EZS 14.12.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 ja czesm jamlesa po prostu nie rozumiem i czuję się niewtajemniczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.12.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Ewa, w necie jest słownik śląski, wygooglasz i zrozumiesz Jamlesa. Gardinsztanga, z niemieckiego Gardinen to firany/zasłony, a sztanga to już na pewno rozumiesz. I parę fotek na bloga wkleiłam, choć dzisiaj musiałam bardzo o to walczyć, nie wiedzieć czemu. Pojechaliśmy wczoraj na jarmark świąteczny do Bautzen. Super było!!! Portfel trochę lżejszy nam się zrobił, ale jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupów, a już atmosfera, widoki zimowe, cudności, które można na stoiskach obejrzeć... Cud, miód, ultramaryna! Kilka zdjęć Wam wrzucę, obszerniejsza relacja na blogu za kilka dni. Bardzo nam się podobał kucharz nad ogniem, prosto z Hogwartu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.12.2012 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 No i nie chciał mi się kucharz większy dodać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.12.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.12.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Ooo, dziękować, Jamlesik! A gdzie wszyscy przepadli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.12.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) ja jestem i sie nudze:evil: i z nudow meble ogladam na necie. i co jakis czas przysypiam, oraz dostaje goraca herbatke z malinkami Edytowane 15 Grudnia 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 DPS-iunia pięknie tam być musiało:hug: aż zazdraszczam:) TAR-cia kuruj się Kobieto bo normalnie po gołym dupsku T. Cię lać powinien:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 15.12.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 A co kupiła ? .....nie powiedziała :mad:a ciekawość zżera ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.12.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 ja jestem i zamiast pracować to po necie się szwędam. Ja też chce się nudzić! I będę. Dzisiaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.12.2012 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Kupiła sobie luksusowy żel do kąpieli w dwóch królewskich szklanych butelkach, bardzo ładny żel, z takim jakby złotym piaskiem drobniutkim, choć nie wiadomo jaki ma zapach i jak myje. Ale ponieważ bardzo estetyczny a i butelki bardzo ładne, to nie było siły, capnęłam i już. Z bolesławieckiej ceramiki, obecnej na jarmarku, czajniczek herbaciany z zaparzaczem i podgrzewaczem. Z namalowanym jeleniem i bażantem! Słodkości dla Anioła ślubnego, bo łasuch jest. Karton Gluhweina, wieczorne grzańce fajnie jest wypić czasem, tylko trzeba dosładzać lekko i dodawać przyprawę do pierników. Bardzo dobrej jakości dziadek do orzechów, użytkowy, nie ozdobny. I chyba tyle... Oczywiście cos pojedliśmy, ciepły Gluhwein w garść dla żony też był, kierowca dostał kawusię w garść. I nikt nic nie mówi, jak wyglada ta choinka z bombkami po 3 wieszanymi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.12.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 DPS-ia a wy macie sztuczne drzewko? bo na prawdziwym chyba po 3 bombki nie da sie, galazki za bardzo by sie uginaly. chyba:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.12.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Wieczór dobry ! A gdzie te bombki po trzy wieszane, na blogu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 15.12.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 ło cie, ja cie !!! :eek:ale ześ sie narobiła .... jak jo teraz te Twoje choinke przebije ....ide coś dorobić, bo u mnie mizeria w tym roku :lol2:a mam taką samą lampę w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.12.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Bardzo podobają mi się te bombki - po trzy ale faktyczna żywa choinka tego raczej nie wytrzyma za to pomysł z rozebraniem starej choinki i przerobieniem jej na girlandę też miałam w tym roku pierniczki.... mam w zamrażalniku trochę ciasta... z ubiegłorocznych świąt jestem ciekawa czy do czegoś się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.12.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ależ Ty już masz świątecznie... Ojjj to ja jestem jeszcze w szczerym polu z porządkami, o ozdobach nie wspomnę..... Nie mam pojęcia kiedy podjadę na zakupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.12.2012 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 DPS-ia a wy macie sztuczne drzewko? bo na prawdziwym chyba po 3 bombki nie da sie, galazki za bardzo by sie uginaly. chyba:rolleyes: My sztuczne mamy, z kilku względów. Po pierwsze (nie smiać się!) nie moge patrzeć na ścinane drzewa... Wiem, wiele drzew trzeba ściąć, ale jest to zawsze dla mnie trudne przeżycie, choć sami drewnem palimy i tak dalej. Jeśli mogę sprawić, że ocaleje kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt świerków - cieszę się. Uwielbiam te święta i wcześnie zawsze ubieram choinkę, a potem dłuuuugo ją trzymam - z żywą nie byłoby to możliwe. Wydałam raz kilkadziesiąt złotych, a potem już nie muszę co roku. No i ona zawsze ułoży gałązki dokładnie tak, jak mi w danej chwili trzeba. Wieczór dobry ! A gdzie te bombki po trzy wieszane, na blogu?? Na blogu, Brazuniu, na blogu. ło cie, ja cie !!! :eek:ale ześ sie narobiła .... jak jo teraz te Twoje choinke przebije ....ide coś dorobić, bo u mnie mizeria w tym roku :lol2:a mam taką samą lampę w kuchni Heh, kochana - jak masz takie same lampe, no to resztę dorobić to już mały pikuś jest! W sumie to ja się nie narobiłam jakoś wielce, tylko długo to trwa, zanim wywlokę z czeluści strychu wszystkie serwetki, obrusy, zasłony świąteczne, poprasuję, dopasuję gdzie i co położyć... Dlatego zawsze tak wcześnie zaczynam przygotowania, żeby na spokojnie sobie wszystko zrobić. A te przygotowania to mój najulubieńszy czas w roku! Bardzo podobają mi się te bombki - po trzy ale faktyczna żywa choinka tego raczej nie wytrzyma za to pomysł z rozebraniem starej choinki i przerobieniem jej na girlandę też miałam w tym roku pierniczki.... mam w zamrażalniku trochę ciasta... z ubiegłorocznych świąt jestem ciekawa czy do czegoś się nada Na żywej można spróbować wieszać bombki na dwóch-trzech sąsiednich gałązkach zebranych razem, w jedno, tak robiłam zawsze z dużymi i ciężkimi ozdobami, kiedy mieliśmy żywą choinkę. Ciasto z zamrażarki powinno być dobre, bo czemu miałoby być złe? Dobra, lecę, kochani, bo się zbieramy i jedziemy do Julki i Karoliny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 16.12.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 :welcome:DPS-iu witam Ciebie i Twoich gości :)Pozwolisz? Widziałam na Blogu ,jak juz wystroiłaś domek świątecznie:)Tam mnie wyrzuca z komentów,nie powalczę Pieknie Sobie porobiłaś i jak to robisz,że już???To TY już teraz możesz lezec i pachnieć...Do Wigilii:) U mnie w kazdym kącie narazie "pachnie" bigosem,no mieszam:stirthepot:,choinka jeszcze na plantacji-ze świąt mam tylko śnieg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.12.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 DPS-ia weź przyjedź do mnie i tez mi tak zrób ja tez tak chcę piknie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.12.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 My sztuczne mamy, z kilku względów. Po pierwsze (nie smiać się!) nie moge patrzeć na ścinane drzewa... Wiem, wiele drzew trzeba ściąć, ale jest to zawsze dla mnie trudne przeżycie, choć sami drewnem palimy i tak dalej. Jeśli mogę sprawić, że ocaleje kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt świerków - cieszę się. Uwielbiam te święta i wcześnie zawsze ubieram choinkę, a potem dłuuuugo ją trzymam - z żywą nie byłoby to możliwe. Wydałam raz kilkadziesiąt złotych, a potem już nie muszę co roku. No i ona zawsze ułoży gałązki dokładnie tak, jak mi w danej chwili trzeba. dlatego my kupujemy w donicach a wiosna do ziemii ida, zeby nie naciac sie na urzniety korzen kupujemy w naszym zaprzyjaznionym ogrodnictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.12.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Depsia, ale fajowski ten jarmark!!! Kucharz to chyba najbardziej przypomina mi Gandalfa Szarego Bylam na blogu, choinke i ozdoby widzialam! Dom w pelni przygotowany do magii Swiat Piekny wianek na drzwi zrobilas! Bardzo mi sie podoba Zdolna z Ciebie Dziewczyna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts