Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arni to KA to taki mikser kuchenny tzn do wyrabiania ciasta, ucierania i ubijania , ale jest fajny o tyle ze wrzucisz skladniki wlaczysz i mozesz sobie isc a on sobie wyrabia ciasto. To jest mikser dla kogos kto duzo piecze. Do niego sa rozne przystawki do robienia makaronu, surowek, wyciskania soku, mielenia miesa, sorbitiera, do mielenia zbóż, do makaronu itd ale to tez trzeba dokupic. Fajne jest to ze stoi na wierzchu a tylko mu dokrecasz np maszynke do miesa, ktora jest swietna a nie musisz wytargiwac z czelusci spizarki :)

W sumie to ja mam zelmera maszynkę do mięsa.. używam raz na jakiś czas...

Mikser też zelmer i też tylko do ubijania piany...

Więc najbardziej ekonomicznie dokupić taki dynks i będzie git.. za całą pewnie stówkę... DPSia taki dynks kupowała...

Jak się sprawdza?

a mi zamowienie cos nie wychodzi, wiec odkladam KA na po nowym roku (kuzyn leci do stanow to po prostu na miejscu mi moze kupi i nada) a teraz zamawiam robota wieloczynnosciowego, ktory na gwalt potrzebuje przed swietami (rozdrabnia, kroi, miesza, kruszy, ubija) wybralam siemensa i domowilam poreczny blenderek do robienia kremow i sosow - od paru lat chodzily za mna takie sprzety wiec kupuje sobie. nie wiem jak ja dawalam sobie rade do tej pory:rolleyes:wszystko recznie kroilam:sick: za to miksery mam dwa:rolleyes: Edytowane przez TAR

to ja mam takiego z brauna

http://www.fabrykaagd.home.pl/www/images/thumbnails2/64a70d09b9915f10c0217325e3a74b19.jpg

a widze ze sa teraz takie inne troche

http://nokautimg3.pl/p-27-24-2724e8d4fb7c45a83ce9c990a58bead0500x500/robot-kuchenny-braun-mr570fpkhc.jpg

swietne do szatkowania orzechow :D

Edytowane przez markoto

... najlepszy WRK (Wieloczynnościowy Robot Kuchenny) to ... to osobista, sprawdzona, wyuczona do potrzebnych nam czynności w pomocniczych pracach kuchennych jest ...:confused: ... prawdą jest, że urządzenie to wymaga sporych nakładów w zamian za wykonywane czynności, ale ... co mi tam :)

ps - w swej kuchni prócz WRK posiadam tylko i jedynie pojedyncze urządzenia typu: maszynka do mięsa (itylko maszynaka), stuffer (do nabijania kiełbasek), blender (o dużej mocy) i takie tam ... resztę załatwia komplet dobrych noży ... jakiś taki staroświecki jezdem :)

z pozdróweczkami smakowitemi ... (święto dziś u mnie, z pracy wolne, ale ... kuchnia domowa gorąca) :)

no tak :p ale ja bym chciała w koncu usłyszeć , dlaczego to amerykańskie cudo jest tak pożądane przez wielu ??.........bo dziś to ja na Amerykę to jestem na nie :mad: ...po lekturze artykułu o traktowaniu nieletnich więźniów w Ameryce przez sądy , więzienia....... :bash: nic nie kupię :mad: Made in USA ...tam jest jeszcze więcej patologii :o Edytowane przez relek