Arctica 19.01.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 U nas sypie od rana:sick:... jakby co to kurierem na warunkach szczególnych chyba trza by było;) Aż mi dzięcioła na taras do słoninki przypędziło:rolleyes:... takiego dużego co chyba czarny się zwie, bo duży z nazwy to o połowę mniejszy Siem witam z Sołtysem, Ahoj kapitanie:bye: Sołtys kapitan???... czy kapitan Sołtys???... hmmmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 19.01.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) no czekałam na wejście Smoka :rolleyes:a to było wejście Sołtysa .....ale się napisał :wiggle:niech mi Sołtys odpisze jak się ma ta łajba do mojego łózka piętrowego Pirata , bo mi tu baby nascekały , że niebezpiecznie i ze zgupiałam ...a ja łóżko mam już cały tydzień i zabawa przednia hak służy do wciągania śniadania na górę , sznur sobie wisi a Kapitan mniej siedzi przy kompie bo żegluje wiatr u nas wieje od wschodu na zachód i pada śnieg od rana i - 9 st jak nie zmieni kierunku to może do Ciebie nawieje ...napadało już ze 20 centymetrów, a ma padać do nocy ...a se wypatrzyłam , że w piątek w nocy -20 st Edytowane 19 Stycznia 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.01.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Ałąaaał.. ale łajba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.01.2013 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Nooo... To "Kapitan Głowacki" z Trzebieży, chłopcy na nim robili swoje pierwsze rejsy na Bałtyk i Morze Północne. Najpiękniejsze wspomnienia z młodości, ja takie mam z podobnego pięknego jachtu "Zew Morza". Niestety, mój "Zew" zatonął. A my teraz nie mamy czasu pływać, choć jacht na nas czeka na 44 wyspach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.01.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Śnieg nie pada, kciuków nikt nie trzyma... Jedna Gosiek... I ona jedna dała radę - autko sprzedane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.01.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 O, to fajnie, teraz możecie rozglądać się za kijanką choć dziś czytałam w jakiejś gazecie, że nowe auta są "programowane" na zepsucie się a koszty napraw są tak skalkulowane, żeby opłacało się bardziej kupić nowe. I fajnie, ja też bym chciała kupować auto co 4 lata, tylo niech one kosztują 20 tyś a nie 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.01.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Gratulki sprzedaży punciaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.01.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Sołtysowi radosne "Dzień dobry" http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/91.gif .... chociaż bardziej pasuje w tej chwili "Dobry wieczór" .... Czy ktoś wie, kiedy skończy się zima i dlaczego tak późno ....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.01.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Depsia, u mnie sypie drugi dzień mam serdecznie dość Odśnieżamy i odśnieżamy i furt zasypane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.01.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 O, to fajnie, teraz możecie rozglądać się za kijanką choć dziś czytałam w jakiejś gazecie, że nowe auta są "programowane" na zepsucie się a koszty napraw są tak skalkulowane, żeby opłacało się bardziej kupić nowe. I fajnie, ja też bym chciała kupować auto co 4 lata, tylo niech one kosztują 20 tyś a nie 50 Kijanka odpadła w przedbiegach. Gratulki sprzedaży punciaka Dziękuję - bardzo się cieszę, bo zeszliśmy z kosztów, auto poszło w dobre ręce (starszy pan, a syn jest lakiernikiem), a my odzyskaliśmy miejsce w stodole. Czy ktoś wie, kiedy skończy się zima i dlaczego tak późno ....??? W kwietniu. Bo jest złosliwa. Nastepny zestaw pytań proszę. Depsia, u mnie sypie drugi dzień mam serdecznie dość Odśnieżamy i odśnieżamy i furt zasypane... Drugi dzień patrzę za tym śniegiem i nie ma. Czekam i czekam i furt tylko ten stary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.01.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 uffff - to mogę puścić - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sołtys DPS 19.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 DPSia - dzienks! Dzień dobry Sołtysowi Dobry na wieczór Gagato U nas sypie od rana:sick:... jakby co to kurierem na warunkach szczególnych chyba trza by było;) Aż mi dzięcioła na taras do słoninki przypędziło:rolleyes:... takiego dużego co chyba czarny się zwie, bo duży z nazwy to o połowę mniejszy Siem witam z Sołtysem, Ahoj kapitanie:bye: Sołtys kapitan???... czy kapitan Sołtys???... hmmmmm.... Sie witam z Arniką i otwieram konkurs na wywołany przez nią dylemat sołtysa. No jakiego chcecie sołtysa. Pierwsi trzej forumowi konkursowicze mogą liczyć na uścisk http://cosgan.de/images/smilie/liebe/h053.gif dłoni. no czekałam na wejście Smoka :rolleyes:a to było wejście Sołtysa .....ale się napisał :wiggle:niech mi Sołtys odpisze jak się ma ta łajba do mojego łózka piętrowego Pirata , bo mi tu baby nascekały , że niebezpiecznie i ze zgupiałam ...a ja łóżko mam już cały tydzień i zabawa przednia hak służy do wciągania śniadania na górę , sznur sobie wisi a Kapitan mniej siedzi przy kompie bo żegluje wiatr u nas wieje od wschodu na zachód i pada śnieg od rana i - 9 st jak nie zmieni kierunku to może do Ciebie nawieje ...napadało już ze 20 centymetrów, a ma padać do nocy ...a se wypatrzyłam , że w piątek w nocy -20 st Czekamy na ten śnieg z utęsknieniem. Za wiatry dzięki. Tylko żeby nie za duże bo by mi się łajba za dużo rozbujała. Sołtysowi radosne "Dzień dobry" http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/91.gif .... chociaż bardziej pasuje w tej chwili "Dobry wieczór" .... Czy ktoś wie, kiedy skończy się zima i dlaczego tak późno ....??? Dobry na wieczór i aby do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.01.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 W kwietniu. Bo jest złosliwa. Nastepny zestaw pytań proszę. :P U mnie znowu pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.01.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 chodźcie do mnie na imprezkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.01.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 :P U mnie znowu pada 2 razy dziś odśnieżaliśmy a sypie nadal ...wrrr... chodźcie do mnie na imprezkę Byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.01.2013 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 U mnie wciąż nie pada. Tylko stary śnieg leży. Nawet nie ma czego poodśnieżać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.01.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Pracoholizm jest gorszy od faszyzmu:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.01.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Pracoholizm jest gorszy od faszyzmu:sick: nie byłabym tak pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.01.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Ahoj ... tak przyglądając się z letka "Głowackiemu", się zastanawiam, czy to jeszcze kecz, brygantyna czy bryg może ? "Zew Morza" to legenda Bractwa Żelaznej Szekli ... trochę szkoda, że został w Morzu Śródziemnym ... Anetko. pływałaś może pod Baranowskim ? Sołtysie, ... Skipper albo choć Bosmanmat tyż brzmi dumnie ... ehhhhhhhhhhhh ... ja to jeno na łódkach z motorkiem łostatnio ps - dobrze, że u mnie śniegu niet ... rozpocząłem wczoraj prace ziemne pod rozbudowę tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.01.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 "Kapitan Głowacki" to brygantyna, więcej o żaglowcu TUTAJ. Jak się powiększy dolne zdjęcie to pięknie to widać. Na "Zewie Morza" pływałam nie pod Baranowskim, to był taki kapitan... matko, musiałabym w książeczce żeglarskiej zobaczyć, nie pamiętam jego nazwiska. Najbardziej z rejsów "Zewowych" pamiętam Operation Sail' 80, był wtedy wieeeeelki jubel, oprócz nas plynęło jeszcze kilka polskich jednostek, m.in. "Pogoria" właśnie pod Baranowskim. Zresztą, zupełnie najpierwszy jacht naszych chłopców to był nasz jacht, Giga II, sześciometrowy jacht kilowy - bo tylko takie uznaję jako wyspiarka. Te mieczowe to w szuwary dobre, a nie do pływania. Ja bym i na tych motorkach popływała, ale nie ma kiedy, nie ma jak... Na osłodę - starsze dziecię w czasie rejsu na "Głowackim". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts