Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • DPS

    6661

  • braza

    3758

  • wu

    1831

  • Agduś

    1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odkąd jestem szczęśliwą żoną Sołtysa, mam tylko dobre święta, bo z Nim.

Samo ciepło i dobro mnie otacza na co dzień, a co dopiero w święta!

A potem, jak pojawiły się dzieci, to już w ogóle - jedno wielkie wzruszenie.

Teraz okropnie mi smutno, bo Młodzi z UK nie dadzą rady przyjechać, młoda nie ma urlopu. :(

Dobrze, że choć młodsze dziecko przyjedzie, będzie musiał wziąć na klatę całą czułość mamusiną. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"To nie jest rola dla kabareciarza. Ja się cieszę, że taki słaby kabareciarz nie zagra Lecha Kaczyńskiego. Jest słaby i się nie nadaje". .....i co dzień tak jest

:bash:jak sie człek weźmie za codzienne czytanie wiadomości to się codziennie wku.....rza :mad: te słowa wypowiedział du.k Hofman o Marianie Opani, który odmówił grać LKaczkę .....

no chyba pojadę do Wawy i dopadnę go w ciemnej ulicy :bash:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...

 

Chef, jak tam Black Friday? Ulegasz szalenstwu? No i co kupiles??? :D

 

 

...

... nie ulegam :) ... kupiłem jeno dodatkowy "sound bar" do tvilizora :)

Ciemiężycielka przywlekła jakieś nowe "rewelacyjne" żelazko do prasowania :)

 

ps - do sklepu poleźliśmy przed południem ... wyprzedaże są do niedzieli (czyli dziś) i nie ma potrzeby się tłoczyć w jakichś idiotycznych kolejkach :)

 

aj , Pawełek , a coś Ty taki rozmowny ...no buzia Ci się nie zamyka :eek:........znaczy ręka Cię boli ?

kuraka piekę w wędzarni ... drą paszcze dookoła, że głodni :)

Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja też dziś piekłam kurczaka :D ......najpierw go zmieliłam , a potem piekłam :lol2: z żurawiną i cebulą w piórka :stirthepot: i tam takie przyprawy:D

... upiekłem gadzinę (uprzednio całego wysmarowawszy olejem orzeszkowym a do wnętrza nawaliłem majeranku z papryką) ... nie chciało mnie się więcej cudować :) ...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to w końcu był kurczak , czy gad :lol2: złapałeś w końcu tego aligatora albo krokodyla czy cóś? on podobno jak kurczak smakuje, ale może do grilla nie chcieć wejść ;)

... "gator" smakuje jak kura śmierdząca rybą :lol: ... będzie na święta BN (zamówienie od kanadyjskich, świątecznych Gości) :) ... nie będę się uganiał po bagnach za gadziną

swamp09.jpg

:) kupię ogonek na farmie hodujęcej te przemiłe zwierzaczki :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to w końcu był kurczak , czy gad :lol2: złapałeś w końcu tego aligatora albo krokodyla czy cóś? on podobno jak kurczak smakuje, ale może do grilla nie chcieć wejść ;)

... "gator smakuje faktycznie jak kura śmierdząca rybą :)

... będę robił na święta BN - pieczone w głębokim oleju (zamówienie moich kanadyjskich, świątecznych Gości) :)

... nie chce mnie się biegać po bagnach

http://www.chefpaul.net/swamp/swamp09.jpg

 

:) więc kitę kupię na farmie hodującej te przemiłe zwierzaczki:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oooo, niecnota się pojawił na chwilę dłużej! :D

No czyli ja już wiem chyba, nie lubię jeść "gatorów".

Cuchną rybą, fuj.

Relcia, a po co Ty mieliłaś tego kuraka?

Nie pogryzliby...? :rolleyes:

 

Wusia - dobrze, że się pośmiałaś, to sprzyja zdrowiu, kochana!

 

Dochtór - ja Cię jeszcze dorwę, do piersi szerokiej przytulę... :evil:

 

Aha, Relka - jak tam w ciemnej uliczce warszawskiej dorwiesz tego dupka, to dołóż ze dwa razy i ode mnie, dobrze? :yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

... "gator smakuje faktycznie jak kura śmierdząca rybą :)

... będę robił na święta BN - pieczone w głębokim oleju (zamówienie moich kanadyjskich, świątecznych Gości) :)

... nie chce mnie się biegać po bagnach

http://www.chefpaul.net/swamp/swamp09.jpg

 

:) więc kitę kupię na farmie hodującej te przemiłe zwierzaczki:)

 

DePeSia , jak myślisz który to gad zielony ma na imię Paweł ? :D bo takie podobne :) ...z rzadka się odezwą , ruszą energicznie, to ino do żarcia a przyjaciół to tylko z własnego błota hołubią... krajowe błoto już obce i musimy sie same w nim babrać? ;););)

 

 

Kurczaka zakupiła w w częściach , takie mięso z uda i długo myślała , se znaczy przypominała , co ja takiego fajnego z tego robiła....ale, że se nie przypomniała, to najłatwiej było zemleć i zrobić coś na podobe pieczeni huzarskiej :rolleyes:abo czegoś :) z ryżem , duszonymi porami i sosem serowym

Edytowane przez relek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

... "gator smakuje faktycznie jak kura śmierdząca rybą :)

... będę robił na święta BN - pieczone w głębokim oleju (zamówienie moich kanadyjskich, świątecznych Gości) :)

... nie chce mnie się biegać po bagnach

http://www.chefpaul.net/swamp/swamp09.jpg

 

:) więc kitę kupię na farmie hodującej te przemiłe zwierzaczki:)

 

Hmmmm... kiełbasę też się z tego robi?:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...