Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na adwokata w razie czego się zrzucimy, wal uczciwie, Relcia, w imieniu nas wszystkich! :D

W kwestii kiełbasy porządnej, to my już jutro odbierzemy zamówione mięsko i... produkcja ruszy! :cool:

Mniam, kiełbaska swojska, najswojsza, to jest to najlepsze!

No i nasza nowa wędzarnia się sprawdzi w boju, bo suszarnia już się sprawdziła. :yes:

Wczoraj przy maglu prawie cały dzień spędziłam.

Samych prześcieradeł 30!

Do tego poszwy i poduszki, w końcu trzeba było jeszcze posezonowe prania ogarnąć, bo zmiłowania czekały...

Czas sprzątanie przedświąteczne powoli zacząć, jeśli mam to zrobić porządnie, to trzeba mi duuuuuużo czasu...

A wcale nie jestem pewna, że mi się chce to robić!

Depsia, jestes dla mnie przykladem najefektywniejszych przygotowan do Swiat :-) Tak to masz rozlozone w czasie, ze zdazysz z przygotowaniem nawet ogromnej Wigilii, wszystkich ozdob, prezentow, porzadkow, z gotowaniem, wedzeniem i takimi tak :yes: Bedzie pieknie i tylko sie cieszyc, ze chociaz jeden Synek do domku przyjedzie :yes: A drugiego i Jego Zonke mocno od forumek wysciskaj :yes:

Wuska, bo sie Boga! Ty masz az do Nowego Roku odpoczywac, a nie po domu ze szmata i garem sie uganiac! No!!!! Bedziesz juz grzeczna czy mamy Ci natluc??? ;)

I sie na koniec pozale ... Spsula sie mi glowica termostatyczna ... Niby nic i bzdura, tylko wlasnie caly net przekopuje jak to dranstwo wykrecic i zastapic nowym??? Mial tak ktos??? Glowica to Oventrop UNI LD :sick: Niby taka mala rzecz, a chyba wiedza tajemna jest potrzebna do rozkminienia ... poki co rozebralam do polowy :lol2:

to taka zwykla glowica grzejnikowa. zdjecie i zalozenie nowej to przeciez banal, musisz wcisnac, pokrecic, wykrecic i zalozyc w ten sam sposob nowa. ja ostatnio identyczne w 2 pokojach wymienialam, ich zywotnosc to srednio 2 lata:bash:

wiesz ja to robie organoleptycznie, wykreca sie caly element nie rozbierajac na czesci pierwsze. jakby co do nowej bedziesz w kartoniku miec istr. demontazu montazu

to taka zwykla glowica grzejnikowa. zdjecie i zalozenie nowej to przeciez banal, musisz wcisnac, pokrecic, wykrecic i zalozyc w ten sam sposob nowa. ja ostatnio identyczne w 2 pokojach wymienialam, ich zywotnosc to srednio 2 lata:bash:

wiesz ja to robie organoleptycznie, wykreca sie caly element nie rozbierajac na czesci pierwsze. jakby co do nowej bedziesz w kartoniku miec istr. demontazu montazu

no dobra, dobra ... skocze tylko do sklepu po mleko bo sie skonczylo i sprobuje przekrecic, wykrecic i wymienic. Poki co zdjelam ta plastikowa zewnetrzna czesc, ale reszta zostala ;) Nowej jeszcze nie mam (dzisiaj sie ta glowica odmeldowala :() , ale zaraz podskocze do jakiegos OBI i poszukam :-)

Wusienko, lezec nie musisz, ale odpoczywaj tak aby znalezc w tym przyjemnosc dla ciala i ducha :yes::yes::yes:

A to jak Wam się robić nie chce , to może myśleć Wam sie chce :D:yes: ja jak DePeSia zabrałam sie pomalutku, powolutku za święta ...zaczynam od uporządkowania czego sie da , co powinno być już dawno zrobione a nie mam na nie pomysła :Dtzn jeszcze się ze sobą nie dogadałam :lol2: n

a pierwszy rzut idzie lampa .....dostałam ja kiedyś za przysługę, ale w takiej postaci w jakiej jest , jest nie do przyjęcia :Dmoże będziecie miały jakieś pomysły i pomożecie :cry: IMG_1365.JPG odwracała się :eek:no najwyżej sie położycie do oglądania .....abażur jest deczko z dziurkami , trochę brudny , ta ozdóbka moja , wcześniej tam była obleśna pasmanteria brązowo-beżowa ....w Polsce - Kraju pewnie taki wysoki abażur jest nie do dostania , on ma 93 cm ...a dół 57 ....myślałam żeby kupić abażur udający surówkę tej samej wysokości co dół , ale czy wtedy nie zepsuję efektu , bo ten dół to jest ogromny dzban :) co radzicie .....DePeSia mogę zapytać tu ?

Oj, Amberciu...

Zawsze powód znajdziesz, żeby dobre słowo powiedzieć. :hug:

Z tego całego niechceniamisię zabrałam się za okna i umyłam wszystkie 3 okna w salonie, a oprócz tego zmieniłam już zasłony na czerwone, świąteczne, a co tam! :lol2:

Nieuchronnie idzie do świąteczności! :D

Pierwszy prezent też został dzisiaj nabyty, więc sezon przygotowań uważam za otwarty!

No pewnie, że możesz, Relcia, a nawet powinnaś! :D

W sumie to ja bym przy tym widziała abażur nieco bardziej pękaty w kształcie, ńiższy, bo flaszka też dośc pękata, a i wiklinowy by mi się widział wtedy. :yes:

Potem do takiej wiklinki mozna co sobie zamarzysz dodawać, dodatki, kokardki,upstrzałki różne.

DPS-ia a to ja prezenty już dawno zaczęłam chomikować obym tylko nie zapomniała kaj co jet pochowane:rotfl:

Relcia ja tak samo jak DPS-ia widziałabym niski ale szeroki abażur bo taki długaśny i chudy kompletnie mi nie pasi do takiego pękatego dzbanuszka może takie coś co nalazłam na necieabażur.jpg

Lampa stoi na podłodze i sięga mi do oczu :rolleyes: najpierw myślałam ,żeby obedrzeć ten plastyk pokryty materiałem i czymś oblec ,ale to się nie da ,bo nie ma tam stelaża z drutu ....na pierwszy rzut oka zachwyciła mnie, ale potem stwierdziłam, że nie jest do samodzielnej ekspozycji gdzieś w samotnym miejscu, bo ten abażur jest brzydki :no: to jest ogromny gliniany dzban z brązowym szkliwem ......z wikliny może by pasił , ale nie wiem czy pasiłby mi do reszty moich wymysłów .......:rolleyes:ja sie tak zepsułam , ja się w ogóle ze sobą nie mogę dogadać , ja już rok wybieram kolor do tego pokoju na zdjęciu ( teraz jest w bieli) wiem tylko,że za łóżkiem w głowach dam tapetę i pasek -3 pod tym obrazem , ale oczywiście nie ma takiej jeszcze na świecie :lol2:

z lampą rozmawiam już kilka lat :o i :no:nie chce mi powiedzieć w co ja ubrać :rotfl:ta spódniczka to za biała

Edytowane przez relek