Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Świetne zdjęcie :)

ja też wolę kilowe, bo mniej wywrotne. I jeszcze żeby solidny balast miały, bo jak nie mają to od razu ja mam ochotę za ten balast robić, czyli siedzę w najniższym punkcie.

Na szczęście po morzu i na czymś duzym (nie mam pojęcia co to było, to jacht naszej PŁ) płynełam tylko raz w życiu, reszta na jeziorze gdzie do brzego zawsze blisko :)

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewa - tak po prawdzie to z pływaniem na statkach i jachtach jest tak jak z lataniem. Jak nisko i wolno latasz to zlecisz, a jak zbyt blisko brzegu to wpadniesz do wody...

Statki i jachty, które nie zdążą się schronić do portu przed sztormem zawsze uciekają w morze, gdzie głębiej i dalej od brzegu - bo tam fala znacznie dłuższa, łągodniejsza o wiele, a na płytkich wodach fala jest wysoka, ma krótką podstawę, więc stroma i jacht jest znacznie bardziej narażony.

Daleko na morzu o niebo bezpieczniej i łagodniej. :yes:

Coś Wam jeszcze wstawię, :D

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2013/01/c59blubne-magdaleny-i-wacc582awa.jpg

To moi Dziadkowie w dniu ślubu.

Wstawcie i swoich, jeśli macie..? :D

Ahoj

... tak przyglądając się z letka "Głowackiemu", się zastanawiam, czy to jeszcze kecz, brygantyna czy bryg może ?

"Zew Morza" to legenda Bractwa Żelaznej Szekli :) ... trochę szkoda, że został w Morzu Śródziemnym :( ... Anetko. pływałaś może pod Baranowskim ?

Sołtysie, ... Skipper albo choć Bosmanmat tyż brzmi dumnie :lol: ;)

... ehhhhhhhhhhhh :(

... ja to jeno na łódkach z motorkiem łostatnio :(

ps - dobrze, że u mnie śniegu niet ;) ... rozpocząłem wczoraj prace ziemne pod rozbudowę tarasu :)

Dzięki za skippera

i powodzenia w kreciej robocie

przesyłam Ci odrobinkę zimy http://cosgan.de/images/smilie/verschiedene/s040.gif

a ja nie mam skanera:(

Jeśli mogę Ci jakoś pomóc to proponuję użyć zwykłego aparatu foto i po prostu zrobić zdjęcie ze zdjęcia. Gdyby wyszła kiepska jakość to proszę poprosić o pomoc moją ukochaną DePSię. Jak się przekonałem na wszystko ma sposób. http://cosgan.de/images/smilie/haushalt/g015.gif

Markotko - piękni! :D

I te welony niegdysiejsze, z kwiatami zawsze, najczęściej żywymi...

Teraz wszystko sztuczne...

Arctico - zrób fotkę fotki, ja wiem, że tylko telefon, ale - może się uda?

Warto spróbować!

Markotko - a to czyi Dziadkowie? :rolleyes:

Tarciu, wracaj, kiedy tylko zechcesz do tematu Babć, One takie kochane są! :yes:

Depesiu to ktoś z rodziny :D

Moja mama robi drzewo genealogiczne i chodzi po rodzinie, zbiera zdjęcia i skanujemy je i wklejamy w te drzewo, robi tez album na 90 urodziny dziadka taki rodzinny z podpisami, który będzie tez dla nas wnuków bo my to już niewiele tych osób znamy. A u nas pół wsi to rodzina , dziadek i babcia mieli kilkoro rodzeństwa i wszyscy niemal zostali na wsi, teraz się dopiero dowiedziałam, że sąsiedzi to rodzina bo podzielili dużą działkę miedzy dzieci i co dom to potomkowie pradziadków :)

Nie mam zdjęć zostały w Perle u Taty ale będę pamiętała.

Markoto, masz jakiś ciekawy program komputerowy do robienia tego drzewa genealogicznego ????

A w ogóle to dzień dobry ........ zimno u mnie i bark mnie boli ale za to za 5 dni ferie;)

Pamiętam wiele takich zdjęć ślubnych :p miały swój urok :p te kwiaty układane na welonach ...gdzieś takie mam , ale skleroza nie odpuszcza , nie mogę sobie przypomnieć gdzie wpierdzieliłam portret ślubny dziadków ...ale , ale, pokaże Wam wkrótce moją perełkę :rolleyes:zdjęcie własnego młodego dziadka Jana :D trochę przed ślubem

No to czekam na te fotki, dziewczynki!

My już kilka lat temu zrobiliśmy włąśnie na myheritage (wtedy jeszcze to byli moikrewni.pl), tam się to robi łatwo i szybko. :yes:

Doszliśmy do XVIII wieku wstecz.

Może kiedyś dojdziemy jeszcze dalej, kto wie? :D