DPS 29.11.2012 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 O masz, wszyscy poszli sobie z wieczora! Arnisia, nie mam sposobu dobrego na takie coś z dynią, mięsa jeszczer nie dyniowałam. Relka, i gdzie ta bombka??? Wusia - no przecie jajko też bombka, tylko jajowata! Brrr, ciemno u nas, mokro i paskudnie. A my się zabieramy za kiełbasę domową. Z czosnkiem, majerankiem, odrobiną pieprzu i gałki muszkatołowej... Mniam!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.11.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 DPS-ia Ty to normalnie po tyłku chcesz dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.11.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Relcia bombki zaiste piękne są jak u siebie pisałam najpierw trzeba zacząć od prostych rzeczy patrząc na instrukcję jak zrobić karczocha a potem można wedle własnej inwencji i w miarę posiadanych materiałów kombinować cudeńka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 29.11.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) ta z krateczka jeszcze nieskończona , bedzie miała jeszcze złoty sznureczek wzdłuz kratki DePeSia, a ta kiłbasa to juz na święta , czy z nudów? Edytowane 29 Listopada 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.11.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 i bez sznureczka jest boska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 29.11.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 mnie sie też baardzo podoba , juz myślę nad kopią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.11.2012 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Wianuszek mi się bardzo podoba i ta ze złotym i kratkowanym. A kiełbaska świąteczna już będzie. Mięsko już zamieszane, teraz już Sołtys w osłonki pakuje maszynką. Wusia - wcale, nic a nic się nie boję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 29.11.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Arnica ja mam przepyszny przepis na karczek. Ale niestety zamiast dyni to on ma pieczarki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 29.11.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Chicałam powiedzieć przepis na przepyszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.11.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 siapatka dawaj mozna dorzucic tez pieczarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.11.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Właśnie włożyłam do duszenia karczek, przyprawy, marchewki troszkę i zaraz dynię pokroję... Nie wiem co wyjdzie.. najwyżej będą ziemniaki z marchewką duszoną bo też dzisiaj robię No i jakiegoś placka to bym zjadła... może z dynii????? skoro już ją rozkroję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.11.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Relcia szczerze i uczciwie to ja też myślę na kopią tylko kaj taką ładną kratkę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 29.11.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 no na święta do pasmanterii rzucają :yes:ale czasem w marketach jak jest stoisko z bombkami i tymy różnymi ozdóbkami świątecznymi made in china ......to tam zdarzają się wstążki ozdobne na szpulkach po 5m, chyba? ..w moim pobliskim markecie som, ale same szyfony ze złotem i srebrem widziałam .....,takie kupuje i na choince zamiast łańcucha mi leżą .....podobno cuda są w OBI alem jeszczem tam nie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 29.11.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Depeszko, czy troche nie za wczesnie na swiateczne kielbaskowanie??? Ja sie wcale nie martwie o to, czy nie zaczna zyc wlasnym zyciem, tylko o to czy je wczesniej tego zycia nie pozbawicie, skubiac po kawaleczku to tu to tam pozdrowienia zostawiam i lece wymienic opony! Mam chyba niezly timing. Opony kupilam niemal z posezonowym rabatem wiec tylko sie cieszyc, ze na prezenty wiecej bedzie A sniegu - jak mowia gorale z ESKI - dopiero w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.11.2012 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 W weekend! U nas dzisiaj zdrowo już popadał snieg, tylr że mokry okropnie. Ale trzyma się i lezy, biało za oknami! Kiełbaska nie za wczesnie... Będę bronić jak reduty, pójdzie do zamrażarki i koniec, nie ma to tamto! Póki co trzeba było spróbować, na obiad po kawałku dla każdego było białej surowej po ugotowaniu. Jesoooo, jaka pyszna kiełbasa nam wyszła, to szok! Chyba lepiej przyprawiliśmy niż dziadek!!! Latami dziadek robił i dobra była, ale ta nasza, moja i sołtysowa znaczy, tegoroczna - poezja, mówię Wam! Jutro wędzenie, ciekawe czy będzie tak padać śnieg, jak dzisiaj... I w tym czasie jeszcze zdążyłam wszystkie książki z witryny w salonie wykwaterować na półki na strychu, w pokoju chłopców, bo tam się miejsce zrobiło. Do witrynki powstawiam moje angielskie fajansy ironstone, uwielbiam! No dobra, parę kryształów też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.11.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Tzn w jelitach i doprawiona czosnkiem czeka do jutra na wędzenie????????? Ojj niedobrze... raz tylko robiliśmy tak, że mięso było zmielone i doprawione w chłodnym miejscu tylko przez noc było, raniuśko nabijanie i wędzenie... Nie wyszła dobra kiełbasa.. Doszliśmy do wniosku, że czosnek zmienił właściwości i było.. takie sobie. Od tamtej pory doprawiamy i wędzimy zaraz po nabiciu tego samego dnia... To tylko takie nasze doświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.11.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Zwykle też tak robi,y, natomiast pogoda dzisiaj taka, że wędzić po prostu nie da się. Uwędzimy jutro i będziemy się modlić o powodzenie przedsięwzięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.11.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 musi być dobra nie ma siły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.11.2012 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Obyś dobrym prorokiem była, Wusiu! Sołtys już rozpala w wędzarni. Śnieg nas zasypał! Całą noc prądu nie było! Zima pełną gębą! Babcia się z nas śmieje i mówi, że to przez nasze kiełbasy świąteczne. Zima zobaczyła, że już wędzimy i doszła do wniosku, że czas najwyższy przyjść, toż świąteczne kiełbasy pod sosnami już się wędzą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.11.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 witanie u nas bez zmian szaro, buro i ponuro, przez taka pogode cala nasza trojka choruje. chyba wolalabym zeby mroznie ale slonecznie bylo. rozumiem, ze ty w krainie szczesliwosci teraz? snieg spadl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.