AmberWind 01.12.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Bój się Boga, Wusia, dręczyć mnie chcesz??? Nie przystoi chrześcijance, nie przystoi!!! U nas dzisiaj cudne słoneczko, na dworze -1*C, śnieżek jeszcze leży - pięknie jest, mówię Wam! Tylko czego mnie głowa boli??? Zapas kielaski, szyneczka w toku, slonko na niebie a na ziemi sniezek popatrz, a mowia ze od przybytku glowa nie boli Kochana, moze jakis wyz idzie i to Ci nie sluzy??? U nas tez piekne slonko! Wlasnie po godzinnym wylegiwaniu sie w lozku z kawka, poranna prasowka, dwoma lasymi na espresso z mlekiem siersciuchami wytoczylismy sie z lozka :D:D Ale bez wyrzutow tak pozne wstanie. Prawie cala noc moj mial swoej projekty, ja swoje i spac poszlismy o skandalicznej godzinie ... Plany na dzisiaj, to silownia, basen i sauna, potem szybciorem na Stare Miasto zobaczyc pierwsze swieteczne swiatelka, spotkanie ze znajomymi a potem ... potem sie jeszcze troche popracuje Milego dnia! BTW nie bylabym soba, gdybym nie zapodala ciekawostki z wczoraj Madrzy w zywnosci Amerykanie odkryli co by tu zrobic, aby chleb bez zapodania chemicznych srodkow p/plesni i zepsuciu uczynic prawie niesmiertelnym Byla potrzeba, jest odkrycie ... I tak oto powstalo zdrowiutkie pieczywo, ktorego nic nie ruszy przez co najmniej 60 dni ... I bez napychania chemia ... ale ... zawsze musi byc jakies ale I jest ... Nie mniej sa juz plany aby ta metoda "uzdrawiac" na dlugo inne artykuly zywieniowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.12.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 DPS-ia nie ja Ciebie jeno Ty mnie dręczyć kochasz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 01.12.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 chociaż wstaw zdjęcie na bloga, to se powzdychamy ....do wędzarni a potem do kiełbachy DePeSza choc sobie machniemy firany na święta http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2812071393&ars_source=ars&ars_socket_id=10&ars_rule_id=76 http://allegro.pl/krysztalki-do-lamp-abazurow-koraliki-na-okno-i2828180331.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.12.2012 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Aaaa, na bloga wstawię na pewno, prawdopodobnie jutro, będą zdjęcia i przepis zrobienia, bo warto zgrzeszyć! Firanki! Fajne, ale nie dla nas, nasza chałupa tak usytuowana, że każdy z ulicy by mi zaglądał, nie zniosłabym... U nas tylko goście na tyłach mają absolutny spokój i las tuż za furtką, a my - przy samej ulicy głównej we wsi i do tego wew środku wsi! Dochtór - ja tera nie piję, bo ni mom z kim, dawno nie przyjeżdżaliście z Dochtorową! Sołtys za wymianę kozy w sypialni się zabrał, ja pierdziuł, jaki syf, aaaa!!!! http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/s045.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.12.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 będzie nowiutka kozunia:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.12.2012 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Niom. Ale póki co to dzisiaj w sypialni zimno i brudno, fuj! Okopałam się przed kominkiem w salonie. Tutaj przynajmniej ciepło i czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.12.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 masz świadomość że i tak tam będziesz musiała wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.12.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Wusia.. skoro tak tam jest zimno.. to jakże się będą musieli z Sołtysem grzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.12.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 a jacy brudni od tego grzania będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.12.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Zaczynam brać pod uwagę opcję przytargania materaca do salonu na tę jedną noc... Nadal tam zimno i brudno. Nie dam się wygonić z ciepłego i czystego salonu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.12.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 no i to by było rozsądne wyjście;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.12.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Też bym wybrała salon!!!! Zdjęcia wrzuciłam, melduję, żeby później nie było, że nie mówię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.12.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) kiełbasy, szynki... Ech.. A ja do sklepu pójdę i kupię ten eraztz Edytowane 1 Grudnia 2012 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.12.2012 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ewa, a czemu Twojny nie zrobi swoich? Przecie najprostszą wędzarenkę w zwykłej beczce można urządzić! Brazunia, byłam podziwiałam - zmiana jest powalająca i dogłębna, odwaliłaś kawał dobrej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 01.12.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Depsiu, a Ty masz osobne granie we w każdym pomieszczeniu ? i daje się spać z kozą w sypialni ? Znaczy nie oto mi idzie, że ona ewentualnie mee-czy i mleko daje, ale gorąco chyba co ? U nas na dole , w okolicach kozy jakieś 22-24 C, ledwo dycham Braza - och i ach A co się tak na swiecąco-niebiesko z lodówki wydobywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.12.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Aneta, nie tak prosto. Po pierwsze mięso z marketu się nie nadaje. Mięso ze sklepu też nie bardzo. A mięsa "od chłopa" nie mam bo chłopów nie znam. Musiałabym się zaczaić na jakąś krowę chyba...ale to już prędzej dzika mogę upolować, koło nas na drogę często wyłażą. A jak nie ma wsadu, to co mi po beczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.12.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 .... Braza - och i ach A co się tak na swiecąco-niebiesko z lodówki wydobywa ? Dzięki:) A to niebieskie coś to podświetlenie drzwi, służące jednocześnie jako podświetlenie zamrażarki. Wygodna rzecz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.12.2012 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Depsiu, a Ty masz osobne granie we w każdym pomieszczeniu ? i daje się spać z kozą w sypialni ? Znaczy nie oto mi idzie, że ona ewentualnie mee-czy i mleko daje, ale gorąco chyba co ? U nas na dole , w okolicach kozy jakieś 22-24 C, ledwo dycham Właściwie to faktycznie, każde pomieszczenie ma niezależne grzanie, a w kozie w sypialni przestaje się palić ok. 17.00 i wtedy do wieczora temperatura jest taka ach w sam raz do spania, przyjemna, ale nie zwalająca z nóg. Oczywiście jest też piec co, woda rozchodzi się w nim grawitacyjnie ( u nas konieczność ze względu na częste bardzo przerwy w dostawach prądu, zwłaszcza przy gorszej pogodzie), korzystamy z niego zaledwie kilka razy w roku. Na co dzień życie toczy się w kuchni, tam się pali pod płytą, więc ciepło, Dziadkowie palą w swoim pokoju w piecu, a my w sypialni w kozie, to wystarcza całkowicie, a zużycie opału jest dość śmieszne. Do Dziadków i do pieca kuchennego idzie w sezonie około 2 tony węgla, a do nas nic, tylko własne drewno liściaste, brzoza i olcha. Aneta, nie tak prosto. Po pierwsze mięso z marketu się nie nadaje. Mięso ze sklepu też nie bardzo. A mięsa "od chłopa" nie mam bo chłopów nie znam. Musiałabym się zaczaić na jakąś krowę chyba...ale to już prędzej dzika mogę upolować, koło nas na drogę często wyłażą. A jak nie ma wsadu, to co mi po beczce? Przetestuj okoliczne sklepy, mięso nie musi być złe. My zamawiamy też ze sklepu, z firmowego sklepu Sokołowa. Sprawdziliśmy kilka sklepów w okolicy, Sokołów dostarcza nam zawsze bardzo dobre mięso, ufamy tym dostawcom, wędlinki wychodzą bardzo dobre, a mięso jest znakomitej jakości, nie zatłuszczone, całe, nie poharatane, bez nadmiernej ilości błon i odpadków. Na naszą prośbę mięso na kiełbasy zawsze przygotowują nam, mielą i mieszają z wołowiną, więc mnóstwo pracy odpada, a kiełbaska... Co tu dużo gadać, to trzeba spróbować! Nowa koza zadebiutowała! Grzeje już, jeszcze śmierdzi tymi smarami i konserwantami, ale grzeje, nie dymi i w ogóle, ładna jest i fajna! http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a070.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.12.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 a pokaż nową gadzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.12.2012 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 A proszę bardzo, taki, tylko bez tego złotka, czarny zupełnie: http://www.przysucha.com.pl/oferta/piece/piec_komforter_zoom.jpg Na razie pali się, grzeje, już widac, że potrzebuje więcej drewna niż dotychczasowa koza, trzeba będzie doposażyć go w szamot, bo nie ma, tylko podwójne ścianki żeliwne. Parę dni zobaczymy czy daje radę i czy się nauczymy oszczędniej palić, jesli nie, to kupimy szamot i dodamy, bo miejsca w palenisku jest spokojnie wystarczająco. Góra jest fajna, na upartego można by cały obiad ugotować, bo duża jest. Na razie jest owszem, ciepło, ale smrodliwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts