EZS 20.01.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Świetne zdjęcie ja też wolę kilowe, bo mniej wywrotne. I jeszcze żeby solidny balast miały, bo jak nie mają to od razu ja mam ochotę za ten balast robić, czyli siedzę w najniższym punkcie. Na szczęście po morzu i na czymś duzym (nie mam pojęcia co to było, to jacht naszej PŁ) płynełam tylko raz w życiu, reszta na jeziorze gdzie do brzego zawsze blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.01.2013 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Ewa - tak po prawdzie to z pływaniem na statkach i jachtach jest tak jak z lataniem. Jak nisko i wolno latasz to zlecisz, a jak zbyt blisko brzegu to wpadniesz do wody... Statki i jachty, które nie zdążą się schronić do portu przed sztormem zawsze uciekają w morze, gdzie głębiej i dalej od brzegu - bo tam fala znacznie dłuższa, łągodniejsza o wiele, a na płytkich wodach fala jest wysoka, ma krótką podstawę, więc stroma i jacht jest znacznie bardziej narażony. Daleko na morzu o niebo bezpieczniej i łagodniej. Coś Wam jeszcze wstawię, http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2013/01/c59blubne-magdaleny-i-wacc582awa.jpg To moi Dziadkowie w dniu ślubu. Wstawcie i swoich, jeśli macie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.01.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Super. Niestety - nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.01.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Ty wiesz, że jesteś podobna do babci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.01.2013 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 No trochę powinnam byc, nie? Nooo, dziewczynki i chłopcy - nikt nie ma Babci na fotce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.01.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 ja mam ale sa 45 km dalej, u mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sołtys DPS 20.01.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Ahoj ... tak przyglądając się z letka "Głowackiemu", się zastanawiam, czy to jeszcze kecz, brygantyna czy bryg może ? "Zew Morza" to legenda Bractwa Żelaznej Szekli ... trochę szkoda, że został w Morzu Śródziemnym ... Anetko. pływałaś może pod Baranowskim ? Sołtysie, ... Skipper albo choć Bosmanmat tyż brzmi dumnie ... ehhhhhhhhhhhh ... ja to jeno na łódkach z motorkiem łostatnio ps - dobrze, że u mnie śniegu niet ... rozpocząłem wczoraj prace ziemne pod rozbudowę tarasu Dzięki za skippera i powodzenia w kreciej robocie przesyłam Ci odrobinkę zimy http://cosgan.de/images/smilie/verschiedene/s040.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.01.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) moja mama robi drzewo genealogiczne własnie skanowałam jakieś stare fotki to moja babcia za młodu Edytowane 20 Stycznia 2013 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.01.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 a ja nie mam skanera:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.01.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 mój mąż ma zeskanowane wszystkie rodzinne zdjęcia, ale nie mam na moim kompie, nie wiem, dlaczego Może coś potem dostanę od niego... Podoba mi się sukienka babci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.01.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 piekne te wasze babcie, moja tez byla niczego sobie, wroce Depsiu do tematu jesli pozwolisz w lutym, wtedy wezme pare fotek od mamy i wkleje. moja babcia w lutym konczy 91 lat:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sołtys DPS 21.01.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 a ja nie mam skanera:( Jeśli mogę Ci jakoś pomóc to proponuję użyć zwykłego aparatu foto i po prostu zrobić zdjęcie ze zdjęcia. Gdyby wyszła kiepska jakość to proszę poprosić o pomoc moją ukochaną DePSię. Jak się przekonałem na wszystko ma sposób. http://cosgan.de/images/smilie/haushalt/g015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.01.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 tu mam zeskanowane co prawda nie moi dziadkowie ale tez slubna fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.01.2013 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Markotko - piękni! I te welony niegdysiejsze, z kwiatami zawsze, najczęściej żywymi... Teraz wszystko sztuczne... Arctico - zrób fotkę fotki, ja wiem, że tylko telefon, ale - może się uda? Warto spróbować! Markotko - a to czyi Dziadkowie? Tarciu, wracaj, kiedy tylko zechcesz do tematu Babć, One takie kochane są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.01.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Depesiu to ktoś z rodziny Moja mama robi drzewo genealogiczne i chodzi po rodzinie, zbiera zdjęcia i skanujemy je i wklejamy w te drzewo, robi tez album na 90 urodziny dziadka taki rodzinny z podpisami, który będzie tez dla nas wnuków bo my to już niewiele tych osób znamy. A u nas pół wsi to rodzina , dziadek i babcia mieli kilkoro rodzeństwa i wszyscy niemal zostali na wsi, teraz się dopiero dowiedziałam, że sąsiedzi to rodzina bo podzielili dużą działkę miedzy dzieci i co dom to potomkowie pradziadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.01.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Nie mam zdjęć zostały w Perle u Taty ale będę pamiętała. Markoto, masz jakiś ciekawy program komputerowy do robienia tego drzewa genealogicznego ???? A w ogóle to dzień dobry ........ zimno u mnie i bark mnie boli ale za to za 5 dni ferie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.01.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Pamiętam wiele takich zdjęć ślubnych miały swój urok te kwiaty układane na welonach ...gdzieś takie mam , ale skleroza nie odpuszcza , nie mogę sobie przypomnieć gdzie wpierdzieliłam portret ślubny dziadków ...ale , ale, pokaże Wam wkrótce moją perełkę :rolleyes:zdjęcie własnego młodego dziadka Jana trochę przed ślubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.01.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 my robimy na stronie myheritage.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.01.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 No to czekam na te fotki, dziewczynki! My już kilka lat temu zrobiliśmy włąśnie na myheritage (wtedy jeszcze to byli moikrewni.pl), tam się to robi łatwo i szybko. Doszliśmy do XVIII wieku wstecz. Może kiedyś dojdziemy jeszcze dalej, kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.01.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Dziadek Jan ur. 13 maja coś tam ,coś tam ....zm 13 maja 45 roku no będę musiała go podnieść Edytowane 21 Stycznia 2013 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts