Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tez uwielbiam Warszawę nocą :p

a tu chciałabym zajrzeć przed świętami :p

no to co Cie powstrzymuje??? A wiesz, ze mnie tez ciesza takie drobne rzeczy ... normalnie przejsc sie Dluga, potem w prawo do Piwnej, prosto do sw. Anny, w miedzy czasie zwiedzic wszystkie zakamarki swiatecznego jarmarku i koniecznie wdepnac na kermelowa herbate z imbirem, a potem to juz prosciutko Krakowskim Przedmiesciem i Nowym Swiatem do Chmilnej aby dotrzec po nowosci ksiazkowe w Trafficu :p Tak tez bedzie w poniedzialek wieczorem :wiggle:

Warszawa ma przesliczna nowa, swiateczna dekoracje. Jest doprawdy cudna :wiggle: Juz szykujemy sie na dlugi spacer, moze nawet z aparatem aby zatrzymac te piekne momenty :wiggle: Przyznam, ze uwielbiam nasza Starowke i klimat, ktory jest przed Wigilia :wiggle:

wklej zadjęcia. Ja nie mam szans zobaczyć ;)

Oj to to, miałam też poprosić o fotki, moje dziecko młodsze w Warszawie, ale posiał aparat... :bash:

Wklej, Ambercia, wklej!!! :hug:

Ot, widzisz, Relcia, człowiek czyta i nie wie, co czyta. :lol2:

Jeśli ma padać śnieg, to i fajnie byłoby, ja bardzo lubię śnieg! :D

Powyciągalim wczoraj z kartonów wszystkie bibelociki, figurki, świeczniki świąteczne.

I nie zdążyłam ani jednego parapetu przystroić, prasowaniem szmatek świątecznych też musiałam się zająć! :lol2:

Sołtys z Babcią jedzie dzisiaj do miasteczka, muszę mu zaraz kartkę uszykować ze spisem zakupów.

Idę, wstawię wodę na kawę poranną.

wiecie jak fajnie jest położyć na tarasie wykładzinę koloru zielonego :rolleyes: latem służy dzieciom za dywan do zabawy klockami , samochodzikami a w zimie mogę wyjść na taras bosą stopą po drewno do kominka :wiggle: bo mi sie nie chce od rana skarpetek założyć :p Edytowane przez relek

Mrrrrrróz, panie! :D

Na dodatek zaraz trzeba jeszcze skoczyć do miasta powiatowego, bo w miasteczku małym nie ma tego, co koniecznie potrzebne, cholera.

No i muszę ze Sołtysem jechać, bo jak będziemy wracać od ciotki (trzeba wstąpić, sprawdzić jak pracują instalacje, co je ostatnio Sołtys robił), to już całkiem późno może być i boję się, że mi zaśnie, zmęczony okropnie... :(

W domu już już prawie światecznie, prawie wszystkie bibelociki i serweteczki rozłożone, zasłony powieszone, jeszcze tylko choinka została!

Słucham sobie cały dzień nowej płyty Roda Stewarta. "Merry Christmas, Baby".

Cudnie zaśpiewał stare tradycyjne piosenki świąteczne, polecam, warto kupić! :cool:

Ja tam też ciepłolubna, zdecydowanie.

Wczoraj aż do Zielonej Góry w końcu nas poniosło, bo nigdzie nie było tego, co koniecznie Sołtys na poniedziałek potrzebuje!

Wróciliśmy po 21 i zaraz szybko rozpalałam w kozie w sypialni. :lol2:

Na jarmark świąteczny się wybieramy do DE.

Chyba do Bautzen.

Dzisiaj albo w przyszłą niedzielę. :D

Faaaajne imprezy! :yes:

Relcia, a Ty choinkę po 3 stroisz już czy kombinujesz stroiki jakieś ? :rolleyes:

Na jarmark świąteczny się wybieramy do DE.

Chyba do Bautzen.

Dzisiaj albo w przyszłą niedzielę. :D

Faaaajne imprezy! :yes:

ZAZDRASZCZAM!!! Normalnie zazdraszczam az mnie skreca :p:bash:;):) Pewnie bedzie cudna atmosfera nie tylko kupowania, ale tez piknikowania pod golym niebem :-) Niestety do nas ten zwyczja trafil troche polowicznie ... Szczegolny nacisk polozono na "kupujcie" ale piknikowac to juz raczej nie ma jak i gdzie :bash:

Napisz jak bylo ... a moze jakies fotki beda? :rolleyes: