Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wooow, jaki przystojniak, niczym Byron!

Jeszcze tylko wysokiego kołnierzyka mu brak!

Piękna fryzura romantyków z epoki, frak i kwiaty w dłoni!

Super! :D

U nas spadło jakieś 2 cm śniegu dzisiaj... :rolleyes:

Nie wiem, czy się cieszyć, że niedużo czy martwić, że mało...

Chyba jednak się martwię, bo drogi (poza drogą krajową) i tak kompletnie nieodśnieżone, nawet przy tak znikomych opadach są wszystkie białe i śliskie, więc szkoda mi, że sniegu nie ma wiecej, dla dróg i tak żadna różnica.. :bash:

Ciekawe, gdzie się Amber podziała... :rolleyes:

Dzien jest naprawdę miły! :D

Poszlim z Sołtysem poodśnieżać sobie (trafiło nam się wreszcie jakieś 3 cm świeżego puchu przez noc), przyszlismy rześcy i rozgrzani (wbrew mrozowi) jak po dobrej jeździe na nartach!

Teraz śniadanko i najtrudniejsza część dnia: co można wymyślić sobie do roboty, jeśli się nie wychodzi z domu, bo mróz??? :lol2:

Oj, czekajcie...

Przecież mozna dywany w śniegu wytrzepać! :lol:

Super, zaraz zjemy i do roboty, w takim mrozie to wszystkie roztocza szlag trafi!

a ja dzis na zakupach w przerwie lunchowej bylam, chcialam w jusku kupic laweczke do lazienki ale na zywo mi sie nie podobala i jakas za duza, za to kupilam 4 kocyki z mikrofibry dla nas (2 sliwkowe i 2 fuksjowe) no i 2 polarkowe dla okrusia, no i kosmetyki musialam kupic, bo wszystko pokonczone, aaaa i bym zapomniala swietny sweterek mieciutki wzor nietoperza w kolorze popielatym wyhaczylam na przecenie :wiggle:limit na ten m-c wyczerpany;)

Ale jakbym zostawiła, a teraz z szafy wyjęła.. to by te 39zipa w portfelu zostało... ;)

Nie kupię więc sweterka..

Mam obiecany ekspres :wiggle:

Na pompę mąż się zawściekł i pracuje jak głupi.. żadnej kaski na szmatki więc nie wydam... nie wspomnę, że druga łazienka już się kłania do zrobienia.. oj czasami baaardzo by się przydała,,, nawet bardziej niż bardzo...

Arctica.. nooo może , może i my równolatki.. ale zauważyłam, że laski które mają bardzo pstro w głowie tu nie zaglądają, ale one i z wiekiem i rozumkiem młodziutkie... a i My tu Wszystkie młodziutkie noo takie 18+ albo 20+ ... ;) :lol:

Sołtysowi spokój dać!

Uprzejmie informuję, że to Sołtys właśnie stał nade mną bezlitośnie i kazał wyjść z domu, a po odśnieżaniu pomagać mu w przewiniu znowu porcji orkiszu, a potem jeszcze musiałam SAMA sobie wytrzepać na śniegu dywany!!! :cry:

Faceci są bezduszniiiii!!!!

Dopiero teraz skończyłam!!!

Ale jaka jestem natleniona, hohoho!!! :lol: :cool:

Takie 30 metrów kochana to ja codziennie z palcem w ... bucie...

I więcej, bo poza wjazdem do garażu przez całe podwórze (kto u nas był to wie, że NAPRAWDĘ duże) jeszcze jakieś 20 m chodnika szerokiego przed domem, dojście za stodołę, do domku i od domku do tylnej furtki, dojście do kompostu, bo trzeba resztki kuchenne utylizować.

I jeszcze dojście do kurnika, tez jakieś 25 m. :lol2:

A, jeszcze plac do zawracania autem, jakieś 25 m2...

Ale lubię odśnieżać! :cool:

Aaaa... sie pochwalę, a co!

Bo my z Żelką i z Edzią jesteśmy w tym jubileuszowym wydaniu Muratora na 30 lat pisma, aha! :cool:

Nie jest to co prawda wielki artykuł, tylko maleńka noteczka, ale zawszeć, nie? :rotfl:

I ze zdjęciamy my som! :lol:

Jeszcze któryś z chłopaków administratorów jest, ale nie rozszyfrowałam, który to jest. :rolleyes: