TAR 03.01.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Osia, i tak z tymi skorupkami jecie...? tez tak robie faszerowane na cieplo, sa przepyszne, tylko ja robie z samym szczypiorkiem, sol, pierz i smietana. miziam w bulce i na patelnie umaslona. mniam, chyba zrobie w weekend, majonezy mi sie przejadly. a w ogole to witanko w ten pochmurny dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.01.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ze skorupki sobie łyżeczką wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.01.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Gospodyni, obudź się ...... wiosna idzie, żołędzie czas grabić a z tych żołędzi napój kawopodobny robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.01.2013 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 No coś Ty, napój kawoprzewyższający robi zawsze Sołtys, na bazie każdej kawy sypkiej, nie instant. Te żołędzie to dla dzików zostawiamy, taczką do lasu się wywozi i mają tam używanie. Tyle, że w tym roku taczka nie daje rady, chyba wóz trzeba będzie do traktora zaprząść. Deszcz pada. Znowu w chałupie siedzieć trzeba. Chyba w końcu w ten deszcz trochęna dwór pójdę, duszę się już w chałupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.01.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 W ramach nadchodzacej wiosny i wyczekiwania na swieta wesolego, skaczacego jaja zasadzilam dzisiaj ... rzezuche :lol2: Pierwsze plony oczekiwane juz za tydzien :lol2: Witam wiosennie, a jak jaja to albo w jajecznicy, albo z makrela, albo ze szczypiorkiem, albo z rzezucha. Bez skorup Bez smazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.01.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 sorki Amber ale dla mnie jajka smazone nie sa:sick: :pniektorzy po prostu lubia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doranna 03.01.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Przepraszam jestem tu nowa i przyszłam się przywitać. Bo blog jest ciekawy. A pieczone jajka w skorupkach uwielbiam. Chociaż dzięki znajomym dopiero w zeszłym roku jadłam je pierwszy raz. Będę zaglądać pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 03.01.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Jamles Ty to normalnie jakiś jasnowidz jesteś ponoć w górach zamiecie i zawieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.01.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 na południu sypie śnieg;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.01.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 kurna a u nas za 5 minut poludnie i nic nie sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.01.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 a bo to widzisz TAR-cia przyroda postanowiła mojemu małżowi rogi przytrzeć wczoraj trochu śniegu spadło wieczorem i rano twierdził że do południa stopnieje no to do południa pada śnieg:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 03.01.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 a u mnie leje i wieje a dla kobiet to podobno takie jajo na twardo to bezcenne ....ze szprotkami najlepiej i pomidorek z natką na przybranie ...albo łosoś samo zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.01.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 a u nas mzy jakis deszcz. fuj, jest okropnie. ostatnio czuje sie jak wodnik szuwarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.01.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Dzień dobry Noworocznie Jaja faszerowane robię jak Łosia i Tarcia - dodaję duuuzo szczypioru, wedliny żadnej, za to sporo pieprzu do tego. I takie połóweczki z patelni przesmazone (na wierzchu bułeczka tarta). Pyyyycha! Jest pewną trudnością przekroić takie ugotowane jaja (nieugotowane byłoby jeszcze trudniej he he) całe na pół ze skorupką ale się da :yes:. Co do gęsi - to są te co do nas z Rosji przylatują na zimę. Bo u nas cieplej. Niestety, obawiam się, zima jeszcze przyjdzie. Ale co by nie mówić - już cały grudzień z bańki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.01.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 no ale prognozy dlugoterminowe i jakies rosyjskie i amerykanskie zapowiadaly zimna zime w styczniu i a w lutym juz wiosne (tylko od ktorego lutego ) i wiadomo na polnocy pewnie znowu sniegu nie bedzie a tylko rozchalpicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.01.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 http://praca.wp.pl/title,W-Indiach-pracownicy-zjedli-pracodawce,wid,15220147,wiadomosc-zagranica.html Widać jajków nie mieli,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.01.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ha! Nie wytrzymałam i ZROBIŁAM sobie właśnie jajka faszerowane:yes:. Niniejszym je konsumuję. Są PYSZNE. Zrobiła z tym co miałam, czyli - z zieloną pietruszką, anchovisami, parmezanem, masłem i pieprzem - mmmmmm...! Nie dbałam o formę i nieco się pokruszyły (skorupki) ale cooo taaam...! Wszystko rozgniecione widelcem, nałożone do rozpołowionych skorupek, posypane bułka tarką i przesmażone do zrumienienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.01.2013 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 W ramach nadchodzacej wiosny i wyczekiwania na swieta wesolego, skaczacego jaja zasadzilam dzisiaj ... rzezuche :lol2: Pierwsze plony oczekiwane juz za tydzien :lol2: Wiesz co, Ambercia??? Ty jednak masz na czym czapkę nosić! Przecie mam pełno nasion rzeżuchy i różnych różności na kiełki, posiać zaraz trzeba! Przepraszam jestem tu nowa i przyszłam się przywitać. Bo blog jest ciekawy. A pieczone jajka w skorupkach uwielbiam. Chociaż dzięki znajomym dopiero w zeszłym roku jadłam je pierwszy raz. Będę zaglądać pozdrawiam:bye: Witaj, Doranno, ogromnie mi miło Cię przywitać! Rozgość się i nigdzie już nie wychodź! Jamles Ty to normalnie jakiś jasnowidz jesteś A wiesz, że to by wiele wyjaśniało... na południu sypie śnieg;) No co ja mogę na to powiedzieć??? :cry: Dzień dobry Noworocznie Jaja faszerowane robię jak Łosia i Tarcia - dodaję duuuzo szczypioru, wedliny żadnej, za to sporo pieprzu do tego. I takie połóweczki z patelni przesmazone (na wierzchu bułeczka tarta). Pyyyycha! Jest pewną trudnością przekroić takie ugotowane jaja (nieugotowane byłoby jeszcze trudniej he he) całe na pół ze skorupką ale się da :yes:. Co do gęsi - to są te co do nas z Rosji przylatują na zimę. Bo u nas cieplej. Niestety, obawiam się, zima jeszcze przyjdzie. Ale co by nie mówić - już cały grudzień z bańki! No znaczy się - jak one do nas doleciały i jeszcze dalej na zachód się wybrały, to u nas sroga zima jeszcze będzie??? no ale prognozy dlugoterminowe i jakies rosyjskie i amerykanskie zapowiadaly zimna zime w styczniu i a w lutym juz wiosne (tylko od ktorego lutego ) i wiadomo na polnocy pewnie znowu sniegu nie bedzie a tylko rozchalpicha Ja słyszałam, że Amerykanie wymyślili ciepły styczeń i lute mrozy w lutym... U nas póki co dalej pada, tfu. Gdybyż to był śnieg!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.01.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 takie ze skorupkami robiła w mojej młodości moja mama, ale ja zaniechałam produkcji, bo sa czasochłonne no i skorupki pękają w złych miejscach. Więc jak mi dali przepis na takie w białkach i na zimno, to odżyłam i robię. Są prostsze, szybsze i też dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.01.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Z tymi ptaszyskami to raczej mialam namyśli że to NIC nie oznacza.... Po prostu niektóre gatunki gęsi odlatują od nas a inne przylatują... A zima i tak będzie (nie śmiem mieć nadziei..). Odnośnie jaj, co by nie być gołosłowną (zdjęcia archiwalne - sprzed półgodziny - już zostały tylko dwie połówki...): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.