Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

zapasy robi się wg Indian, jak chrust zbierają to będzie mroźna zima

A psińco, moi Indianie mnie podglądali .... i się zdziwili, bo ja zmarzluch jestem:D

Śnieg mam nadal, chociaż jakby mniej. I mam ogromną nadzieję, że te mrozy ogromniaste to tylko bez składne majaczenie naszych prognostyków !

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jamlesik, kiedy ja codziennie te żołędzie grabię po trochę!

Pod samym dębem już zgrabiłam i Sołtys wywiózł, teraz nagrabiłam drugi wielki stos.

Jak zgrabię żołędzie to ruszę z grabiami po te liście, które nawiało po jesiennych porządkach.

Sąsiad pełno akacji ma za płotem i to jest kompletna dzicz, nic tam nie robi.

Ile stamtąd liści leci... :sick:

A Franiowej Mamie nie chcę głowy zawracać, kiedyś już Ją prosiłam, ale nie ma czasu. :no:

Sprzedaż domu, przeprowadzka, Franiowe terapie i nie ma czasu na nic.

Nie ma co głowy dziewczynie zawracać.

To tylko przepisy kulinarne, każdy średnio inteligentny chłop wiejski da sobie z tym radę. ;)

Z tą pogodą...

Jak takie zimy mają być, to ja chyba zawczasu zacznę sobie szukać jakiegoś zimowiska w Szwecji, gdzies na północy!

Jak wyjedziemy w listopadzie, tak w marcu dopiero wrócimy! :lol2:

u mnie zima na całego :p śnieg -2 i zaczyna cosik lecieć :p byłam nakarmić dupki ...dwie dupki :rolleyes: całkiem przyjemnie jest

wracając do jaj :) bo dopiero sobie poczytałam ...no to nie są zbuki stuletnie tylko odpowiednio przyrządzone , a że w glinie ...toć u nas kury pieką w glinie :p to może być dobre ...gorsze chyba by były jak tam w komentarzach twierdzą ..jaja dziewicy :o ponoc gotowane w moczu niemowlaka :confused: Depsia prawda to ? zapytaj :rolleyes:

ale koło tych jaj znalazłam rewelację :p

"Czerwone wino dobrze wpływa na nasze zdrowie. Jego spożycie w rozsądnych ilościach polecają lekarze a Francuzi od lat wierzą, że jest niezastąpione. Do tej pory to właśnie temu trunkowi przypisywano właściwości, dzięki którym mieszkańcy kraju znad Sekwany żyli dłużej. Okazało się jednak, że o wiele silniejszy wpływ na jedną z najwyższych średnich życia w Europie, mają nie tyle wina co sery pleśniowe.

Chodzi zwłaszcza o Roquefort zawierający sporą dawkę zdrowych tłuszczy. Tezę o wpływie serów pleśniowych na długowieczność opublikowali naukowych w brytyjskim magazynie Medical Hypothesis”. Popularne pleśniaki mają bowiem właściwości przeciwzapalne. To może wyjaśniać dlaczego Francuzi mają jeden z najniższych współczynników umieralności na choroby sercowo-naczyniowe.

Sery pleśniowe działają zbawiennie na organizm zarówno od wewnątrz jak i od zewnątrz, tzn. przez skórę. Badacze już pracują nad możliwościami ich wykorzystania w farmaceutyce i produktach kosmetycznych. Może zatem już niedługo będziemy smarować się balsamem z Roqueforta?"

:p lubię śmierduchy

Edytowane przez relek

Depsia nie nudź,

zima jest dobra od Wigilii do Trzech króli,

u cystych góroli, ze względu na dutki, może być dłużej,

Jadźka!!!

(Pamietacie młynarza z "Samych Swoich" jak się napił i wszyscy go uspokajali, a on nic tylko "Jadźka!"? :lol2: )

mój Hrabia nie ma ataków po winie , czekoladzie i cytrusach i serach tyż :p ale ma jak długo śpi :) za długo .....Hrabiątko jak zje za dużo wyrobów z kakaem lub orzechów i w sytuacjach stresowych :rolleyes: Hrabianka jak się zmienia pogoda ......mają aury .........ja jestem po dziadku służącym :wiggle:i mnie nic nie boli :rotfl:.......trzeba wiedzieć w kogo się wrodzić

a zawsze jest tak ,że leki na jedno pomagają a na drugie szkodzą :) ja bym wolała mieć zdrowe serce i migrenę :p

Edytowane przez relek

No ba...

Szczęściara jedna...

Aż na blogu się wywnętrzyłam przez ten brak śniegu i początki depresji pogodowej.

Ja migreny to mam zawsze w przeddzień niżu.

W sam dzień niżu i deszczu to ja już nie cierpię, ale za to dzień wcześniej...

A teraz czekam na śnieg i nic!

nic sie nie bój:) jutro o 22 nadejdzie mróz i śnieg:p

Ezs, a z tymi Francuzami to ja wiem chyba o co chodzi ;) koleżanka wyszła za jednego i zamieszkała na stałe w Paryżu ale co roku na miesiąc wakacji pojawiali się w Polsce i na podstawie obserwacji ja mam taką diagnozę dotyczącą przyczyny ich długowieczności ;) oni puszczają wiatry :wiggle:

Edytowane przez relek

Depesia nie boj i ty dostaniesz w koncu swoja porcje sniegu, a depresja kazdego dopada czasami i mija.

ogorkowa robie na jutro. wyszedl mi taki ogromniasty gar, ze chyba do pracy zawioze i poczestuje, bo w zyciu nie przejemy a szkoda wyrzucac i glodnych nakarmie:rolleyes:

Edytowane przez TAR

nic sie nie bój:) jutro o 22 nadejdzie mróz i śnieg:p

Ezs, a z tymi Francuzami to ja wiem chyba o co chodzi ;) koleżanka wyszła za jednego i zamieszkała na stałe w Paryżu ale co roku na miesiąc wakacji pojawiali się w Polsce i na podstawie obserwacji ja mam taką diagnozę dotyczącą przyczyny ich długowieczności ;) oni puszczają wiatry :wiggle:

Relka!!! Aaaaa!!! :rotfl: :rotfl:

Ludzie, ogórkowa...

A ja tak lubię ogorkową, matko...

Chyba Babcię napadnę, żeby zrobiła też!

Jutro to nie, bo jutro jedziemy do naszej ciotki (no TEJ ciotki), ale w piątek... :rolleyes:

Ciotka kazała fotoaparat zabrać, życzy sobie mieć zdjęcia własnych wnętrz porobione.

Chyba nie chce się jej latać po chałupie i oglądać... :o