braza 09.01.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 zapasy robi się wg Indian, jak chrust zbierają to będzie mroźna zima A psińco, moi Indianie mnie podglądali .... i się zdziwili, bo ja zmarzluch jestem:D Śnieg mam nadal, chociaż jakby mniej. I mam ogromną nadzieję, że te mrozy ogromniaste to tylko bez składne majaczenie naszych prognostyków ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.01.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 jakby kto przeoczył niusa pogodowego :pto jeszcze to do dyskusji dorzucę http://pogoda.wp.pl/kat,1034985,title,W-tym-roku-moze-pasc-globalny-rekord-ciepla,wid,15229767,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 w maju prosze Cie nie strasz, wiosna musi byc szybko, bo ckni mi sie za nia. sniegu troche tez chce ale wiosna niech szybko przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2013 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Jamlesik, kiedy ja codziennie te żołędzie grabię po trochę! Pod samym dębem już zgrabiłam i Sołtys wywiózł, teraz nagrabiłam drugi wielki stos. Jak zgrabię żołędzie to ruszę z grabiami po te liście, które nawiało po jesiennych porządkach. Sąsiad pełno akacji ma za płotem i to jest kompletna dzicz, nic tam nie robi. Ile stamtąd liści leci... A Franiowej Mamie nie chcę głowy zawracać, kiedyś już Ją prosiłam, ale nie ma czasu. Sprzedaż domu, przeprowadzka, Franiowe terapie i nie ma czasu na nic. Nie ma co głowy dziewczynie zawracać. To tylko przepisy kulinarne, każdy średnio inteligentny chłop wiejski da sobie z tym radę. Z tą pogodą... Jak takie zimy mają być, to ja chyba zawczasu zacznę sobie szukać jakiegoś zimowiska w Szwecji, gdzies na północy! Jak wyjedziemy w listopadzie, tak w marcu dopiero wrócimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.01.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 (edytowane) u mnie zima na całego śnieg -2 i zaczyna cosik lecieć byłam nakarmić dupki ...dwie dupki całkiem przyjemnie jest wracając do jaj bo dopiero sobie poczytałam ...no to nie są zbuki stuletnie tylko odpowiednio przyrządzone , a że w glinie ...toć u nas kury pieką w glinie to może być dobre ...gorsze chyba by były jak tam w komentarzach twierdzą ..jaja dziewicy ponoc gotowane w moczu niemowlaka Depsia prawda to ? zapytaj ale koło tych jaj znalazłam rewelację "Czerwone wino dobrze wpływa na nasze zdrowie. Jego spożycie w rozsądnych ilościach polecają lekarze a Francuzi od lat wierzą, że jest niezastąpione. Do tej pory to właśnie temu trunkowi przypisywano właściwości, dzięki którym mieszkańcy kraju znad Sekwany żyli dłużej. Okazało się jednak, że o wiele silniejszy wpływ na jedną z najwyższych średnich życia w Europie, mają nie tyle wina co sery pleśniowe. Chodzi zwłaszcza o Roquefort zawierający sporą dawkę zdrowych tłuszczy. Tezę o wpływie serów pleśniowych na długowieczność opublikowali naukowych w brytyjskim magazynie „Medical Hypothesis”. Popularne pleśniaki mają bowiem właściwości przeciwzapalne. To może wyjaśniać dlaczego Francuzi mają jeden z najniższych współczynników umieralności na choroby sercowo-naczyniowe. Sery pleśniowe działają zbawiennie na organizm zarówno od wewnątrz jak i od zewnątrz, tzn. przez skórę. Badacze już pracują nad możliwościami ich wykorzystania w farmaceutyce i produktach kosmetycznych. Może zatem już niedługo będziemy smarować się balsamem z Roqueforta?" lubię śmierduchy Edytowane 9 Stycznia 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 09.01.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Depsia nie nudź,zima jest dobra od Wigilii do Trzech króli,u cystych góroli, ze względu na dutki, może być dłużej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.01.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 relek, ciekawe jak ci Francuzi żyją. sery pleśniowe i czerwone wino wywołują migreny, u migrenowców oczywiście. Może tam migren nie mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 czekolada i cytrusy niestety tez ale oni tez jedza duzo owocow morza moze to lagodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2013 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Depsia nie nudź, zima jest dobra od Wigilii do Trzech króli, u cystych góroli, ze względu na dutki, może być dłużej, Jadźka!!! (Pamietacie młynarza z "Samych Swoich" jak się napił i wszyscy go uspokajali, a on nic tylko "Jadźka!"? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.01.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 (edytowane) mój Hrabia nie ma ataków po winie , czekoladzie i cytrusach i serach tyż ale ma jak długo śpi za długo .....Hrabiątko jak zje za dużo wyrobów z kakaem lub orzechów i w sytuacjach stresowych Hrabianka jak się zmienia pogoda ......mają aury .........ja jestem po dziadku służącym :wiggle:i mnie nic nie boli .......trzeba wiedzieć w kogo się wrodzić a zawsze jest tak ,że leki na jedno pomagają a na drugie szkodzą ja bym wolała mieć zdrowe serce i migrenę Edytowane 9 Stycznia 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 no to ja hrabianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 chyba bym wolała zdrowe serce bez migreny.... i dużo pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 w sumie ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 a dzis w ramach umiarkowanego ruszania sie poodsniezalam sobie podjazd lopata na kolkach, EZSia zdrowe to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2013 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 No ba...Szczęściara jedna...Aż na blogu się wywnętrzyłam przez ten brak śniegu i początki depresji pogodowej. Ja migreny to mam zawsze w przeddzień niżu. W sam dzień niżu i deszczu to ja już nie cierpię, ale za to dzień wcześniej... A teraz czekam na śnieg i nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 09.01.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 (edytowane) nic sie nie bój:) jutro o 22 nadejdzie mróz i śnieg:p Ezs, a z tymi Francuzami to ja wiem chyba o co chodzi koleżanka wyszła za jednego i zamieszkała na stałe w Paryżu ale co roku na miesiąc wakacji pojawiali się w Polsce i na podstawie obserwacji ja mam taką diagnozę dotyczącą przyczyny ich długowieczności oni puszczają wiatry Edytowane 9 Stycznia 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 (edytowane) Depesia nie boj i ty dostaniesz w koncu swoja porcje sniegu, a depresja kazdego dopada czasami i mija. ogorkowa robie na jutro. wyszedl mi taki ogromniasty gar, ze chyba do pracy zawioze i poczestuje, bo w zyciu nie przejemy a szkoda wyrzucac i glodnych nakarmie:rolleyes: Edytowane 9 Stycznia 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2013 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 nic sie nie bój:) jutro o 22 nadejdzie mróz i śnieg:p Ezs, a z tymi Francuzami to ja wiem chyba o co chodzi koleżanka wyszła za jednego i zamieszkała na stałe w Paryżu ale co roku na miesiąc wakacji pojawiali się w Polsce i na podstawie obserwacji ja mam taką diagnozę dotyczącą przyczyny ich długowieczności oni puszczają wiatry Relka!!! Aaaaa!!! :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 09.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Depsia i mnie śnieg dopadł... a jutro ma ponoć dopadać jeszcze.... Zabieraj go sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ludzie, ogórkowa... A ja tak lubię ogorkową, matko... Chyba Babcię napadnę, żeby zrobiła też! Jutro to nie, bo jutro jedziemy do naszej ciotki (no TEJ ciotki), ale w piątek... Ciotka kazała fotoaparat zabrać, życzy sobie mieć zdjęcia własnych wnętrz porobione. Chyba nie chce się jej latać po chałupie i oglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts