Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ależ Sipatko pomylałaś się :pSołtys nie ma takiego czerwonego grzebienia i nie ma tyle dzieci :no:to nie on :rolleyes:

...ale tylko przed Nim tak kury na baczność stają ;)

Witam Sołtysa i Jego koguta! :bye:

...niezależnie czy do nowych, czy też już starych mnie zalicza :D

Ależ Sipatko pomylałaś się :pSołtys nie ma takiego czerwonego grzebienia i nie ma tyle dzieci :no:to nie on :rolleyes:

Pewnie masz rację. Ale ja ci się w skrytości przyznam, że choć biolog jestem z wykształcenia to do tej pory nie potrafię na wiejskim podwórku gęsi od kaczek odróznić - szczególnie jak są obie białe :no:

Ja pierdzielę, Sołtys, tyś koguta wypuścił?! :o

I na których wątkach teraz kogut urzęduje???

Relcia - Ty nie jedz prozacu, tylko przestań gupoty czytać, portale jakieś, zajmij sie lepiej swoimi zaspami (piękne zaspy, aż miło popatrzeć!) i pogadaj z kotem, może Ci zdradzi tajemnicę, jak to zrobić, żeby nikt z fotela nie wygonił. ;)

Ja od paru dni w ramach nieczytania głupich portali zwzięcie szydełkuję kwadraciki do pledu dla siebie - i dobrze mi z tym!

Zmielilim ze Sołtysem mąkie, tera ino zapakować i można do Ewy wysyłać. :D

A śnieżek taki tyci-tyci u nas, niby prószy, ale tak rzadkie te płateczki w powietrzu, że nawet nie ma czego odśnieżać.

W sumie - dobrze, że jest to, co dotąd, bo jakby taki mróz był i bez śniegu, to dopiero by ogród w kość dostał!

Pewnie masz rację. Ale ja ci się w skrytości przyznam, że choć biolog jestem z wykształcenia to do tej pory nie potrafię na wiejskim podwórku gęsi od kaczek odróznić - szczególnie jak są obie białe :no:

Izulka... kaczka ma czubek z kokardką:rolleyes:

Ja pierdzielę, Sołtys, tyś koguta wypuścił?! :o

I na których wątkach teraz kogut urzęduje???

:rotfl:

może jutro w kurniku sprawdzić:lol:

przed moim tak kropeczki na baczność nie stają:rolleyes:

no i chyba jeszcze za zimno na kropeczki:confused:

Za 7,5- zeta ??? Popiół tańszy i baaardzo antypoślizgowy ;)

U mnie bardzo mało napadało .... na szczęście!!! Wyrazy współczucia dla wszystkich, na których to białe g...o leci non stop!!!

..."Przeczekamy zimę, przeczekamy

Nie pozbawi nas otuchy biały, zimny mróz

I na oszronioną szybę nachuchamy

By zobaczyć, czy nie wraca lato już"...

Tego się trzymajmy...:rolleyes:

no to zmartwić Was? :rolleyes:

"Amerykańscy naukowcy stwierdzają, że obecnie panująca zima da nam się jeszcze bardzo mocno we znaki. Będzie nie tylko ostra, ale też anomalnie długa, co doprowadzi wielu z nas do stanu poważnej frustracji. Zima może ciągnąć się nawet do kwietnia, kiedy normalnie powinno już być ciepło i przyjemnie. Za wszystko odpowiada zjawisko zwane "nagłym ociepleniem stratosfery". Oprócz niższych niż zwykle temperatur, będzie także niespokojnie - częste starcia frontów atmosferycznych kursujących w nieco inny niż zwykle sposób doprowadzą do silnych wiatrów, śnieżyc i zamieci. Polska leży w centrum działania tego przykrego zjawiska, którego skutki odczujemy jeszcze przez 4 do 8 tygodni (w zależności od rozwoju sytuacji w stratosferze, którego naukowcy nie są w stanie przewidzieć).

Zjawisko, o którym mowa ma miejsce dość często w ostatnich latach, co naukowcy tłumaczą topieniem się lodów w Arktyce, wywoływanych przez "globalne ocieplenie". Paradoksalnie dla krajów leżących w naszej strefie geograficznej, oznacza to mroźne, długie i trudne do wytrzymania sezony zimowe.

no to zmartwiłam Was........ :sleep:

A my na to swojej zgody nie dajemy!!!

Zimą ma być zima, a wiosną ma być wiosna!

I tego się będziemy trzymać!!!

Całe szczęście, że koguta i Sołtysa w końcu udało się wczoraj do domu zapędzić wreszcie.

Na kurzęce kropeczki to jeszcze mocno za wcześnie, Arctico - na szczęście zdjęcie nie jest robione teraz. ;)

A wiosna już gdzieś daleko zbiera się do drogi do nas, bo my z Sołtysem już szukamy gdzie by tu najtaniej dolomit na pole kupić. :cool:

Jeszcze ze dwa - trzy tygodnie i będę nasiona eko zamawiać! :D

Z całym spokojem korzystam więc na razie ze snu zimowego, chociaż i tak staram się jakies drobiazgi robić, bo prezecie człowiek umarłby z nudów. :lol2:

Relcia ty na zle strony wchodzisz, jeszcze niedawno ci sami uczeni amerykanie stwierdzili, ze w PL zima bedzie w styczniu (i tu mieli racje) przeciagnie sie troche do lutego (moze tak byc) i w 2 polowie lub pod koniec lutego sobie pojdzie. i ja zdecydowanie wole sie trzymac tej wersji niz tej, ktora ty nam przedstawilas:lol:

DPSia i Spółka..

Wczoraj wpadłam do Praktikera.. i w oczy mi się rzuciły nasiona na stojakach.. dużo nasion.. i warzywa i kwiaty i różności...

Znaczy tak czy siak .. wiosna idzie i nie ma to tamto...

u mnie w domu wiosna juz od tygodnia jest, szafirki i zonkilki kwitna jak szalone :D