Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

:lol2:

Fajna ta skala tygodniowego ożywienia! :rotfl:

Też pomyślałam o Tej od spodni :)

No to właśnie ta ciotka, ale nie pozdrowię Jej od Was, bo dowiedziałaby się, że cała Polska radość miała z Jej przygody!!! :rotfl:

A te trzy bombki to były po prostu trzy bombki, ktoś na palcu sobie powiesił trzy i potem tak razem powrzucał je na gałązki, pięknie to wyglądało!

I były takie podłużne sople po trzy i takie okrągłe po trzy i jakie kto chce. :yes:

No to lecę, bo wybieramy się już do tej ciotki naszej. :D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gospodyni, mam nadzieje, ze Ciotunia nie przyczynila sie dzisiaj do jakis nadzwyczajnych atrakcji :p A moze jednak, he?

Tak idac za Twoim przykladem pomyslalam, ze w weekend zastanowie sie nad swiatecznymi dekoracjami ... W ubieglym roku bylo wszystko na szaro-srebrno ... Moze w tym dorzucic jakis kolor w postaci glebokiej sliwki. Powinno byc ok w tych naszych ascetycznych wnetrzach :-) Zobaczymy, pomyslimy :rolleyes:

Hmmm w sumie prawie mamy piateczek :p

http://i46.tinypic.com/2ajclmf.jpg

Wusia, podziękuj Mikołajowi ode mnie, to miłe, bo tylko tutaj mnie odwiedził. :hug:

U ciotki pracy dużo było, ale daliśmy radę, mam za sobą pierwszą ubraną choinkę w tym roku! :D

Matko, jak ja lubię te przygotowania! Naprawdę! :lol:

Włączam zawsze przy pracy świąteczne nagrania, tak dobrze wtedy się sprząta albo robi cos w kuchni!

Zwłaszcza, że ci wszyscy wykonawcy zupełnie sobie nie radzą ze śpiewaniem, zawsze muszę im pomagać!

Pogoda u nas dzisiaj cudna!

Na dworze rano mróz -8*C, Dopadało odrobinę śniegu, więc pierwszą turę odśniezania mam dzis już zaliczoną. :D

Lubię odśnieżać, tak fajnie jest na dworze wtedy!

No dobra, idę, bo za wariata mnie uznacie...

wiecie wy co? ja nawet bym chciala troche sniegu (szok sama sobie nie wierze ze to pisze) ale po tych ostatnich tygodniach pochmurnosci troche bieli by sie przydalo. i okrusio tak fajnie sie wtedy bawi i balwana mozna ulepic i spacer przyjemniejszy :) i wbrew pozorom w domu cieplej :D i przy kominku przyjemniej jak bialo za oknem:wiggle:

wiecej juz nie pisze, bo nie daj, zagalopuje sie nt. roznych sytuacji przy kominku ;):p

Ano własnie, jak człowiek ulata się z łopatą po dworze w ciągu dnia, to potem i przed kominkiem przyjemności jakieś... fajniejsze... :lol:

My sie oboje ulatalismy, ale to przyjemność, pogoda taka piękna, mrozik, słońce, śnieg - marzenie!

Sołtysa poprosiłam, żeby z czeluści strychu wywlókł wszystkie świateczne sprawy, bibelotki, ozdóbki, obrusy, serwety, zasłony i oczywiście choinkę.

Teraz będe miała co robić przez kilka dni. :lol2:

Yaaaaay, jak fajnie! :D :D :D

a mnie dzis sasiad brudas znowu podniosl cisnienie:mad: byla u niego betoniara i oczywiscie jak swoje wyplula to gdzie przyjechala sie obczyscic i reszte syfu zrzucic, no gdzie???? nie podarowalam, to co powiedzialam brudasowi nie nadaje sie do powtorzenia publicznego ale spuscilam cale cisnienie. a na koniec uslyszalam, ze moglam sobie w kurorcie dzialke kupic jak mi sie nie podoba, ze ktos brudzi. tez mi argument brudasa :sick: T. sie wkurzyl nieziemsko i jak wroci z pracy to chce wezwac policje, mamy na kamerach nagrane cale zajscie z numerami rejestracyjnymi betoniarki.

a mi po prostu rece opadaja, cale lato staralismy sie utrzymywac porzadek przed posesja, kosimy trawe, utwardzamy droge na wlasny koszt a tu cos takiego, nie rozumiem takiego postepowania :confused:

No bo TAKIEGO postępowania nie da się zrozumieć! :mad:

Gdyby u nas cos takiego, to cała wieś by drania oplotkowała i palcami pokazywała!

To nie Ty masz się wynosić, bo chcesz mieć czysto - to on niech na jakąś pustynie się wyprowadzi, gdzie będzie sobie brudził do woli!

Oczywiście, że zgłosić!

Lecę, obrusy i zasłony prasować. :)

Kastos jest pilnowany, sam nie wychodzi a jakby ktos cos wrzucil to musi sie liczyc z konsekwencjami, ze teren jest jednak monitorowany, podglad mam nawet w pracy wiec czasem sobie popatrze co u nas widac :), ja sie nie dam zastraszyc. poza tym dzis to pikus, gorzej juz bywalo. u majki pisalam, ze sasiad jest przekonany (zbieg okolicznosci) ze nasze kamery sa sprzezone z alarmem i jak ktos dotyka ogrodzenia to uruchamia sie alarm. no i oczywiscie wiedza juz to wszyscy we wiosce:rolleyes: jak czasem ogladamy co sie dzialo to widac jak ludzie przechodza najdalej jak sie da od ogrodzenia, nie ma to jak wiesc gminna :D

no ale zmieniajac juz temat materac przed kominkiem bajka, najwiecej radochy ma oczywiscie bialy :D:D:D

Ja uważam, że można.

Jak będę miała zachciewajkę w środku lipca, to i wtedy choinke ubiorę, to nie bluźnierstwo, a Kościół też tego nie reguluje, ta bardziej tradycja niż wiara. :)

Właśnie powiesiłam w kuchni zasłony świąteczne i położyłam adekwatny obrus. :cool:

Kto wie, może w ten weekend choinkę ubiorę, kto wie... LD

Skoro ma padać, to trzeba się teraz na zapas śniegiem nacieszyć, chyba na spacer z aparatem trzeba się wybrać jutro... :rolleyes:

Aby tak do Swiat bylo! Do poniedzialku mamy nawal pracy i nauki i kolejne egzaminy, ale od wtorku ... o maaatako od wtorku mozemy robic z czasem co chcemy :p Przynajmniej przez 3 - 4 dni ;) Warszawa ma przesliczna nowa, swiateczna dekoracje. Jest doprawdy cudna :wiggle: Juz szykujemy sie na dlugi spacer, moze nawet z aparatem aby zatrzymac te piekne momenty :wiggle: Przyznam, ze uwielbiam nasza Starowke i klimat, ktory jest przed Wigilia :wiggle: