiorę szczoteczkę do zębów i majtki na zmianę :bye:

uf ! wróciłam :rolleyes:nie zamknęli ...panie były bardzo życzliwe :rolleyes:może dlatego ,że nie widziałam żadnego petenta i z tej to okazji były może już znudzone i najedzone tak ,że im się już do brzucha nic nie mieściło i coś dla odmiany chciały zrobić :wiggle:

odkryłam wczoraj ,że jak rozpędzili Figurskiego i Wojewódzkiego, to Wojewódzki związał się ze Stuhrem .......i wyszło mu to na dobre, bo zkulturniał ;)przeszła na niego od Maćka ta wrodzona kultura :wiggle:Krakusa :)

acha ! już wiem dlaczego one miały pełne brzuchy , bo dziś jest Dzień Pracownika Socjalnego , a tam obok były drzwi do jakieś tam pomocy :rolleyes:

Edytowane przez relek

a przecież mieliście tam niedawno Light Move Festival :rolleyes: to nie świeciło ładnie ?

acha, jedną noc! I w dodatku bez wielkiej reklamy, tak, że dowiedziałam się po fakcie! Takie wydarzenie powinno wisieć na każdym słupie, jeździć na tramwajach. Poza tym ja słucham trójki a tam o Łodzi się nawet nie zająkną.

Takie jednorazowe wydarzenia to ja mam w poważaniu, zawsze wtedy dzieje się coś, w domu, ze iść nie mogę. Nawet jak się jakimś cudem dowiem...