Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witanko z burej, kapiącej krainy ...jakby tego mało było to i wiejącej :bash:troszku :)......no ale muza z ESKI Rock daje przeeeżyyyć :lol2: teraz leci .Hey Jude :D..........ten młody co go niemce pojmali pojechał dziś szukać św.Mikołaja w Kołacinku ...trochę chory :(ciekawe jaki wróci :eek:

Śniegu chyba jeszcze nie chcę ...a swoją drogą , to dlaczego u Ciebie latem deszcz nie pada , a zimą śnieg pada ?:eek:

jak już sobie wszystkie bombki pościągały :Dto usuwam ,żeby mnie później nikt nie ścigał :cool:

dziś moje babskie serce się raduje , bo kupiło malutkie latarenki świąteczne .... takie ,że bezpiecznie ze świeczką nawet na choince by można powiesić :) albo w oknie albo pod żyrandolem:D

a najciekawsza jest historia tego zakupu :D pojechałam sobie rowerkiem do Patio z 3 dychami w kieszeni żeby kupic dal dziecków takie chińskie :bash:papierowe ozdoby w 3d ....takie tam kolorowe choinki mikołaja i sanie .....bankomat daleko :(a tam na półce latarenki co mnie wyobraźnię pobudziły no i co ? :yes:muszę mieć .....jak tajemniczy Don Pedro 2 za pudełko co stało obok a 3 latarenki do koszyka, i idę zglądać ...tu nie , tu nie , tu tyż ....o ręczniki ...nikt nie kupuje ...oglądam jeden drugi , rozkładam składam i ...myk za ręczniki moje latarenki - czekać paniusie jutro wrócę :lol2:minął jeden, drugi dzień, bo to weekend był :) i nagle do mojej łepetynki doszło ,że były to ostatnie i jak te paniusie zdjęły cenę, to jak przyjdę do kasy z rzeczowym dowodem, to one się spytają, a skąd ja to wzięłam .....i co powiem za ręcznikami trzymałam :eek:? no cykałąm się :D....ale wczoraj w podróży samochodowej po sklepach opowiadam mojemu Panu ,że widziałam takie piękne i że odwaliłam taką gupotę - dobra pojedziemy -.... ale jak ja to kupię?-

wchodzimy do sklepu - no bierz ....- czekaj zobaczę , no cena jest , latarenki za pudełkiem też ...- no bierz -.......zaraz ja muszę jeszcze iść na miejsce zbrodni -..........-gdzie ?- ....- no chodź , patrz jaki ładny brązowy ręcznik :) o stoją za ręcznikami -.......- no to bierz i do kasy -.........ale to ty już idź zapłać a ja tu jeszcze pooglądam i chyłkiem , chyłkiem do drzwi drugą stroną :lol2: ........chyba se kiedyś w łeb strzelę

Ha!

Kiełbasa uwedzona!!!

Słuchajcie - jest bossssska!!!

Fantastyczna, naprawdę! :D

Bałam się, jaka będzie, bo trzymanie gotowej z czosnkiem jest naprawdę ryzykowne.

Ale nie!!!

Wyszła znakomita, dobrze doprawiona, pachnąca, Sołtys delikatnie ją wędził, więc ma piękny kolor, taki niezbyt ciemny.

Pachnie... oszałamiająco, chyba cała wieś dzisiaj węszy tęsknie z nosami w naszą stronę. :yes:

Jupiiiii!!!!!

Pojęcia nie macie, jak się cieszę, że tak dobrze nam wyszło! :D

A bombka piękna, a opowieśc o chowaniu latarenek pod ręczniki... :rotfl: :rotfl:

Padłam, nie wiem, jak Ty to, Relcia, wymyśliłaś, ale bardzo sprytnie, baaaardzo!!! :rotfl:

Muszę się chyba przebrać i jeszcze raz wyszorować ręce, cała przesiąkłam zapachem tej kiełbasy genialnej. :cool:

Wusia , to niech Ci przyniosą :Dhttp://allegro.pl/wstazka-4-wzory-wstazki-10m-tanio-i2807087783.html i jeszcze ładniejsze są ...nada szukać

na allegro znalazłam jeszcze http://allegro.pl/bombki-ze-wstazki-karczochy-zobacz-i2817165770.html ta od wina to nakupowała takich świecidełek, koralików , gotowych kwiatuszków , kamieni , brylantów :lol2: i modziła :yes:

Poczęstowała by Sołtysowa a nie sie chwali

Relcia - jak przyjedziesz, najlepiej po drodze Wusię zabierz, to dam spróbowac, a co! :D

Dobra jest, nie będę Wam żałować!

Za kciuki wszystkim dziękuję, jak widać okazały się bardzo skuteczne!

Arnisia, jak pisałam - też się martwiłam, ale widać to był dobry czosnek, polski. ;)

W witrynce dzisiaj już wszystkie moje skorupki ukochane postawiłam, pięknie im tam!

Chyba jutro lampy wszystkie sobie pomyję, uprzednio wyczyściwszy sufity z ewentualnych pajęczym zwisających. :lol2:

Dzisiaj Sołtys mi szopkę starą naszą przerobił na nieco większą, coby figurki nowe mi się w niej mieściły.

Bardzo jestem teraz zadowolona, szopka ładnie się prezentuje i dobrze jej na kominku!

Jutro kalendarz adwentowy na kominek wędruje. :cool:

Gospodyni chyba dla przezornosci zdjec dzisiejszej pracy w wedzarni nie pokazuje, a i sasiedzi doniesli ze sosnowisko wydaje sie na glucho pozamykane, dym w kominie przyduszony a swiatla powylaczane :eek::lol2: Znaczy sie Domownicy na strazy swiatecznej kielbasy stoja a warty rozpisane w kuchennym grafiku az do Wigilii :stirthepot::D:D:D

Jutro mamy miec w Wawie swieto swiatecznych iluminacji :D:yes::D Trzeba zauczestniczyc, oko nacieszyc a potem posnuc sie do herbaciarni albo nawet na jakiegos grzanca :D

Scęściara. ;)

Za parę dni następne wędzenie będzie, bo szynki się popeklują i trzeba uwędzić.

Matko, jakie pyszności będą, to mówię Wam...

I w ogóle to pstrąg w migdałach za mną chodzi. :cool:

Bój się Boga, Wusia, dręczyć mnie chcesz??? ;)

Nie przystoi chrześcijance, nie przystoi!!!

U nas dzisiaj cudne słoneczko, na dworze -1*C, śnieżek jeszcze leży - pięknie jest, mówię Wam! :D

Tylko czego mnie głowa boli??? :o