Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

A jeszcze Wam podsunę: TUTAJ lista warzyw i owoców, które naprawdę warto kupić eko, bo wchłaniają najwięcej pestycydów.

Polecam zresztą stronkę całą, warto zajrzeć do bazy producentów, być może jakiś producent jest obok Was i warto zacząć robić tam zakupy. :yes:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale chyba tylko surowy, bo po obrobce termicznej kwas szczawiowy ulega rozkladowi, czy jakos tak. uwielbiam kruche z rabarbarem, powidelka wlasnej produkcji i kompocik do obiadu :D

to tego nie wiedziałam...a zawsze mnie od rabarbaru odrzucało, choć go lubię :o jakaś sprzeczność

Noi masz, teraz chyba muszę sobie jakiegoś fajnego likieru nalać alibo i naleweczki naszej...

Siatka do wialni podobno już wysłana, może jutro dotrze.

Torebki zamówione, mam nadzieję, że też niedługo dotrą.

No to za kilka dni następne mielenie. :D

Chyba powinnam sie zabrać za projektowanie jakiejś fajnej etykietki! :lol:

No!

Przyszła siatka do wialni. :D

Sołtys z siatki bardzo zadowolniony, będzie wiał!

Jeszcze jakby zdecydował się kupić autko Pan, który chwilę temu dzwonił... :D

O kciuki w intencji poproszę!

Depesiu,zaczęłam robić ogród naturalistyczny i potrzebuję do niego trochę "chwastów".

Jednym z nich jest żółty wrotycz.

Czytałam u Ciebie na blogu przepis na preparat z wrotycza,więc pomyślałam sobie że może wiesz gdzie można kupić nasiona?Noż szukam w internecie i nic.To samo z perzem kępowym wydłużonym,nie wiedziałam że taki problem jest dostać konkretne chwaściska 8)

kciki zaciśnięte ciezko isac na klawiaturze

Gosiu - dziękuję, wieczorem oddzwonią, jeśli zechcą autko...

ojojoj ! ojojoj!! ojojoj!!! ojojoj!!!!!!! olaboga !!!! :o przyszedł do mnie nienachlany dwulatek i obalił litr spirytusu na wiśni i miodzie :bash:

Ojojojoj, to naprawdę olaboga!!! :o

duuuuża strata:(

Święte słowa... :yes:

jesooo a ja zle zrozumialam obalil=wypil i mysle sobie, ze u relki jakies niepokojace historie sie odbywaja:o:rolleyes:

W pierwszej chwili też już się zastanawiałam, czy pojechali z małym na pogotowie czy prosto na izbę przyjęć. ;)

DPsia gdzie ta baza producentów?

TUTAJ, można też na stronie głównej kliknąć na mapie w swoje województwo.

Depesiu,zaczęłam robić ogród naturalistyczny i potrzebuję do niego trochę "chwastów".

Jednym z nich jest żółty wrotycz.

Czytałam u Ciebie na blogu przepis na preparat z wrotycza,więc pomyślałam sobie że może wiesz gdzie można kupić nasiona?Noż szukam w internecie i nic.To samo z perzem kępowym wydłużonym,nie wiedziałam że taki problem jest dostać konkretne chwaściska 8)

Kochana, bo ludzie chwastów nie sieją, tylko je wyrywają!!! :rotfl:

Jak chcesz, to przyjedź wiosną i nawyrywasz sobie u mnie wrotycza i perzu skolko ugodno - i to wcale nie jest żart! :no: :lol2: