Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Relcia.. a Ty gorączkę masz????? Bo jakby tu powiedzieć.. nie wyczytałam, że ktoś auto sprzedaje.... Ostatnio to ja sprzedawałam, ale... drugie już było...

Nie ma gorączki, tylko spostrzegawcza jest. :yes:

Vide moja stopka.

Aliści nie do końca doczytała Relcia!

Bo nie ja, tylko Dziadki auto sprzedają!!! :p

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A z tym śniegiem to cudnie jest, teraz jeszcze słońce wyszło - żyć nie umierać!

Obleciałam juz całe podwórze, po bokach ścieżek taaaaaaakie wielkie kopy śniegu odrzucanego już urosły! :D

I tak cichutko teraz!

P - I - Ę - K - N - I - E!!!!!

No. :cool:

Jak komu nie pasuji, to na Hawaje musowo jechać! :p

Jak komu nie pasuji, to na Hawaje musowo jechać! :p

Tam zaraz na Hawaje, do Chefa wystarczy :yes:

PS. Depesia wyślij mi pod choinkę bilety na fliger, może być i z Berlina,

jak będziesz wysyłać to wszystko jedno kim ..... Dzieciątkiem czy św. Mikołajem :cool:

Nie ma takiej mozliwości, że Mikołaj pozwoli mi się zastępować. :no:

Jak zasłużyłes, to Mikołaj sam Ci podrzuci bilety płatnicze.

A jak nie byłeś grzeczny, to bier szipa i fedruj! :lol2:

Gospodyni podziwiam!!! :rolleyes: Z odsniezaniem nigdy nie bylo mi po drodze ;) Bo zimno, mokro, bo znowu napada, bo czasu strata ;) Ale tak myslac glebiej, to nawet moze to byc dla zdrowotnosci :-) Zawsze troche kalorii mniej w dobowym bilansie, a i hart ducha jakby wiekszy, gdy - o zgrozo - przed poranna kawa trzeba wywlec cialo na podjazd i troche lopata pomachac :wiggle:

Do radosci ze zblizajacych sie Swiat chetnie natomiast dolacze :rolleyes: Dekoracje dopiero w glowie mi sie ukladaja i tak mysle, ze od niedzieli/poniedzialku mysli w cialo sie zamienia ;)

A tak na marginesie przedswiatecznej goraczki moj telefon postanowil sie dzisiaj odmeldowac w postaci braku GPS-a, niemoznosci odpalenia automapy, potem niemoznosci skorzystanie z bluetooth, a potem posypala sie cala reszta przy prawie 99% wykorzystaniu procesora :confused: Prawie pewna bylam, ze zlapalam jakiegos wirusa, trojana albo innego robala. Tak czy siak pelna rozpacz poparta szybkim zakupem innego smarcika :popcorn: Gdy zakup sie dokonal, okazalo sie moj byly zaczyna zdrowiec w oczach :p:bash: Normalnie cud :popcorn: Ostatecznie mam dwa fony, jeden cudownie naznaczony ozdrowieniem i drugi, ktory dotrze do mnie w piatek albo poniedzialek i calkiem pokazna wyrwe w portfelu :bash:

DePeŚka :)my już kiedyś rozmawiały ,że mamy podobne subtelne podejście do świąt :lol2: Ty nie umiesz gotować , a mnie się nie chce .....mnie wystarczy wystrój świąteczny i dużo czerwonego , bo jakoś te święta mi się z czerwienią kojarzą i ciepłem .... a i choinka pachnąca koniecznie ( kiedyś to jeszcze uwielbiałam zapach pasty do podłogi i świeżej wykrochmalonej pościeli :rolleyes:ale to się już nie wróci )...

a ki .....wymyślił żarcie na święta ...starczą kolędy :) ....no może herbata :rolleyes:mam jabłka bez opryska to kroję w plastry , wrzucam do dzbanka z jakimś pampersem herbacianym i kawałek imbiru , goździk czy cynamon :) ...nie napiłabyś się ?:)

no i gęś na stole będzie :)ona się sama upiecze:wiggle:

U nas sniegu wiele i jest cudnie! :D

Amberciu, z tym odśnieżaniem to ja właśnie wczoraj o Tobie myślałam przy nim. :lol2:

Pewna jestem, że to mi daje taki fun, jak Tobie siłownia!

Na nartach nie jeżdżę, ale na szufli owszem, a jak mi rześko potem i przyjemnie, całkiem jakbym na nartach pojeździła!

No i oczywiście bilans kaloryczny wydatnie się poprawia, a jakże. :cool:

Pierniczki wczoraj upiekłam.

Nie są jakieś wyjątkowo smaczne, są po prostu smaczne, nie wyjątkowe.

A roboty...!!! :o

Stałam przy tej stolnicy i stałam, wałkowałam, wycinałam, znowu wałkowałam, znowu wycinałam i ciągle końcówki i resztki ciasta zostawały i znowu zagniatałam i wałkowałam... :bash:

Jakby mi drugi raz kazali robić (bo sama z siebie to już NIE), to nie wycinałabym, tylko pokroiła na kwadraciki nożem i basta!

Na dodatek po upieczeniu są twarde jak sucharki i trzeba dopiero je w czymś zamknąć i zostawić, żeby zmiękły.

Ogólnie - nie polecam, wiele zachodu o nic. :sick:

Na dodatek od kilkugodzinnego stania przy stolnicy kręgosłup mi się był zbuntował... :cry:

Na smartfonach to ja się nie znam w ogóle, ale wyrwy w portfelu współczuwam, to nie jest fajne.

Starego wystaw na allegro, odzyskasz choć część kasy...? :rolleyes:

Z odśnieżaniem to ja dzisiaj musiałam wystopować przez mój kręgosłup i durne pierniczki. :cry:

Jestem niepocieszona. :sick:

Idę malować stare sanki na czerwono, będą robiły za miejsce na prezenty pod choinką. :p

Kurde, przypomniało mi się teraz, że jeszcze obrus muszę uszyć dla ciotki na prezent, matko jedyna...!

Pędzę!!!

DePSia , pierniczki nie mają smakować a ino pachnieć , paaaachnieć :rolleyes: w całym domu świętami :wiggle:a jak i będą tez smakować , to trudno :)zawsze się łasuch znajdzie :lol2: ja piekę parę gwiazdek takich całych i wycinanych w środku i robię z nich zwisy bez żadnych malunków na sznurku sizalowym i wieszam w kuchni ...dziś sobie pomyślałam że fajnie by w oknie wisiały na pojedyńczych sznurkach, ale w moim oknie nie pasi .......kiedyś robiłam wianek z białymi światełkami i z niego wisiały takie piernikowe gwiazdki na sznurkach różnej długości i wisiał on nad stołem w kuchni :)w święta jak nie było już robót wszelakich, to wieczorem fajnie było do kuchni wejść jak tylko ten wianek był zapalony a wisiał na tle okna a i za oknem biało ...cudo Pani , cudo :rolleyes:

a wieszałam też na ścianie taki ogrom jemioły z czerwonymi lampkami :rolleyes:

bo mnie najbardziej na święta to te lampki kręcą :wiggle:jak dzieciak jakiś :rolleyes:

pierniki jak zamkniesz w pudełku to nie zmiękną muszą być otwarte by wilgoć pochłonąć i wtedy będą miękkie :rolleyes:

a pisałam ,że pierniki najlepiej się robi maszynką do makaronu :p tylko se foremki przykładasz :wiggle:

Edytowane przez relek

DePeŚka :)my już kiedyś rozmawiały ,że mamy podobne subtelne podejście do świąt :lol2: Ty nie umiesz gotować , a mnie się nie chce .....mnie wystarczy wystrój świąteczny i dużo czerwonego , bo jakoś te święta mi się z czerwienią kojarzą i ciepłem .... a i choinka pachnąca koniecznie ( kiedyś to jeszcze uwielbiałam zapach pasty do podłogi i świeżej wykrochmalonej pościeli :rolleyes:ale to się już nie wróci )...

a ki .....wymyślił żarcie na święta ...starczą kolędy :) ....no może herbata :rolleyes:mam jabłka bez opryska to kroję w plastry , wrzucam do dzbanka z jakimś pampersem herbacianym i kawałek imbiru , goździk czy cynamon :) ...nie napiłabyś się ?:)

no i gęś na stole będzie :)ona się sama upiecze:wiggle:

O żesz Ty, z tą herbatą...

Chyba zara se zrobię, jabłka własne suszone zaposiadywam w sporej ilości. :D

No właśnie, najważniejsze, żeby było czerwono i duuuużo lampek i w ogóle, dużo blasku i błyszczenia, bo ja świąteczna sroka jestem. :D

I jeszcze zielony i granatowy, też.

white Christmas - a i owszem, jak najbardziej, ale tylko za oknem.

W domu ma byc cieeeeepło, tak temperaturowo, jak wizualnie.

No i nie mogłas napisać o tych dziurkach w gwiazdkach wcześniej? :rolleyes:

Walczyć przy pomocy igły nie chce mi się.

A z tym zamykaniem to różnie bywa, jesli nie zamyka się od razu, tylko przez noc poleżą, to potem mają tyle wilgoci, że naciągną równomiernie i zmiękną.

I tak jutro je sprawdzę, jak coś nie teges, to otworzę i spryskiwaczem pojadę! :lol2:

Ewa - całe szczęście, że masz twardego smartfona. :lol2: