Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no miałam taką myśl kiedyś :yes: by do jakiś patyków ją dorobić zamiast lampy 2822542128.jpg jak wiklina to taka DePSiu ? :) mnie sie na dziś widzi taki abażur , tylko żeby był walec 2805594748.jpg coś w podobie ....z juty jest fajny 2766866952.jpg2761605400.jpg2824277141.jpg .......ale ikea ma fajne , takie bieliźniane ja koszulki nocne od s. Chmielewskiej :) Edytowane przez relek

Relcia - wiklinowy, podobny do tego z Twojego obrazka, ale nie biały, uważam, że taka wiklina w naturalnym kolorze wyglądałaby przy tym dzbanie lepiej. :yes:

Jak będzie za ciemny, zawsze można go owinąć dodatkowo np. szerokim pasem białej organzy, dodać kokardki albo wiązania z rafii - co tam komu w duszy gra.

Jutowy też fajny, może być.

Brazunia - no w sumie to Ty zawsze w lesie! :lol2:

Wusia - a z powody kasy zapomogowo-pożyczkowej też Ci się oczy pocą, jak pani Pelagii? :rotfl:

Proszę kciuki za mnie trzymać, cobym następne okna dzielnie pomyła!

no wiedziałam ,że na Was mogę liczyć :hug:dogadałam się w końcu ze sobą :DWasze sugestie pomogły mi zając stanowisko wobec pani Lampy ...przestałam się bić z myślami - ładna , nie ładna ...wyrzucić , zostawić :bash:......:D póki co obcięłam jej ze 40 cm od góry tego kapelusza ...tak nożyczkami na chama :D zdjęłam muśliny i jest o niebo lepiej ....będzie tak czekała aż upoluję stosowny abażur o średnicy 40 cm i wysokości 50 cm ....może to okazać się trudne :yes: wtedy pani Lampa zostanie panem Dzbanem :lol2: ... a jak zostanie panią Lampą, to latem będzie stać na tarasie i oświetlać zmrok duszy mojej :)

ANTYSEMITYZM ;)

odezwałam się w niedzielę do mojego Pana - Jesteś Żydem !

- Skąd taka myśl ?

- Wiem , dowiedziałam się z telewizji -odparłam

Pan zaniemówił i nie mówił 2 4 godziny.

Wczoraj zapytałam - jesz obiad ?

Odparł - Starego , znienawidzonego Żyda będziesz karmić ?

- Przecież nie powiedziałam ,że nie lubię Żydów ...wiesz ,że rozmawiam z jednym prawie codziennie -................i zjadł

Wusia, Ty się nie kryguj ;), tylko pokazuj, bo na pewno masz bardzo ładne te bombki i jajki i kurczaki! ;)

Relcia - gratuluję odwaznej decyzji, to był dobry krok!

Pani Lampa na pewno teraz czuje się piękniejsza!

Melduję, że okna umyte, przynajmniej te zaplanowane na dzisiaj. :D

Firany sie dopierają, zaraz wyciągnę z pralki, przeprasuję i powieszę.

To zostanie mi jeszcze tylko trzy okna do umycia i będzie z głowy! :D