AmberWind 18.12.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ja swoich nieekologicznych plastikowych nie wyrzucę, zrobię z nich girlandy albo wianki na drzwi albo stroiki - na coś na pewno się przydadzą! Póki co mam jedną do utylizacji, taką od Teściowej, kupioną ponad 30 lat temu. Została girlandą i chyba obie jesteśmy zadowolone z tego faktu, ja mam ładnie, a ona nie trafiła na śmietnik! mysle, ze gdybym nie miala tej ktora mam, to tez kupilabym raz a porzadnie czyli sztuczna. I masz racje Gospodyni, jak sie znudzi to zawsze mozna na cos przerobic i dalej jest git Wyjatkowo natomiast nie lubie patrzec na polacie wycietych drzewek tylko dlatego, ze ludziom chce sie miec na tydzien, dwa albo trzy choinke w domu ... Nie mniej jeszcze gorszy jest widok biednych karpii duszonych w foliowkach, albo zabijanych na bazarach :( Wlasciwie, to ja choinki w domu zupelnie moglabym nie miec. Podobaja mi sie bardzo proste, jednobarwne swiateczne ozdoby, proste stroiki, proste kompozycje z wszelakich swiec, lampionow czy swiecznikow, ale choinki jakby mniej Tylko z drugiej strony jakos trudno prezenty pod stroik upchac a tak calkiem po hamerykansku czyli skarpety z prezentami to u mnie tez nie bałdzo I daletgo choinka jest i co roku bedzie Dzisiaj wracajac z silowni natknelam sie na lampiony, ktore momentalnie podobily moje serce i portfel. A nie czesto sie to zdarza, bo ja raczej z tych co nie kupuja na emocjach No ale pare sztuk kupic musialam :D http://i49.tinypic.com/34ox281.jpg Jutro chyba musze zrobic ogromny zapas swiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 18.12.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) no śliczne :yes: i 1950 roku czy mnie słyszysz? wółam ,że znalazłam http://www.mojewypieki.com/przepis/pieprzne-imbirowe-ciasteczka-swiateczne Edytowane 18 Grudnia 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 18.12.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 serdeczne dzięki Dobra Kobiero:Dmnie też w międzyczasie udało się znaleźć trochę inny przepishttp://www.tipy.pl/artykul_11789,jak-zrobic-swiateczne-ciasteczka-imbirowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.12.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ho, Ambercia, jakie śliczne! A jaką dużą wyrwę w portfelu robi taki jeden? Dochtór - a to Dochtorowa będzie piekła czy Ty osobiście zamiarujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.12.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Amberca.. boski ten lampion... Tylko czy ta nierdzewka nie będzie zmieniała koloru od świec...???Mnie się też marzą lampiony, nogą być z ocynku... Co do choinek to w zeszłym roku mieliśmy burzę mózgów... sztuczna vel żywa... Żywa ponad 100zł i to sporo ponad + do tego stojak, z 100zł żeby w miarę fajny wyszło 250zł do tego ten niepowtarzalny zapach i to , że żywa... ale przy moich temperaturach w domu ponad 23*C to ona by obleciała zanim wigilia by była.. i po drzewku świątecznym.... Sztuczna porządna u producenta kupiona w zagłębiu choinek to też 250zł na 2,5 metra albo i ciut więcej. ładna jest, co niektórzy pomylili się, że to żywe drzewko... fakt były tańsze.. ale mnie sie nie podobały.. wybraliśmy 2X droższą... W tym roku koszt zerowy.. Plus to to, że nie śmieci... i na lat kilka... może i więcej... Minus.. zapachu nie ma.. ale gałązki kupione jutro na targu załatwią sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.12.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 lampion bardzo fajny. a choinka coz, ja lubie zywe ale nie lubie marnotrawstwa wiec kupuje w doniczce a wiosna sru do ziemii, niech sobie rosnie. i gra gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.12.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Arni, zapach to nawet nie galazki zalatwia a olejek! Bardzo polecam, tylko kup naturalne, a zapach bedzie miala jak prosto z cudnego lasu. Drozej, ale niesamowicie pod wzgledem zapachu wychodza dobre swiece czy woski do kominka (np. yankee candle). Niestety te najbardziej aromatyczne i trwale pod wzgledem zapachu to koszt ok. 100 PLN. W swieta u nas na okraglo sa w kominkach dobre, naturalne woski o zapachu cynamonu/wanilii/pomaranczy/migdala. Aromat niesamowity ... i tak smakowioty, ze kazdy robi sie glody ... swiat Lampiony niestety byly drogie. Moze nie tak jak te z Lene Bjerre - bo tam ok. 300 - 500 zeta za jeden trzeba dac Ten moj w zaleznosci od wielkosci od 150 do 300 zeta. Kupilam trzy, ale dwa kolejne zamowilam bo zabraklo Mysle, ze taki lampion nie tylko na swieta BN. W naszym bardzo prostym, monochromatycznym salonie to jedyna ozdobka Trzy beda stac na podlodze, a dwa na barku. Kolejne trzy (ale mniejsze) zamowilam do ustawienia obok stolika kawowego. Brakuje mi jeszcze trzech-czterech prostych, bialych kominkow zapachowych na wosk ... Pomysle, poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.12.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 lubie zapach waniliowo-pomaranczowy ale najbardziej lawende Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.12.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Olejek lawendowy jest piekny, ale daleko mu od zapachu kosmetykow z dodatkiem lawendy np. soli kapielowej Nie mniej eteryczny lawendowy olejek swietnie udrazania zakatarzony nos i fajnie komponuje sie w szafie Wlasnie teraz nim ostro bryzgamy, bo Mojemu trafila sie jakas infekcja i jest mocno pociagajacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.12.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 do kapieli mam zapas musujacych kulek lawendowych, boskie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.12.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 cudne Ambercia te lampiony, cena sporo mniej ładna;) ale cóż stara prawda mówi że ładne musi kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.12.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Olejki bardzo lubię, mam spory zapas różnorakich, równiez takich specjalnych, świątecznych czyli cynamon, piernik, wanilia i pomarańcza. Ech, co tu dużo gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.12.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Depsia, a ten piernikowy to z jakiej firmy? Zapodaj prosze? I czy to kompozycja naturalna, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.12.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 No i kiszka ...z szynki, boczku i kiełbachy - wolny wigilijny talerz już Zochna zajęła Yeti, ja się posunę (byle nie w latach za bardzo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.12.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Olejek sosnowy zakupiłam..Podaj linka do jakichś dobrych sprawdzonych olejków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.12.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 bardzo ładne lampiony Amber. We wnętrzu czystym-ascetycznym będzie je pięknie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.12.2012 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Po prawdzie Amberciu to ja nie wiem, jakiej firmy te olejki, bo z DE w zeszłym roku sobie przywiozłam, tam kupowałam w takim specjalnym stoisku z aromatami i olejkami wszelakimi. Firma to Haroma-Oil GmbH. Chyba to są syntetyczne olejki, bo nie ma na nich żadnego info co do naturalności, a na pewno byłoby. W piątek jedziemy po nasze młodsze dziecko, które pociągiem przyjedzie do Zielonej Góry! Pojedziemy wcześniej, to wpadniemy jeszcze do sklepów kilku, przejdziemy się po deptaku, popatrzymy na świąteczne iluminacje miasta. Jedyny czas, kiedy lubię przejść się po centrum miast! Moje pierniczki miękną powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.12.2012 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 A kto chciałby sobie poogladac więcej z jarmarku świątecznego w Bautzen, to na bloga zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.12.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Moje pierniczki miękną powoli. Na Wielkanoc będą jak znalazł...:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.12.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 To ja zadam takie pytanie.. te pierniczki mają być miękkie czy twarde...?Bo ja nie wiem,.... u nas nie piekło się nigdy pierników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts