jamles 11.01.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Muszę się zainteresowac naszymi lokalnymi dostawcami... Koniknet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 12.01.2013 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 ta choinka nie ma osłoniętych korzeni , a idą mrozy Pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań co za radość, gdy saniami można jechać w dal Gdy pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań a przed nami i za nami wiruje tyle gwiazd...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.01.2013 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Łooo, Tarciu, jaka fajna choinka ośniezona! Dziękuję! Brazunia - Ty się tak nie domagaj, bo jeszcze przyjadę i dopiero będziesz miała kłopot! Ja wciąż czekam na rewizytę po naszych wizytach! Może teraz, dopóki nie masz zbyt wiele zwierząt i Młoda ma ferie? Głodna okropnie się zrobiłam, bo w całym domu pachnie, chleb się piecze. Śnieżek u nas wciąż nieduży, ale staram się cieszyć i tym, co jest, a co. No to lecę, jakieś zajęcie sobie wymyślić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.01.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Depsia ja mam nadmiar śnieżyska i wciąż pada... chętnie oddam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.01.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Depsia, zwierzaki co prawda tylko dwa, ale o podróżach na razie zapominam. Może wiosną, gdy śniegi stopnieją i Szanowny wróci uda mi się gdzieś wyruszyć. Ja się nie domagam, ja zapraszam, a kłopotów nie widzę żadnych, poradzę sobie z Tobą Śniegu mam w pytę!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 12.01.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Tiaaaa... U nas wszędzie tylko las... DPSia - wszędzie las to ma Braza i nie ma szans na radiowy:sick: . Ty masz lasy wokoło ale nie zaraz koło domu, więc masz dużą szansą na radiowy tylko poszukaj czy jest dostawca. Las wykluczający radio to masz tam gdzie goście i jeśli stamtąd szedłby sygnał to kaplica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 12.01.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 To o czym pisze Jamlesik: http://koniknet.pl/index.php?id=ofirmie Są w Tuplicach m.in... sprawdź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.01.2013 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Sprawdzę, zobaczymy. U nas jest tak, że akurat tam, gdzie jest najmniej lasu, bo pole najpierw, to i nadajnika nie ma, bo to pole i las, i już. W tam, gdzie nadajniki (Brody, Tuplice), to przez las. No i ta kotlinka. No nic, sprawdzę, bo a nuż, może się udać. Limit 3GB jest NAPRAWDĘ mały, a musimy pomyśleć o udostepnieniu internetu gościom. I wtedy z takim limitem, to ja sobie mogę... podmuchać w doopę... Dopadało troszkę jeszcze! Mamy jakieś 5 cm śniegu! Jak miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.01.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 ta choinka nie ma osłoniętych korzeni , a idą mrozy nie boj, nic jej nie bedzie. u nas dzis -2 , choinke przestawimy dzis blizej sciany domu i donica bedzie oblozona kapturkiem z welny min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 12.01.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Z tymi nadajnikami różnie bywa, u nas jest na gimnazjum najbliższym a akurat między nami a tymże gimnazjum - pola i łąki Poszukaj, bo warto. Szybko i bez ograniczeń oraz w dobrej cenie i w razie czego - wszelkie sprawy o rzut beretem, szybko oraz - NIEKORPORACYJNE podejście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.01.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 radiowy bez ograniczeń a ile komputerów możesz pod to podpiąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.01.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 bez ograniczenia byle wifi mialy no i ruter musi byc. my akurat mamy podpiete 3 lapki i 1 stacjonarny. w pracy tez mamy radiowke ale ruter inny (na wiecej kompow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.01.2013 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Wysłałam maila z zapytaniem czy mają u nas zasięg, zobaczymy co napiszą. OCZYWIŚCIE prądu nie mamy, jak zwykle, kiedy popada śnieg, zwłaszcza mokry. No i przy wiatrach, to samo zaraz. Dobrze, że na kozie wodę można na herbatę wstawiś ( w razie W to i obiad ugotować ), a lapek ma baterię. Dzisiaj ma okazję się wykazać moja nowa bateria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 12.01.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Czytam sobie o moim ulubionym bohaterze /Jack Reacher/, a tam jak byk: DPS /Defense Protective Service/. No, nie powiem...poczułam się jak...na Forum;) Nie wnikam czy Twój nick ma korzenie w Pentagonie, ale to ciekawe skojarzenie o czym MUSIAŁAM donieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.01.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Te korzenie w Pentagonie moga być, po Depsi wszystkiego można się spodziewać Depsia, ja mam 31 GB limitu z Orange za 79zł. W tym miesiącu zrezygnowałam z usługi Happy Hours (15 zł. miesięcznie). W ramach tej usługi od 23:00 do 07:00 praca w necie nie zabiera limitu. Zrezygnowałam, bo jednak okazała się niepotrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.01.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 u nas cały dzień sypało i chyba sobie dalej sypie tak niby niespiesznie ale skutecznie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.01.2013 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Oooo, witaj Polikarpio w moich skromnych progach! No i proszę, a ja sie zastanawiałam czasem, skąd ta moja wojowniczość! Nooo, teraz to już wszystko jasne. Powiadasz, Brazunia, że wszystkiego...? Hmmm - chyba masz rację! Śniegu nam dosypało, nie jakieś olbrzymie ilości, ale jestem wreszcie usatysfakcjonowana i szczęśliwa! Na świecie zrobiło się pięknie, na pewno pójdziemy z Sołtysem na spacer dzisiaj! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.01.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) ... aleś mię się na zaległościło ... A te śledzie i te krewetki... Obiecywałeś, że kiedyś zrobisz mi te robale takie dobre, że sama jeszcze o dokładkę będę usilnie się dopraszała. To ja się pytam: kiedy to będzie??? Bo moja kuchnia jest na to gotowa. No. ... ... ten tego ... no ... ... kiedy ... kiedy ... kiedy ? ... sam jeszce nie wiem ... byłem przeca niedawno u Ciebie na śniadaniu ad wsączania ... może być i wódka ... byle dobrze zmrożona ad krewetki i inne robale ... można je przygotować na dziesiątki sposobów ... te http://www.chefpaul.net/shrimpFet.html to chyba ulubione Ciemiężycielki przegrzebki są u mnie równie popularne jak krewetki a sposobów ich przygotowania również ogromna ilość ... lubię: pieczone w prosty sposób w piekarniku (marynowane przed pieczeniem w czosnkowo tymiankowej oliwie), również Florentine (szpinakowe z parmesan'em), Scampi (z zieloną sałatą i grzankami), z ostrym pomidorowym Diavolo, jako małą zakąskę można również podawać na ich własnych muszlach, smażone na patelni z dodatkiem soku z pomarańcz i cytryn ... i "surf and turf style" z grilla zawijane w plastry boczku ... warto na wiosnę, kiedy czosnek ma piękny zielony szczypior, przygotować sobie oliwę czosnkową ... która jest również, doskonałym dodatkiem do świeżo wypieczonego chleba ... jak tylko mi z talerza żarcie nie zwiewa i nie patrzy na mnie z wyrzutem znaczy można to jeść ... lub choć spróbować ... baaaaaardzo mnie się takie podejście podoba Zamknęłam się w sobie z żalu. Wszyscy mają śnieg, a ja nie!!! To już na kpiny jakieś ze mnie zakrawa. ... ... pocieszę Cię ... u mnie również ni ma ... tak po prawdzie to tym od pogody to sie strasznie pomerdało ....oni już nic nie potrafią , chyba siadają rano i se z kapelusza wyciągają losy ... ... i tak to jest na "całym świecie" ad długowieczności ... Francuzi - wiatry ... Chińczycy - jaja ... a my ? ...właśnie czytam .........no ale w to, co robią amerykańscy kowboje ...nie uwierzę , aż zapytam Chefa popijają herbatę z zalanych wrzątkiem króliczych bobków a mówią ,że Amerykanin to taki cywilizowany stwór...... ...... ... wprawdzie w Texas bywam dość często ale z taką "herbatką" się jeszcze nie spotkałem tequila z sokiem pomarańczowym to i owszem (stosunek ilości tequila do soku jest wprost proporcjonalny do wielkości cowboy'a) Przyda... widzę jednak niejaki problem. Bo i skąd mam wziąć suszonego byczego penisa? Łatwiej już o te królicze bobki... hmmmm....... Anetka ma przecież dość sporą suszarnię ... ale się rozgadałem więc na zakończenie ... Na świecie zrobiło się pięknie, na pewno pójdziemy z Sołtysem na spacer dzisiaj! nie będę spacerował ... dość mam ruchu w pracy ... posiedzę na tarasie delektując się z Hrabią (Montecristo) i trochę "ponasączam" Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.01.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 ja na spacerku byłam a teraz albo małża wypchnę albo coby nerwów oszczędzić sama pójdę odśnieżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.01.2013 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nooo, kochany - nie ma totamto, słowo sie rzekło, causa finita! Słowo droższe piniendzy, teraz trzeba zrealizować. Napisałeś: " warto na wiosnę, kiedy czosnek ma piękny zielony szczypior, przygotować sobie oliwę czosnkową ..." Ale że co - tego szczypioru do oliwy dodac czy jak...? Hehe, a śnieg piękny, biały to my juz teraz mamy i bardzo sie z niego cieszymy! U nas długowieczność to chyba... od brymuchi? Hm... Ciekawe, czy Mirek znajdzie te bycze penisy do suszenia. A tego Hrabiego to trochę zostaw, jak sie spotkamy to spróbujemy! Już sie zaczyna ściemniać, pewnie za chwilę pójdziemy z Sołtysem w wieś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts