Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

DPS napisał:
My sztuczne mamy, z kilku względów.

Po pierwsze (nie smiać się!) nie moge patrzeć na ścinane drzewa... Wiem, wiele drzew trzeba ściąć, ale jest to zawsze dla mnie trudne przeżycie, choć sami drewnem palimy i tak dalej.

Jeśli mogę sprawić, że ocaleje kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt świerków - cieszę się.

no właśnie ja z tych samych powodów mam sztuczną. Spada popyt to za trochę i podaż spadnie

to tak, jak z jajami od kur z wolnego wybiegu (numerek 1). Dawniej takie jaja to była rzadkość a teraz w każdym markecie są i bardzo dobrze schodzą. Znaczy ludzie kupują, choć drogie. I już ci, co kupują te jaja nie kupią zwykłych. Może się popyt przykierunkuje powoli i kurom będzie odrobinę lepiej?

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prababka napisał:
:welcome:DPS-iu witam Ciebie i Twoich gości :)Pozwolisz?

Widziałam na Blogu ,jak juz wystroiłaś domek świątecznie:)Tam mnie wyrzuca z komentów,nie powalczę:(

Pieknie Sobie porobiłaś i jak to robisz,że już???To TY już teraz możesz lezec i pachnieć...Do Wigilii:)

U mnie w kazdym kącie narazie "pachnie" bigosem,no mieszam:stirthepot:,choinka jeszcze na plantacji-ze świąt mam tylko śnieg:)

Łooo, Prababka, witaj, Kochana! :D

A na blogu Cię nie wyrzuca, normalnie wpisz komentarz i po prostu zatwierdź, a to, co potem pisze to pisze, że wyświetli się po zatwierdzeniu. Mam na blogu włączoną opcję moderacji za pierwszym wpisem, bo sporo jest spamu w komentarzach, różne boty internetowe reklamy rozsyłają, a w ten sposób unika się publikacji tego paskudztwa. :yes:

Następnym razem po prostu wpisz komentarz i zatwierdź, a za drugim razem już będzie bez żadnej moderacji! :yes:

Bigosem na święta to u nas raczej nie pachnie, częściej na Nowy Rok.

Teraz to gołąbki bezmięsne (ryż, pieczarki i papryka wewnątrz, mniam), uszka, pierogi z kapustą, ciasta, takie tam, kutia jeszcze, koniecznie kompot z suszu... :D

wu napisał:
DPS-ia weź przyjedź do mnie i tez mi tak zrób ja tez tak chcę piknie mieć:hug:

Wusia, jakby bliżej było, to ja bym naprawdę przyjechała, ja BARDZO lubię świątecznie sobie dekorować, innym też! :hug:

TAR napisał:
dlatego my kupujemy w donicach a wiosna do ziemii ida, zeby nie naciac sie na urzniety korzen kupujemy w naszym zaprzyjaznionym ogrodnictwie

Musiałabym już za płotem w lesie je wysadzać, bo u nas miejsca nijak już nie ma... :lol2:

AmberWind napisał:
Depsia, ale fajowski ten jarmark!!! Kucharz to chyba najbardziej przypomina mi Gandalfa Szarego :D

Bylam na blogu, choinke i ozdoby widzialam! Dom w pelni przygotowany do magii Swiat :-) :yes: Piekny wianek na drzwi zrobilas! Bardzo mi sie podoba :yes: Zdolna z Ciebie Dziewczyna!!!

A dziękować, Amberciu, dziękować! :D

Jarmark naprawdę fajny, a już te świateczne dekoracje ze sklejki, specjalność tutejszych mieszkańców ( Niemiec znaczy) są po prostu przecudne, tak misterne, że oczu oderwać nie mozna.

Hmmm ... ja mam troche zywa a troche nie ;)

Kupilam w ubieglym roku, wykonana jest z galezi jodly nobilis. W tym roku wyciagnelam ja z pomieszczenia gospodarczego i ... i wyglada jak rok wczesniej. Jest tylko mniej zielona i troche bardziej srebrna na konca igiel. Wciaz pachnie :-) Igly tej jodly nigdy nie opadaja, a wiec nie smieci w pomieszczeniu i nie trzeba jej wyrzucac po Swietach. No i nie ma ani grama plastiku :-)

No bo gołąbki pyszne są, bardzo polecam! :yes:

Ambercia, ja nie widzę tej choinki pod linkiem, tam same jakieś kosze świąteczne. :rolleyes:

No dobra, nie ma co siedzieć, trzeba brać się za pranie i Sołtysa pogonić, żeby dokończył zawieszanie lampek w ogrodzie. ;)

TAR napisał:
mi tez sie same koszyki otwieraly, trzeba odswiezyc stronke wtedy na dole sa choinki, ale kurna drogie troche jesli 40 cm 81 zł to ile taka 2 m ?

na stronie sa tylko male i tylko z dodatkowymi ozdobkami. Bez ozdobek choineczka 80 cm kosztuje ok. 50-60 zeta. W ubieglym roku za 170cm zaplacilismy chyba ok. 250zl. Jak na "inwestycje" wieloroczna i niesmiecaca a dodatkowo pachnaca, to nie tak zle :D

TAR napisał:
wiesz jakby nie patrzec moje choinki tez sa inwestycja wieloroczna i eko tyle, ze wychodza troche taniej i sa swiezsze:lol2:

no taaaak ... tylko jak to sie mam do moich preferencji? http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/niewiem.gif

Dla mnie takie wyjscie ani tansze, ani wieloroczne, ani eko ... i jeszcze smieca w domu :sick:

Wychodzi, że jak zawsze, każdy ma swoje preferencje.

I całe szczęście, że tak jest, wtedy każdy producent ma szansę coś zarobić. ;)

Ja swoich nieekologicznych plastikowych nie wyrzucę, zrobię z nich girlandy albo wianki na drzwi albo stroiki - na coś na pewno się przydadzą!

Póki co mam jedną do utylizacji, taką od Teściowej, kupioną ponad 30 lat temu.

Została girlandą i chyba obie jesteśmy zadowolone z tego faktu, ja mam ładnie, a ona nie trafiła na śmietnik! :lol2:

dzien dobry, poprosze czy kila szynki , boczek i kiełbachę.

Depsia ! Ja widziałam w jednym wewatku co Ty nam nawędziłaś :rolleyes:

Wiadomo, że tam jest połowa dla mnie - bo chyba sami nie dacie rady :no:

A ja bardzo jestem pomagająco nastawiona w ten swiateczny czas :)

Tedy czekam.

DPS napisał:
Wychodzi, że jak zawsze, każdy ma swoje preferencje.

I całe szczęście, że tak jest, wtedy każdy producent ma szansę coś zarobić. ;)

Ja swoich nieekologicznych plastikowych nie wyrzucę, zrobię z nich girlandy albo wianki na drzwi albo stroiki - na coś na pewno się przydadzą!

Póki co mam jedną do utylizacji, taką od Teściowej, kupioną ponad 30 lat temu.

Została girlandą i chyba obie jesteśmy zadowolone z tego faktu, ja mam ładnie, a ona nie trafiła na śmietnik! :lol2:

pewnie ja swoja eko wsadze wiosna w ogrodku lub zaczne "zalesiac" nowa dzialeczke :D

Ach, Zosiu - mam nadzieję, że pamiętasz, iż aby nam pomóc w utylizacji szynek, należy koniecznie przyjechać? :lol:

Tarcia - u Ciebie to na pewno na nowej działeczce świerczek się przyda, tam to dopieeero masz pole do popisu!

Z tego wszystkiego dorobiłam jeszcze dwie girlandy z zostających gałązek. :lol2:

Na poręcz przy schodach w ganku i nad wejściem do salonu.

Dziecko moje młodsze chore. :(

Nie dość, że załapał sie na zapalenie krtani i musi brać zntybiotyk, to jeszcze dzisiaj we śnie coś sobie zrobił z biodrem!!! :o

Mówi, że się obudził, i poczuł, że biodro go koszmarnie boli, choć nie spuchło i nie jest jakoś zdeformowane.

Naciągnął coś? :o

Boszsz, co ja z tym dzieciakiem mam...